Arhiva coolinaria
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Intr-un vas se pun la fiert afinele (sau alte fructe), zaharul si apa. Se fierb impreuna 5 min. si se mixeaza. Se scurge surplusul de apa de la gelatina si se
Cuptorul se preincalzeste la 200ºC. Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se lasa sa se racoreasca. Intr-un castron se amesteca zaharul cu oul pana ce compozitia capata un aspect albicios. Se
Gelatina se dizolva in apa rece. Se pun pe foc smantana de patiserie, zaharul si esenta de vanilie fara sa fiarba. Se da acest vas deoparte. Gelatina se scurge de apa si se amesteca cu compozitia cald
Originile acestui desert delicious se pierd in negura vremurilor. Aparitia lui este asociata cu introducerea in Europa de catre arabi a orezului si a migdalelor. O prima reteta a blanc-manger-ului a f
Amestecati toate ingredientele si numai la sfarsit adaugati drojdia de bere. Lasati amestecul timp de 15 min la temperatura mediului ambiant (23°C). Apoi puneti compozitia intr-un vas pe care il acop
1. Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un vas amestecati ingredientele uscate : faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecati-le bine cu o lingura. 3. Intr-un alt vas amestecati ing
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand incepeti sa pregatiti aluatul aprindeti si cuptorul, pentru ca intre timp sa se incalzeasca. Intr-un recipient (preferabil din inox) se
Intr-un bol se zdrobesc fin migdalele, alunele de padure si jumatate din cantitatea de zahar tos (se pot si toca, fie prin masina speciala de tocat nuci, fie se pot marunti cu ajutorul unui chopper).
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile, cu putina sare, se bat spuma, apoi se adauga zaharul si esenta de rom si se bat din nou pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit s
Mai intai de toate, ne asiguram ca avem la indemana toate ingredientele. Spalam si curatam merele, le taiem cubulete apoi le punem intr-o cratita, la foc mic, cu putin zahar presarat deasupra (1 lingu
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun