Arhiva coolinaria
Numele meu este Simona si sunt o ciocoholica – dependenta de ciocolata. Totusi sunt constienta de “ calitatile” prezente in ciocolata din comert. De aceea m-am gandit sa iti ofer si tie, daca su
Daca v-ati plictisit de painea cu unt si cu geam sau dulceata de la micul dejun, puteti incerca si jeleul de capsuni. Partea cea mai frumoasa este ca il puteti prepara in casa, pentru a evita conserva
Profiterolul este un desert popular, gogosile de aluat putind fi umplute cu diferite tipuri de creme, insa de cele mai multe ori aceste sunt pe baza de vanilie, ciocolata sau alcool. Un sos gros de ci
Macar o data pe luna cautam sa ne alintam papilele gustative cu ceva dulce, pentru ca acel strop de dulceata face ca fiecare fibra din tine sa vrea mai mult si zambesti fara sa vrei deoarece e o mica
1 Se dau la mixer ceapa si cartofii pana ce se obtine o pasta omogena; 2 se adauga faina, oul si se condimenteaza cu sare si piper; daca compozitia e prea moale se mai poate adauga faina; 3 se face o
Daca ai prin frigider cateva banane foarte coapte (chiar daca sunt cu coaja neagra), atunci iti recomand sa pregatesti aceasta paine dulce cu banane. Este foarte satioasa si gustoasa si o poti servi l
Rupi biscuitii marunt, iar miezul de nuca il macini. Pui rahatul la topit, la foc mic, cu putina apa, pentru a se dizolva. Dupa ce rahatul s-a topit se adauga biscuitii, nucile si cacaua. Amestecati a
Copil fiind adoram friganelele, traditionala paine in ou si lapte sau mai exact bundas kenyer-ul. Numele in maghiara este foarte plastic, iar painea imbracata in bundita era micul-dejun ideal cand ave
Se arde zaharul si se stinge cu cele 2 cani de apa. Se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul ars si apoi se da la rece. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoara, praful de copt, ulei, iar la urma fa
Intr-un bol adaugati migdalele, coaja de lamaie rasa, o lingurita de esenta de vanilie, nuca de cocos si se amesteca. Intr-un bol separat amestecati zaharul pudra cu ouale dupa care varsati compozitia
Se amesteca intr-un castronas branza cu ouale, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga o lingura de faina si gris. Se ia in palme cate o cantitate de compozitie, papanasii se rotunjesc si se t
Puneti sarlota la incalzit adaugand si laptele dupa care lasati sa se raceasca compozitia. Intre timp inmuiati biscuitii in siropul de capsuni si asezati primul strat de biscuiti pe fundul platoului,
Se adauga intr-un bol cele trei galbenusuri, faina, untul, zaharul pudra, cana de lapte si plicul cu zahar vanilat si se amesteca pana se obtine aluatul. Se intinde o foaie de aluat pe masa tapetata c
De multe ori evitam sa facem ceva dulce, mai ales pe perioada verii, din cauza caldurii, dar si din cauza faptului ca prepararea dulciurilor cere destul de mult timp. Asa ca o sa venim in ajutorul dor
Este o salata de fructe inedita, de mare efect la petreceri, ea fiind servita in chiar coaja ananasului folosit la pregatirea ei. Coaja trebuie scobita bine in acest sens, iar la final se poate adauga
1 Bateti mai intai bine ouale, apoi adaugati laptele de nuca de cocos si zaharul amestecand pana ce se dizolva tot zaharul; 2 Adaugati faina si sarea si amestecati din nou pana ce compozitia devine om
1 Taiati bostaneii in doua si curatati-i bine de seminte; 2 Puneti bostaneii intr-o tava si acoperiti-i cu apa apoi lasati-i la cuptor pana ce se patrund bine (30-40 minute); alternativ bostaneii pot
Ca origine, in ciuda numelui sau exotic, tiramisu este un desert care se pare ca a fost inventat in regiunea Veneto, din Italia, un loc recunoscut pentru romantismul sau cronic. Desi un desert deosebi
Este un desert usor si stimulant, ideal pentru incheierea unei cine romantice, reusind sa redea si o atmosfera festiva prin culorile sale vii si parfumul inegalabil. Alunga stresul si predispune la gl
Nu cred ca exista un alt desert mai simplu decat fructele. Dar pentru un aspect festiv poti incerca prezentarea lor sub forma de frigarui de fructe trase in ciocolata.
Dupa o masa festiva este deosebit de indicat un desert racoritor. De aceea iti propun o sarlota de portocale deosebit de racoroasa.
Incet, incet se apropie Pastele, pe care eu nu il concep fara cozonac. Si nu orice fel, ci un cozonac special.
Atunci cand esti in pana de idei de aperitive, chiar si in afara postului, iti sugerez sa incerci aceasta reteta de saratele de post.
Aceste nodulete cu susan deosebit de delicioase si rapide pot fi servite drept aperitiv sau le poti rontai ca snak in timp ce vizionezi un film.
Atunci cand ma gandesc la acest tip de gogosi, numite langosi imi amintesc cu nostalgie de pauzele din timpul scolii.
Îti recomand o prajitura foarte usor de preparat care nu-ti va pune în pericol silueta.
Rasfoind internetul zilele trecute am dat peste o minunatie de reteta de clatite olandeze cu mere. Impresionandu-ma modul lor de prezentare, am pus-o in practica si va recomand sa o incercati.
Cand musafirii vin in vizita si nu ai timp sau chef sa prepari ceva la cuptor, iata o reteta de jeleu de portocale foarte racoros cu care ii vei putea surprinde placut.
Pe langa nenumaratele vitamine, fructele de padure sunt si bogate in fibre, avand un procent mai mare decat alte fructe. Dat fiind aceasta, fructele de padure se digera foarte usor, fiind singurele fr
Spalati semintele si indepartati orice membrana. Puneti-le intr-o tava pe un singur strat. Lasati-le la temperatura camerei pentru aproximativ 3 ore pentru a se usca. Preincalziti cuptorul, ungeti sem
Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia dizolvata in in lapta caldut. Se bat albusurile separat, se freaca galbenusurile cu zahar si se pune in mijlocul gramezi de faina. Se adauga coaja de lamai
Pentru a prepara acesti biscuiti tipici trebuie sa amestecati bine zaharul cu ouale, si sa lasati stafidele sa se inmoaie in apa calduta. In alt vas puneti faina de grau si de porumb, un varf de cutit
Daca salatele de fructe va tenteaza, dar v-ati saturat de reteta clasica, noi va propunem o alternativa delicioasa si usor de facut. Aceasta reteta necesita o ora din timpul dumneavoastra si resurse d
Gelatina se inmoaie 10 minute in apa rece. Sucul de lamaie, sucul de fructe, vinul si zaharul se incalzesc pe foc pana cind se topeste zaharul. In acest amestec se introduc foile de gelatina stoarse b
Din faina, oua, zahar si sare se prepara o coca de clatite, care se subtiaza cu lapte. Merele se curata, se scot semintele, se taie felii si se trec prin compozitia de mai sus. Se prajesc in uleiul fi
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata