Arhiva coolinaria
Gelatina se pune la dizolvat, in putina apa rece. Apa si zaharul se pun intr-un vas la fiert, impreuna cu maizena. Se fierb impreuna 5 minute si se amesteca continuu ca sa se mai raceasca. Se amesteca
Curatam mandarinele, le taiem in bucati de marime potrivita si presaram deasupra zaharul vanilat. Separat, batem iaurtul cu mierea pana obtinem o crema omogena. Adaugam bucatile de mandarine si cereal
Vazusem intr-un episod din emisiunea lui Jamie Oliver cand el pregatea acest desert de crema cu fructe pentru un picnic cu prietenii. Nu am mai stat mult pe ganduri si am notat reteta undeva pentru a
Batem albusurile spuma, apoi incorporam zaharul si batem spuma bine, pana devine lucioasa. Adaugam frisca si incorporam usor piureul de capsuni, astfel incat sa formeze cateva spirale rosii. Asezam cu
Intr-un bol al robotului de bucatarie puneti fructele rosii si pasati-le cu mixerul, transformandu-le in piure. Piureul se strecoara prin sita pentru a inlatura toti samburii (in cazul in care folosit
Cu ajutorul ei puteti reliza mai multe tipuri de desert, insotind biscuitii, un blat de tort, un orez cu lapte, un gris cu lapte. Poate deasemenea fi baza pentru crema bavareza si pentru inghetate. Po
Batonul de vanilie se taie in dou, in lung si se introduce in vasul in care se fierbe laptele. Separat galbenusurile se freaca energic cu zaharul pana ce culoarea lor se mai deschide. Peste acest ames
De cate ori nu te-ai gandit sa prepari si tu spuma de ciocolata, un desert deosebit de fin, usor si savuros? De data aceasta nu mai poti amana momentul, mai ales ca aceasta este o varianta mai imbunat
Granita nu este altceva decat un fel de inghetata, cu o consistenta grunjoasa, de origine italiana. Astazi iti voi propune o granita de caise.
Iata un desert foarte usor de facut, delicios si racoritor – crema cu fructe.
Granita nu este altceva decat un fel de inghetata sau sorbet cum ii mai zic francezii, dar care iti are tara de origine in Italia. Aceasta granita de visine este o alternativa pentru inghetata, racori
Caisele sunt fructele care contin cea mai mare contitate de provitamina A, iar 2 caise asigura necesarul zilnic al unui adult. Pe langa aceasta vitamina, ele mai contin fosfor, calciu, fier si magnezi
Spuma de zmeura este delicioasa, aromata si rafinata si se face cat ai clipi, asa ca nu mai sta pe ganduri si pregateste si tu 4 portii consistente.
Daca vrei sa pregatesti un desert varatic, dulce- acrisor pe placut tuturor din familie, iti recomand aceasta inghetata cu iaurt si zmeura.
1. Curatati telina de coaja, clatiti-o si taiati-o in mici cuburi. Puneti de-o parte frunzele pe care le-ati clatit si le-ati sters bine cu un servet . 2. Puneti cuburile de telina intr-o cratita mare
Fierbeti laptele cu zaharul si cu apa, lasati-le sa se raceasca si adaugati frisca batuta. Puneti compozitia in forme din silicon, neteziti compozitia cu o spatula si introduceti formele in congelator
Inghetata de zmeura este un desert absolut delicios in aceasta perioada calduroasa a verii. Este un deliciu atat pentru pitici cat si pentru mamici.
O inghetata speciala pentru cei care doresc sa-si surprinda placut partenerul intr-o zi dogoritoare de vara
In paharul tip sonda se pune cafea pana se umple la jumatate, se adauga cate o cupa de inghetata de vanilie, 1-2 cuburi de gheta intregi si cate o lingurita de frisca. Se serveste cu paiul, imediat ce
Un desert racoritor care se face foarte repede, cu aport redus de calorii si pe care il oferim cu placere celor dragi. Lamaile verzi – lime – sunt o varietate de lamai care sunt foarte parfumate.
Faina de roscove se gaseste in magazinele naturiste si are proprietatea de a face laptele mai vascos. Agar-agar-ul are o putere de gelificare foarte mare, motiv pentru care este des utilizat la prepar
Anul acesta sezonul inghetatelor preparate in casa a fost deschis de aceasta inghetata cu caise. Avantajul inghetatelor este ca se pregatesc rapid, putem adauga orice fructe de sezon dorim si ne racor
Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.
Pana sa fi incercat aceasta inghetata de avocado si kiwi, nici cu gandul nu m-as fi gandit ca avocado se potriveste si deserturilor.
Imi permit sa va prezint o reteta foarte simpla pe care am descoperit-o pe un site italian. Aceasta crema de Gorgonzola poate fi servita ca o gustare sau un aperitiv la o masa festiva.
- Se amesteca bine smantana, dar fara a o bate cu frunzele de iasomie maruntite (sau ceaiul din pliculete) intr-un vas de inox apoi se acopera si se lasa la rece peste noapte; - A doua zi se strecoara
Inghetata a indragostitilor prin definitie, inghetata cu aroma de lavanda ne duce cu gandul la romantismul unor vremuri de mult apuse si nu exista moment mai propice pentru a o servi decat seara de Sf
Densa, consistenta, aromata corespunzator cu nucsoara, crema de dovleac este un deliciu!
Daca sunteti mari amatori de ciocolata, atunci va recomand sa incercati aceasta minunata crema de ciocolata la pahar. Este extraordinar de buna, dar nu trebuie sa faceti excese daca tineti la silueta.
Daca iti place cafeaua in mod deosebit, atunci vei indragi si aceasta crema de cafea.
De foarte multi ani nu m-am mai delectat cu o peltea de gutui, pana anul acesta cand bunica mea mi-a facut o surpriza preparandu-mi acest delicios desert. Pentru voi am reusit sa ii fur reteta.
Granita nu este altceva decat un fel de inghetata, cu o consistenta grunjoasa, dupa care italienii sunt innebuniti. Imi permit sa iti recomand o delicioasa granita cu piersici si kiwi.
Cu siguranta cea mai racoritoare inghetata pe care am gustat-o vreodata, cu o nota de prospetime surprinzatoare este acest glace de kiwi si melon.
In cel mai recent weekend petrecut la parintii mei am avut placerea sa degust pentru prima data jeleu de corcoduse. Stiu ca suna putin bizar, dar cand ai fructe in exces trebuie sa le valorifici cumva
Inghetata de ceai verde este un desert racoritor si plin de arome. Aceasta aroma este foarte populara in Japonia si este facuta cu matcha, pudra de ceai verde de calitate foarte buna.
Inghetata cafe-latte este nemaipomenita prin aroma si gust. Un desert ce imbina racoarea inghetatei si gustul divin de cafea cu lapte.
Inghetata de mere cu busuioc este un desert racoritor pentru intreaga familie. Aceasta inghetata de mere cu busuioc se prepara rapid si este delicioasa si inedita.
1 Se spala bine capsunile, se scurg, se feliaza si se pun intr-un bol, unde se presara uniform cu tot zaharul pudra. Se da apoi la rece pentru 2 ore. 2 Se scoate bolul de la rece si se portioneaza cap
1 Se bat bine galbenusurile, se adauga doar un varf de lingurita de sare, zaharul, esenta de vanilie si se amesteca incontinuu pana ce compozitia se ingroasa si devine cremoasa 2 Fara graba, se toarna
Imi permit sa va recomand o crema catalana (Barcelona este capitala Provinciei Catalunia), traditionala locului, dar pe care o gasim pe tot teritoriul Spaniei, in toate restaurantele, barurile.
Este o reteta destinata multor deserturi romantice, putand fi folosita cu succes pentru servirea capsunilor cu sampanie si a celor mai multe prajituri de casa.
Sorbeto este inrudit cu inghetata, dar este varianta light pentru ca nu contine lapte sau smantana.
Am descoperit aceasta reteta de inghetata din menta si ciocolata alba din greseala. Am pus niste lichior de menta in compozitia unei inghetate obisnuite din pura curiozitate sa vad ce iese. Va pot mar
Cand vorbim de vara ne gandim instant fie la concediul pe malul marii, fie la o inghetata rece. Si ce poate fi mai gustos si mai sanatos decat o inghetata pregatita cu manutele tale la tine acasa? De
Vara avea nenumarate posibilitati de a ne delecta papilele gustative cu deserturi. Unul dintre cele mai binevenite deserturi in timpul caniculei este inghetata. De data asta va voi recomanda inghetata
Daca iti doresti ceva special, dar nu ai prea mult timp la dispozitie, poti improviza aceasta inghetata de caise, un desert simplu, gustos si sanatos.
Imi permit sa iti ofer o reteta de inghetat de piersici, un adevarat remediu impotriva caniculei din luna august. Este deosebit de energizanta si delicioasa!
1 Se incalzeste cuptorul la aprox. 150 grade Celsius 2 Intr-o tigaie inalta se incalzesc pana la punctul de fierbere laptele, smantana si zaharul 3 Separat se bat intr-un recipient metalic si cele 3 o
In cele ce urmeaza va impartasesc reteta mea prefera de shake de capsuni si banane. La noi se bea aproape zilnic, de cand apar capsunile autohtone pe piata si pana dispar. Este plin de vitamine si inl
Iti propun o alternativa sanatoasa pentru produsele tartinabile pe baza de branza din comert: crema de branza de vaci si sardine. Probabil ca vei fi sceptica la inceput in ceea ce priveste combinatia
- Pagini:
- « Previous 1 2 3 4 Next »
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta