Arhiva coolinaria
O gustare dulce, sanatoasa si delicioasa, ideala vara si in primele zile de toamna.
Un sirop delicios care insoteste desertul preferat: o prajitura cu ciocolata sau pe baza de citrice, de exemplu.
Un desert deosebit, aromat, demn de un cofetar priceput, dar fara atata de multa bataie de cap cum ar putea sa para.
Un desert elegant, gustos si viu colorat este intotdeauna un deliciu. Incercati si macarons de casa, nu doar pe cele din comert...
Biscuiti cu cacao serviti ca acadelele?! De ce nu... Acesti omuleti simpatici si deliciosi vor fi cu siguranta pe placul celor mici!
Crema de portocale, ca si cea de lamaie, se prepara usor si este bine de avut in casa pentru diverse deserturi rapide.
Reteta este pentru caramele moi (fudge), aromate cu vanilie, special pentru deliciul celor mici.
Servita ca desert sau mic dejun tarziu, aceasta omleta dulce este adaptata sezonului.
Copiii adora batoanele de ciocolata din comert, dar este mult mai sanatos sa preparati ceva similar acasa. Aceasta reteta este o combinatie intre cunoscutele Twix si Snickers.
In loc de inghetata pe bat, puteti prepara un sandvis de ciocolata cu crema de portocale (biscuiti amestecati cu marmelada).
Un desert de vara foarte usor de facut, cu ingrediente la indemana, dar de mare efect pentru invitati!
Daca folositi o forma de tarta, aceasta ar trebui sa aiba diametrul de 25 cm. Mai jos, vedeti preparatul intr-o tava dreptunghiulara de yena, cu pierisicile taiate felii.
Aceste briose pufoase sub forma de lalea ascund un miez delicios din gem sau marmelada de piersici. Va puteti delecta si cu alte umpluturi, desigur, dupa gust.
Acest desert traditional maltez consta in covrigi dulci cu umplutura pe baza de melasa.
Florile de soc sunt gustoase nu doar in binecunoscuta socata, ci si in diverse deserturi simple, cum sunt si aceste clatite.
Blatul este fara galbenusuri, iar pentru umplutura se poate folosi (din belsug) orice gem preferat, dulceata, crema de ciocolata, de castane, de vanilie... Cand serviti rulada, pudrati-o cu zahar.
Desert raw delicios si sanatos, pe care-l puteti adapta dupa bunul plac. Incercati reteta si cu seminte de floarea-soarelui, de dovleac, cereale, migdale si diverse sortimente de nuci, iar pe post de
Reteta de pasca italiana, decorata cu oua de prepelita. Pentru un plus de efect, puteti vopsi ouale, la fel cum faceti cu cele traditionale, de gaina. Daca nu vopsiti ouale de prepelita, nu este nevoi
Oua de Paste fara... oua si gluten, un desert delicios si surprinzator, gata in numai 15 minute!
Aceste gustari traditionale din Tara Galilor se servesc de obicei calde, cu unt si gem.
Reteta "Clatite banatene" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este pri
Acesti biscuiti se fac in mod traditional cu 1 parte zahar, 2 parti unt si 3 parti faina de ovaz, dar astazi se foloseste in general faina alba.
Aduceti laptele la fierbere. Clatiti orezul cu apa rece, scurgeti si adaugati-l peste lapte impreuna cu pastaia de vanilie. Amestecati usor pana cand laptele incepe sa fiarba din nou, apoi reduceti te
Ingredientele sunt suficiente pentru a acoperi un tort patrat cu latura de 20 de cm, iar glazura fondanta rezultata poate fi folosita cu succes in loc de martipan.
Chec pufos cu ciocolata si vanilie. Puteti adauga colorant in compozitia cu vanilie, pentru un aspect mai placut al desertului.
Serviti acest desert fierbinte, impreuna cu iaurt natural (preferabil, grecesc) sau crema de vanilie facuta in casa.
Puteti alege ce arome de suc doriti, dar pastrati numarul de 4 (mai ales la coloranti), pentru a spori impactul vizual.
Delicioasa crema "dulce de leche" este aici umplutura unui sandvis de biscuiti de casa pufosi.
Datorita iaurtului, acest chec este foarte pufos, fara pic de oua sau unt!
Racoriti-va cu acest sorbet de sezon dupa o masa picanta sau grea. Usor intepator, il puteti servi si cu putina votca.
De Ziua Indragostitilor, indulciti cafeaua si ceaiul cu inimioare de zahar colorat, preferabil in roz sau rosu. Mai mult, le puteti adauga si aroma preferata: vanilie, menta, rom, lamaie, portocala...
Pasta de migdale ramasa se poate folosi in diverse retete de prajituri sau ca crusta pentru peste si carne de pasare.
Un desert exotic rapid, pe care-l puteti servi cu mierea favorita, preferabil de foarte buna calitate.
Se recomanda sa nu folositi masline grecesti, pentru ca sunt prea uscate pentru aceste fursecuri. Reteta poate fi injumatatita, dar trebuie sa aveti grija sa nu lucrati prea mult aluatul.
Amestecati zaharul si amidonul de porumb si adaugati treptat laptele. Fierbeti intr-o oala la foc scazut spre moderat, amestecand in continuu - nu lasati nesupravegheat. Bateti usor galbenusurile si c
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata