193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse
Retete culinare Deserturi diverse - Dulceata aromata din ceapa galbena
Aceasta dulceata de ceapa va ‘’revigora’’ orice tip de carne fiarta, va da savoare catorva felii de jambon de Aost sau minunatelor felii de Prosciutto italian. Se prepara simplu, nu este nimic
Retete culinare Deserturi diverse - Clatite cu camembert si mere
Intr-un castron se amesteca bine faina, sarea, 1 lingurita de zahar si ouale. Se adauga laptele si cidrul, se omogenizeaza si compozitia se lasa deoparte 30 min. Clatitele se prajesc dupa procedeul ob
Retete culinare Deserturi diverse - Robotei de ciocolata cu lichior
Pasati cu mixerul fructele, strecurati-le si indepartati astfel partea cu seminte. Gelatina se pune intr-un vas cu apa rece pentru 10 min. Ciocolata taiata bucatele mici se topeste la bain-marie. Intr
Retete culinare Deserturi diverse - Compot aromat cu mere
Stafidele se taie in doua, smochinele se taie in 4 sau 6, si se introduc la hidradat in sucul de mere. Se lasa in asteptare. In acest timp, merele se curata de coaja, li se indeparteaza partea cu semi
Retete culinare Deserturi diverse - Clatite pufoase
Untul se topeste pe flacara redusa. Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. Intr-un castron se pun impreuna faina, zaharul, praful de copt si aromele. Se face un locas in mijlocul acestora si se a
Retete culinare Deserturi diverse - Mini bavareze cu afine
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Intr-un vas se pun la fiert afinele (sau alte fructe), zaharul si apa. Se fierb impreuna 5 min. si se mixeaza. Se scurge surplusul de apa de la gelatina si se
Retete culinare Deserturi diverse - Briose cu pere si pepite de ciocolata
Cuptorul se preincalzeste la 200ºC. Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se lasa sa se racoreasca. Intr-un castron se amesteca zaharul cu oul pana ce compozitia capata un aspect albicios. Se
Retete culinare Deserturi diverse - Panacotta cu ciocolata neagra
Gelatina se dizolva in apa rece. Se pun pe foc smantana de patiserie, zaharul si esenta de vanilie fara sa fiarba. Se da acest vas deoparte. Gelatina se scurge de apa si se amesteca cu compozitia cald
Retete culinare Deserturi diverse - Blanc-manger cu interior de ciocolata
Originile acestui desert delicious se pierd in negura vremurilor. Aparitia lui este asociata cu introducerea in Europa de catre arabi a orezului si a migdalelor. O prima reteta a blanc-manger-ului a f
Retete culinare Deserturi diverse - Mini Pandoro
Amestecati toate ingredientele si numai la sfarsit adaugati drojdia de bere. Lasati amestecul timp de 15 min la temperatura mediului ambiant (23°C). Apoi puneti compozitia intr-un vas pe care il acop
Retete culinare Deserturi diverse - Briose cu ciocolata
1. Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un vas amestecati ingredientele uscate : faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecati-le bine cu o lingura. 3. Intr-un alt vas amestecati ing
Retete culinare Deserturi diverse - Briose bulgarasi
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand incepeti sa pregatiti aluatul aprindeti si cuptorul, pentru ca intre timp sa se incalzeasca. Intr-un recipient (preferabil din inox) se
Retete culinare Deserturi diverse - Biscuiti dulci pentru Craciun
Intr-un bol se zdrobesc fin migdalele, alunele de padure si jumatate din cantitatea de zahar tos (se pot si toca, fie prin masina speciala de tocat nuci, fie se pot marunti cu ajutorul unui chopper).
Retete culinare Deserturi diverse - Briose cu fulgi de migdale
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile, cu putina sare, se bat spuma, apoi se adauga zaharul si esenta de rom si se bat din nou pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit s
Retete culinare Deserturi diverse - Briose cu nuci, mere si scortisoara
Mai intai de toate, ne asiguram ca avem la indemana toate ingredientele. Spalam si curatam merele, le taiem cubulete apoi le punem intr-o cratita, la foc mic, cu putin zahar presarat deasupra (1 lingu
Retete culinare Deserturi diverse - Inele cu cirese
Pentru ca ador cirese in orice fel de retete, am testat recent aceasta reteta de inele cu cirese si mi-a iesit un desert simplu, dar de efect.
Retete culinare Deserturi diverse - Pana cotta cu para caramel
Pentru acele ocazii cand vrei sa te rasfeti cu un desert foarte rafinat, iti propun pana cotta cu para caramel.
Retete culinare Deserturi diverse - Cozonacei cu nuca
Sunt simpli de realizat, economici si foarte gustosi. Chiar si cele mai tinere gospodine se pot incumeta sa-i pregateasca. Nu necesita multa experienta. In cazul in care nu puteti sa framantati si dis
Retete culinare Deserturi diverse - Clafoutis cu mere
Merele se spala, se sterg, se curata de coaja si se taie in lamele subtiri. Mierea se topeste intr-o cratita. Se pun merele taiate si se inabuse timp de 5 min. Se pudreaza cu scortisoara macinata. Cup
Retete culinare Deserturi diverse - Stelute de Craciun
Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.
Retete culinare Deserturi diverse - Braduti de Craciun
Inmuiati untul cateva secunde la microunde. Adaugati zaharul si amestecati cu telul pana compozitia devine omogena, apoi incorporati ouale, continuand sa amestecati. Dupa ce obtineti un amestec fin, a
Retete culinare Deserturi diverse - Stea cu lamaie si glazura de lamaie
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga smantana si se continua sa se amestece bine; faina se amesteca cu drojdia si apoi se toarna im ploaie peste galbenusuri. Se amesteca totul foarte bine ca
Retete culinare Deserturi diverse - Bradut de Craciun cu nuca de cocos si martipan
Prepararea martipanului Migdalele se pun intr-un vas mare si se acopera cu apa ca sa se rehidrateze. Se scurg apoi de apa si se sterg cu un prosop curat. Migdalele rehidratate se mixeaza impreuna cu z
Retete culinare Deserturi diverse - Biscuitei din aluat sfaramicios
Cuptorul se incalzeste la 160° C. 250 gr de faina se amesteca cu zaharul tos (su zaharul brun) si cu untul taiat in cubulete. Se amesteca cu varful degetelor si se framanta pana ce se obtine un aluat
Retete culinare Deserturi diverse - Rulada cu crema de nuca
Maiaua se obtine astfel: se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Se lasa la dospit, la loc caldut, in jur de 20 de minute. Obtinerea compozitiei pent
Retete culinare Deserturi diverse - Trufe de ciocolata
Desi par a fi bomboane imposibil de realizat de catre cei care nu sunt cofetari de meserie, va oferim ocazia sa realizati singuri, dar cu mare reusita, minunatele trufe de ciocolata.
Retete culinare Deserturi diverse - Figurine de Halloween
Aceste opt figurine se realizeaza din spuma de ciocolata alba si se decoreaza in functie de inspiratia fiecaruia
Retete culinare Deserturi diverse - Dovleac cu branza si chipsuri caramel
Dovlecii de dimensiune mica ii procurati in functie de numarul de invitati. Se taie capacul fiecarui dovleac, se golesc de seminte si de partea fibroasa centrala. Se dau la cuptor, la foc moderat pent
Retete culinare Deserturi diverse - Sirop de papadie
Siropul de papadie facut in casa este o miere falsa. Trebuie sa culegem flori de papadie si cu putina rabdare pregatim un substitut al miereii care cu siguranta e mai buna decat mierea artificiala .
Retete culinare Deserturi diverse - Bile de energie
Puneti semintele si alunele de padure (sau migdalele) intr-o tigaie si rumeniti-le cateva minute. Dati-le deoparte sa se racoreasca complet. Se amesteca fulgii de ovaz, cereale, fulgii din nuca de coc
Retete culinare Deserturi diverse - Piersici cu zmeura si sos cu vin dulce
Este un desert minunat, in care gustul piersicilor se combina cu gustul parfumat al capsunilor si totul subliniat de stropul de vin dulce pe care-l adaugam. Este o adevarata provocare pentru toate ano
Retete culinare Deserturi diverse - Jeleu de portocala
Pectina si zaharul se amesteca ; turnati putin cate putin din aceast amestec peste sucul de portocale, apoi uleiul esential de portocale, coaja de portocala si siropul de glucoza. Se pune la fiert si
Retete culinare Deserturi diverse - Sarlota cu ciocolata
Un desert delicious, fin si foarte usor de facut
Retete culinare Deserturi diverse - Mici bucati de ciocolata neagra date prin fulgi de nuca de cocos
Umplutura: Amestecati nuca de cocos cu zaharul, adaugati untul topit la bain-marie si ciocolata alba. Se amesteca totul foarte bine si adauga romul (sau esenta de rom) Glazura : Topiti ciocolata si cu
Retete culinare Deserturi diverse - Spuma de ciocolata alba cu salata din fructul pasiunii (maracuja)
Ciocolata se rupe in bucati mici si se introduce intr-un bol. Puneti smantana lichida sa fiarba incet. Cand incepe sa fiarba adaugati ciocolata alba. Amestecati ca sa devina o compozitie omogena. Se p



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro