Arhiva coolinaria
Imi permit sa iti prezint o reteta delicioasa de piersici cu orez. Aceasta budinca este dulce, aromata, are chiar gustul copilariei si o poti servi la micul dejun.
1 Se face mai intai un sos de ciocolata din toate sortimentele alese si se tine apoi la indemana 2 Intr-un bol larg, pentru servit, se pun mai multe sfere de inghetata de cacao, iar pe deasupra turnam
Se bat bine ouăle cu zahărul, se adaugă laptele fierbinte şi făina şi se face o cocă moale. Se coace în tavă unsă, la foc potrivit. Caldă încă se unge cu următoarea cremă. Se bat bine p
Se pune untura în lapte într-o crăticioară, pe foc, să dea un clocot, apoi se toarnă peste făină într-un castron. Se amestecă bine, adăugând bicarbonatul şi coaja de lămâie : se mai ada
Nimic nu iti poate indulci inima asa cum o poate face ciocolata, este atat un calmant precum si un afrodisiac care iti invadeaza toate simturile si te imbata cu a sa mireasma. Nu este greu de facut in
Prietenul meu este un adept al sportului in toate formele sale: inot, baschet, fotbal etc. Dar de fiecare data inainte de a pleca sa isi atreneze muschii rontaie cate un baton energizant cu seminte.
Va prezint o minunata reteta de parfait cu zmeura. Mai pe romaneste este o inghetata mai fina, gustoasa, aromata si deosebit de racoroasa.
Se pune faina intr-un bol si se adauga un varf de lingurita de sare apoi se amesteca usor. Se face un cuib in faina si se sparg ouale dupa care se amesteca totul bine. Acum adaugam si laptele pe masur
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Apoi se ia un vas larg in care se dau la mixerul electric untul si zaharul. Se adauga si ouale, bananele si apa si se da iar la mixer vreo 30 de secunde. In sfa
Daca esti o fana a tiramisu-ului clasic, atunci in timpul verii iti recomand sa incerci si aceasta reteta de tiramisu cu capsuni. Este un desert racoritor, usor de facut si mai ales delicios.
De ce va propun aceasta reteta de sufleu de coacaze? Pentru ca e atat de usor si aromat incat e o crima sa nu il preparati cel putin o data pe parcursul verii. Se poate face cu diverse fructe, visine,
1 Se bat galbenusurile de la cele 6 oua cu zaharul superfin si se adauga treptat cele 200g faina alba precum si albusurile de la oua batute bine si bineinteles untul topit. 2 Din aluatul obtinut se po
1 Incalziti cuptorul la 180 grade 2 Pregatiti o tava patrata de vreo 20 cm si ungeti-o cu unt; pe deasupra presarati cam o lingura de faina acoperind bine toata tava 3 Intr-o oala de dimensiuni mici p
1 Pregatiti o tava de aprox. 30X20 cm ungand-o cu unt topit 2 Pregatiti foile astfel incat sa incapa perfect in tava 3 Asezati cu grija cate o foaie in tava ungand-o cu unt pe deasupra 4 La fiecare st
Daca va plac foarte mult caisele, dar v-ati plictisit sa le consumati fie crude, fie in clasicele prajituri, va recomand o reteta inedita de caise imbatate.
Numele meu este Simona si sunt o ciocoholica – dependenta de ciocolata. Totusi sunt constienta de “ calitatile” prezente in ciocolata din comert. De aceea m-am gandit sa iti ofer si tie, daca su
Daca v-ati plictisit de painea cu unt si cu geam sau dulceata de la micul dejun, puteti incerca si jeleul de capsuni. Partea cea mai frumoasa este ca il puteti prepara in casa, pentru a evita conserva
Profiterolul este un desert popular, gogosile de aluat putind fi umplute cu diferite tipuri de creme, insa de cele mai multe ori aceste sunt pe baza de vanilie, ciocolata sau alcool. Un sos gros de ci
Macar o data pe luna cautam sa ne alintam papilele gustative cu ceva dulce, pentru ca acel strop de dulceata face ca fiecare fibra din tine sa vrea mai mult si zambesti fara sa vrei deoarece e o mica
1 Se dau la mixer ceapa si cartofii pana ce se obtine o pasta omogena; 2 se adauga faina, oul si se condimenteaza cu sare si piper; daca compozitia e prea moale se mai poate adauga faina; 3 se face o
Daca ai prin frigider cateva banane foarte coapte (chiar daca sunt cu coaja neagra), atunci iti recomand sa pregatesti aceasta paine dulce cu banane. Este foarte satioasa si gustoasa si o poti servi l
Rupi biscuitii marunt, iar miezul de nuca il macini. Pui rahatul la topit, la foc mic, cu putina apa, pentru a se dizolva. Dupa ce rahatul s-a topit se adauga biscuitii, nucile si cacaua. Amestecati a
Copil fiind adoram friganelele, traditionala paine in ou si lapte sau mai exact bundas kenyer-ul. Numele in maghiara este foarte plastic, iar painea imbracata in bundita era micul-dejun ideal cand ave
Se arde zaharul si se stinge cu cele 2 cani de apa. Se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul ars si apoi se da la rece. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoara, praful de copt, ulei, iar la urma fa
Intr-un bol adaugati migdalele, coaja de lamaie rasa, o lingurita de esenta de vanilie, nuca de cocos si se amesteca. Intr-un bol separat amestecati zaharul pudra cu ouale dupa care varsati compozitia
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata