Arhiva coolinaria
Reteta mediteraneana "Panna Cotta cu fructe de padure" a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan
Biscuitii de casa isi fac loc si pe masa de Halloween in forme "infricosatoare" obtinute cu ajutorul acestui set de decupatoare.
De Halloween, serviti biscuiti de casa infricosatori, sub forma unor degete insangerate, cu unghii din migdale.
Colacii de Samedru se dau de pomana impreuna cu fructe si coliva de Samedru.
Clasicele bezele se pot aroma cu cafea si devin apoi cosulete cu crema de ciocolata.
O gustare rapida si sanatoasa, foarte potrivita si pentru micul dejun!
Cand gasiti smochine proaspete, nu ezitati sa le incercati si puneti deoparte si un borcan de dulceata. E absolut delicioasa!
Cantitatile sunt pentru 2 portii de desert, iar siropul aromat in care se tin strugurii poate fi folosit apoi pentru insiroparea unui blat.
Reteta germana "Mar in foietaj" a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67A.
Reteta veche pentru "Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova" era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campan
In Grecia antica, aceste mici gogosi erau servite castigatorilor de la Olimpiada. Exista multe alte variante ale acestui preparat, atat in zona mediteraneana, cat si in Orientul Mijlociu si sudul Asie
Desert de vara foarte popular, originar din nordul Germaniei, Bola de Berlim (sau Berliner) este o varianta portugheza a gogosilor nemtesti, mai mare decat ele si cu o umplutura pe baza de galbenusuri
Fructele moi, asa cum sunt pepenii galbeni si mango, pastreaza multa zeama in fibre, chiar si dupa ce sunt procesate in storcator. Astfel, si sucul si pulpa sunt absolut delicioase, si puteti servi di
Bomboanele de ciocolata se pot prepara si in casa, iar avantajul este ca, desi in comert sunt disponibile foarte multe sortimente, acasa chiar le puteti umple cu ce doriti.
Reteta veche pentru Smaren bucovinean era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei Descopera traditiile
Un desert extrem de simplu, sanatos si racoritor! Dulceata pepenilor galbeni este perfect echilibrata de zeama de lime si menta tocata.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iuni
Fursecuri de casa fragede, foarte placut aromate si nu exagerat de dulci...
Seamana cu un crumble de caise, dar are mai putin topping... Fiecare portie are numai 80 de calorii!
Pentru un plus de savoare, puteti pune pasta de vanilie in loc de esenta, dar este mai dificil de gasit in magazine.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata