Arhiva coolinaria
Desi reteta originala prevede topirea ciocolatei impreuna cu parafina, puteti renunta la parafina suplimentand cu ciocolata pentru topit.
Ca desert sau simpla de gustare, aceste curmale pot fi completate cu succes de un platou cu nuci si fructe uscate, sau arome orientale la alegere.
25 de biscuiti de casa cu alune de padure prajite va asteapta sa va rasfatati!
Ii rasfatam pe cei dragi aromand clasicul desert italian pannacotta cu sirop de menta si il servim cu sos de ciocolata preparat in casa.
Puteti face conuri de jeleu folosind pahare de sampanie, dar la fel de bine puteti apela la diverse forme de silicon pentru prajituri.
Cea mai simpla reteta de gem de capsuni fara pectina!
Aceasta omleta dulce si pufoasa surprinde prin aroma de portocala si se poate servi exact ca o clatita: simpla sau cu gem.
Daca nu doriti sa folositi si banane in smoothie, in loc de 6 capsuni, puneti 9-10 sa compensati.
Pentru mic dejun sau desert, aceste clatite pufoase servite cu mango si crema de mascarpone sunt un deliciu!
O cana de ciocolata fierbinte e uneori tot ce ne trebuie ca sa ne dezmortim. Ce facem insa daca ni se face pofta de gustul ei deosebit cand afara e cald? O preparam in varianta rece!
Fursecurile milaneze sunt la baza mini-sandvisuri de fursecuri lipite cu crema de ciocolata.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In apri
Chiar daca mai avem de asteptat cateva luni pana sa servim pepene rosu, putem crea mici deserturi in forma de felii de pepene. Folosim pentru asta lamai verzi umplute cu jeleu de capsuni si ornate cu
Aceste fursecuri de Paste au forma de oua si sunt o combinatie de aluat clasic de fursecuri si ceai verde.
Desertul de Paste poate fi completat cu aceste oua dulci, vanilate, invelite in ciocolata preferata.
Am inceput pregatirile pentru meniul de Paste si ne concentram pe desert, pentru inceput.
Un desert dulce, care nu pica deloc greu. Mascarpone se combina foarte bine cu dulceata acrisoara a portocalelor rosii, fisticul este un detaliu crocant necesar, iar mierea leaga toata compozitia.
Pentru micul dejun, o gustare, sau chiar pentru cina, French Toast-ul este ideal. Incercati si aceasta varianta mult imbunatatita a retetei clasice!
Reteta veche din Ardeal “Placinta impaturata” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu
Ananasul este delicios oricum l-ati servi: crud, in compot, in prajituri... Data viitoare incercati si ananas rumenit in cuptor!
O gustare rapida si gustoasa, care poate fi servita si ca desert.
Pentru acest mic dejun sanatos si hranitor, daca nu aveti la indemana ulei de cocos sau sirop de artar, le puteti inlocui fara probleme cu ulei de masline, respectiv miere.
O variatie a clasicei retete de dulceata de ceapa. Ingredientele sunt pentru un borcanel de dulceata (capacitate 250 ml)
Pentru iubitorii bucatariei raw, iata un desert rapid, delicios si usor de preparat!
Reteta traditionala din Maramures a fost oferita de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, judetul Maramures si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera tr
Reteta japoneza de desert, mai putin dulce decat suntem noi obisnuiti. Eventual, puteti aduga mai mult zahar decat e prevazut.
Ingredientele sunt pentru 20 de bezele, iar aceasta reteta inedita cu siguranta va va indulci.
Clatitele americane pufoase se pot prepara cu mai multe arome decat clatitele noastre traditionale, subtiri si umplute.
Usor de facut si foarte gustoase, fursecurile cu gem arata mult mai bine grupate cate 3, folosind gemuri asortate care duc cu gandul la pietre pretioase.
Reteta clasica de gem se poate aplica si pentru kiwi, indiferent de sezon.
Prunele fierte in vin rosu cu zahar si servite cu mascarpone cremos sunt un desert excelent.
Untul aromat in casa da un gust deosebit preparatelor. Pentru Craciun, putem incerca unt cu scortisoara si zahar, de topit apoi pe clatite sau paine prajita.
Biscuitii cu ciocolata sunt preferati si de cei mari, si de cei mici, iar daca forma pe care le-o dam este in ton cu sarbatoarea Craciunului, efectul e garantat!
Deserturile de Craciun facute in casa sunt de departe cele mai gustoase. Incercati si acesti biscuiti cu miere, faina de orez si diverse mirodenii.
Preparati deserturi de casa pentru un plus de savoare si sanatate.
Serviti aceste bomboane de casa invelite in ciocolata neagra. Ciocolata alba nu da rezultate prea bune in acest caz.
Un desert inedit, usor de facut si foarte delicios: gogosi cu miere si vin!
Un desert rapid si delicios cu mere, miere, catina, smantana si menta. Trebuie incercat!
Decupati aceste fursecuri de casa in orice forma doriti, pentru deliciul tuturor!
Biscuitii de casa cu ciocolata si migdale sunt cu siguranta un desert apreciat.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata