Arhiva coolinaria
Sorbetul este o inghetata dietetica, pe baza de fructe, zahar si apa. Reteta de sorbet de capsuni pe care v-o propun inlocuieste cu succes inghetata, are un gust minunat si e facut in casa! In loc de
Aceasta inghetata de capsuni este preferata prietenului meu. Se face foarte repede si nu este deloc complicata. Poti inlocui foarte bine capsunele cu orice alte fructe doresti, iar partea cea mai frum
Va propun un desert usor si pe gustul tuturor, sub forma de crema de lamaie. Crema de lamaie pufoasa si parfumata este sanatoasa si poate fi consumata ca atare sau pentru tarte sau alte prajituri.
Crema de zahar ars este unul dintre deserturile cele mai usor de preparat. Dar pentru un gust mai rafinat iti recomand sa incerci si acesta varianta cu sampanie.
Se amesteca bine zaharul cu laptele si cu ouale, se pune la foc mic si se amesteca, pana ce va da in clocot. Intre timp alunele se prajesc si se piseaza foarte bine. Dupa ce compozitia a fiert se adau
Pentru sirop aveti nevoie de: 1 pahar de whisky, 60g zahar pudra, 60g unt. Reteta este gandita pentru 6 persoane. Mod de preparare: se pune faina cernuta intr-un bol, adaugati un varf de sare si zece
Se pune laptele la fiert, dupa care se lasa la racit 20 de minute. Ouale se amesteca cu 100g zahar impreuna cu 4 linguri de zahar vanilat. Restul de 100g de zahar se pune intr-un vas la foc mic pana s
Galbenusurile de la cele 4 oua se freaca impreuna cu zaharul, utilizind mixerul. Dupa ce zaharul s-a topit se adauga crema mascarpone si se amesteca in continuare pana se obtine consistenta friscai. A
Primele 5 ingrediente se bat cu mixerul intr-un castron in bain-marie, iar cind amestecul s-a intarit, acesta se bate in continuare deasupra unui vas cu apa rece, pina se raceste complet. Smantana se
Un desert perfect pentru aceasta vara: parfait-ul de alune. Sofisticat si delicios, inghetata si prajitura in acelasi timp, este desertul ce va va racori zilele toride de vara!
Fructele se curata bine de frunze si se spala lasate sub jet puternic de apa intr-o strecuratoare. Se lasa sa se scurga bine. Albusurile, zaharul si fructele se bat bine, pana spuma realizata este tar
Se bat albusurile spuma, se bate frisca (daca este cazul), se freaca galbenusurile cu zaharul, pina cind se topeste zaharul. Se amesteca totul impreuna cu scortisoara si extractul de vanilie. Se toarn
Se amesteca ricotta cu zaharul sau indulcitorul. Apoi totul se amesteca impreuna cu aroma dorita (vanilie, cafea sau cacao). Se decoreaza fie cu fructe confiate, coaja de lamaie rasa sau bucatele de c
Inghetata de cafea se topeste, pana cand se transforma intr-o crema groasa, calduta. Se toarna intr-un pahar de inghetata. Din cele 2 cupe de inghetata de vanilie se face o cupa mai mare, la mijloc fi
1. Apa cu zaharul se incalzesc si se dau in clocot. Fierbeti pana cand zaharul se topeste, apoi raciti. 2. Spalati bine fructele de mango, si apoi curatati-le, extragand cu ajutorul unei linguri cat m
1. Fierbeti 1 litru de apa in care adaugati scortisoara, zaharul si zeama de la lamaie. 2. Dupa ce a dat in clocot luati oala de pe foc si adaugati fulgii de nuca de cocos. Amestecati bine si lasati s
1. Intr-o cratita, adauga rubarba taiata si 3/4 cana de zahar. Acopera si coace la temperatura scazuta pana cand rubarba incepe sa isi lase sucul (aprox 5 minute). 2. Descopera cratita, si lasa in con
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul