Arhiva coolinaria
De Ziua Indragostitilor, indulciti cafeaua si ceaiul cu inimioare de zahar colorat, preferabil in roz sau rosu. Mai mult, le puteti adauga si aroma preferata: vanilie, menta, rom, lamaie, portocala...
Pasta de migdale ramasa se poate folosi in diverse retete de prajituri sau ca crusta pentru peste si carne de pasare.
Un desert exotic rapid, pe care-l puteti servi cu mierea favorita, preferabil de foarte buna calitate.
Se recomanda sa nu folositi masline grecesti, pentru ca sunt prea uscate pentru aceste fursecuri. Reteta poate fi injumatatita, dar trebuie sa aveti grija sa nu lucrati prea mult aluatul.
Amestecati zaharul si amidonul de porumb si adaugati treptat laptele. Fierbeti intr-o oala la foc scazut spre moderat, amestecand in continuu - nu lasati nesupravegheat. Bateti usor galbenusurile si c
Linguritele de nuga sau ciocolata sunt perfecte pentru a va acompania la cafea sau desert. In aceeasi forma, puteti prepara si lingurite din aluat de patiserie, pe care le puteti servi la antreu.
Un desert vegetarian foarte usor de preparat, in conditia in care nu trebuie sa preparati aluatul, pentru ca il gasiti deja gata facut, sub forma unor cruste dulci de mini-tarte. Crema de cocos se poa
Pe masa de lucru tapetata cu faina, formati o gramajoara de faina de grau si faceti in ea o adancitura in care puneti drojdia. Amestecati si adaugati apa calduta, putin cate putin, framantand pana se
Un mic dejun dulce va energizeaza pentru a da startul zilei si va mai taie din pofta de desert la ora pranzului.
Amestecati biscuitii sfaramati cu untul de arahide, untul topit si zaharul pudra. Formati bilute din acest amestec si dati-le la rece. Topiti fulgii de ciocolata la baie de aburi si inmuiati bilutele
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeti cu unt si pudrati cu faina o forma din silicon pentru madlene. Intr-un castron, bateti oul cu zahar si smantana. Adaugati faina si continuati sa ames
Ideala pentru prajituri pufoase si gogosi, aceasta glazura foloseste suc de portocale proaspat, aromat cu vanilie.
Ungeti un vas mic de copt si asezati in el feliile de mar. Intr-un castronel, amestecati faina cu zaharul brun. Adaugati bucatele de unt, pana cand amestecul e format din mici bulgarasi. Adaugati fulg
Cu putina rabdare, obtineti un desert delicios si racoritor. Este foarte simplu de preparat, doar ca trebuie tinut cel putin 7-8 ore la rece inainte de a-l servi.
Amestecati faina cu praful de copt, sarea si zaharul si faceti o adancitura in amestec. Bateti ouale, topiti untul si incorporati-le impreuna cu laptele in amestecul uscat. Transferati intr-un vas pen
Se pot folosi orice fructe de sezon doriti. De exemplu, in aceasta reteta, ati mai putea adauga o para sau cateva prune...
Usor de preparat, dar si foarte delicios si potrivit pentru o masa festiva cu buget redus, profiterolul clasic este completat cu sos cald de ciocolata si fulgi de migdale.
O banana, o smochina, un pahar de iaurt si putin gem sau marmelada = mic dejun rapid, dulce si energizant!
Snack vegetarian fara gluten, migdalele glasate cu gem de cirese se pot adauga si in salate sau pentru a decora prajituri si inghetata.
Un desert simplu, sanatos si delicios! Aroma de scortisoara completeaza perfect bucatile de mere cufundate in iaurt.
Ouale pot fi dulci, si nu numai facute din ciocolata sau folosite in delicioasele retete de prajituri. Fiind facuta doar din albusuri si indulcita artificial, aceasta omleta este cu adevarat dietetica
Salata de fructe sau desert fara coacere, cum vreti sa-i spuneti, cu siguranta va imbie cu aroma de scortisoara si coaja de portocala rasa.
Intr-o oala, amestecati cele doua feluri de lapte cu zaharul. Fierbeti la foc mediu, amestecand in continuu, pentru a nu se prinde de peretii oalei. Adaugati esenta de vanilie, alunele, nucile si migd
Ouale se sparg si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un castron mai mare si se amesteca bine cu zaharul si cu laptele pana ce zaharul se dizolva. Se adauga faina si se omog
Foarte simplu si aromat, acest compot de mere va indulceste imediat zilele de toamna.
Incalziti cuptorul la 95 grade Celsius. Tapetati o tava cu hartie de copt si lasati-o deoparte. Umpleti un castron cu gheata, apa si zeama de lamaie. Feliati marul in felii foarte subtiri, pe care le
Se stie ca sarea accentueaza aroma ciocolatei, iar sarea de mare grunjoasa este cea mai indicata, alaturi de o ciocolata de calitate, dulce-amaruie. In loc de coaja de portocala rasa, puteti orna brus
Preparati delicati biscuiti din aluat nisipos cu aspect de piese de domino, unde punctele "de joc" sunt mici buline de ciocolata topita.
Se pune intr-un vas smantana lichida, amestecul de lapte de migdale si cereale germinate cu lapte degresat (sau daca optati pentru inlocuirea cu lapte cu esenta de migdale) si cu batonul de vanilie ta
Nectarinele se numara printre fructele mele preferate si se prepara foarte usor pe gratar. Nu le decojiti, pentru a nu se inmuia prea tare. Puteti inlocui nectarinele cu piersici, iar inghetata, cu fr
Descrisa drept "un glosar sentimental al meniului national", culegerea de retete Mancaruri de altadata (Ed. Trei, 2010) ne invita astazi sa preparam un gustos gem de rosii.
"O masa la moti, la Rosia Montana si in imprejurimi, este o aventura a cunoasterii." Asa incepe Dan-Silviu Boerescu povestea cartii Bucate de aur din Apuseni (Ed. Trei, 2010), din care astazi savuram
Anumite tipuri de deserturi japoneze sunt special preparate pentru ceremonia ceaiului, o ceremonie importanta din viata fiecarei familii japoneze, fie ca vorbim de trecut sau de prezent. Se spune, de
Baclavaua, sarailia, orezul cu lapte si scortisoara sau dovleacul copt cu nuca sunt numai cateva din deserturile traditionale turcesti. Va propunem o alta reteta, usor de realizat, pe baza de gutui (c
Reteta tipic americana, aceste gogosele sunt un deliciu alaturi de o friptura sau ca desert, mai ales pentru cei ce doresc sa incerce gusturi noi. In cazul in care doriti sa serviti aceste gogosele ca
Aceasta reteta de clatite americane pufoase este data pentru 8 portii. Adaptati cantitatile in functie de numarul de persoane.
Pentru ca sezonul cald este in toi, ne gandim ca alimentele trebuie sa aiba un minim caloric, sa ne hranim in asa fel incat digestia sa se faca usor, sa ne hidratam pentru a inlocui apa pierduta si, i
In general, prepararea unui sufleu poate va face sa renuntati, gandidu-va ca este o reteta pretentioasa si greu de realizat. Dupa ce veti parcurge aceasta reteta, va veti da seama ca oricine poate sa
O masa lejera de vara trebuie incheiata cu o salata cu fructe de sezon. Pentru ca au aparut pepenii galbeni, iata o provocare pentru prepararea unei minunate salate cu doua fructe din cele mai parfuma
Pasati zmeura cu un mixer vertical, preferabil intr-un recipient gradat. Adaugati maizena si zaharul tos. Continuati sa mixati pana se omogenizeaza bine. Adaugati apa pana ajungeti la un total de 500
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata