Arhiva coolinaria
Un preparat usor si sanatos, numai bun de servit la desert cu putin vin alb sau intre mesele principale ale zilei.
Simplu de preparat si delicioase prin gustul lor afrodisiac, fursecurile de ciocolata cu migdale merg de minune seara alaturi de un pahar rece de vin spumos.
Cu siguranta stiti sa modelati un om de zapada. Dar de un cub de zapada ce ziceti? Suna putin ciudat aceast desert, dar sa stiti ca este delicios daca va plac fructele confiate.
Turta dulce glazurata este pentru mine un desert care imi aduce aminte de copilarie pentru ca fac cumva legatura cu povestea lui Hansel si Gretel.
Baba cu rom este unul dintre cele mai renumite dulciuri napoletane. Dupa cum ne spune DEX-ul, baba este un cozonac rotund, din aluat dospit cu adaos de stafide, insiropat cu un sirop amestecat cu rom
Va marturisesc faptul ca nu sunt o mare impatimita dupa napolitanele din comert pentru ca au acel gust artificial. In schimb imi plac tare mult napolitanele cu rahat facute in casa.
Pentru ca iarna nu gasim chiar atat de multe fructe proaspete care sa nu fie importate, foarte potrivite sunt deserturile cu alune si nuci. Din aceasta serie iti recomand o rulada cu alune si nuci.
Crepes Suzette sunt un desert de origine franceza constand intr-o clatita cu unt Suzette, stropita cu un sos din zahar caramelizat si unt, suc de mandarine sau portocale si lichior de portocale picura
Unul dintre cele mai celebre preparate bulgaresti, banitza este o placinta din foi cu umplutura de branza sau carne tocata, gustoasa si destul de consistenta, care poate fi servita in special in anoti
Simplu de preparat si cu certe valente afrodisiace, halvaua cu fistic este o reteta de succes adusa la noi de pe taramul pasionalilor regi ai Persiei.
Daca va place nuca, atunci veti indragi aceste clatite cu nuca. Foarte dulci si aromate, aceste clatite cu nuca sunt ideale pentru micul dejun.
Merele coapte speciale mi se par desertul ideal iarna, cand afara e un ger de crapa pietrele. Pe langa gustul absolut delicios, merele coapte iti parfumeaza intreaga bucatarie.
Intr-un vas, incalzim untul cu smantana. Dupa ce s-a topit untul, oprim focul si adaugam ciocolata rupta in bucatele si 2 linguri cacao. Amestecam incontinuu cu o lingura de lemn, pana se topeste cioc
Rulada cu branza este delicioasa si calda si rece, nu este pretentioasa si putem profita de bunatatea ei in orice moment al anului.
Imi permit sa iti prezint un desert de inspiratie poloneza- sarlota cu ciocolata. Sarlota de ciocolata se prepara repede si poate fi un desert excelent pentru mesele festive, mai ales ca poate fi prep
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun