Arhiva coolinaria
Ingredientele date sunt pentru 48 de mini-tarte, dar numarul de tarte pe care le veti obtine depinde exclusiv de dimensiunea formelor folosite.
Pornind de la blatul preferat sau o reteta de prajitura cu morcovi, asamblam un iepuras de Paste delicios!
O varianta a celebrei tarte austriece cu gem, pe care o puteti decora la final cu fulgi de migdale pe margine. Se spune ca este cea mai veche reteta de prajitura din lume.
Varianta japoneza a indragitului desert este mai usoara si mai pufoasa, ca un "sufleu de cheesecake", iar asta se datoreaza atat proportiei ingredientelor, cat si modului de preparare.
Asocierea ciocolatei cu diverse fructe (in special cu capsuni si banane) este destul de raspandita, dar acest tort cu pere va face cu adevarat senzatie! Ingredientele sunt pentru un tort cu diametrul
Iubitorii regimului raw vegan se pot bucura de un desert usor, sanatos si delicios!
Serviti acest desert cu inghetata preferata si sirop de ciocolata sau caramel.
Cu cat este mai groasa crusta de biscuiti, cu atat mai bun este acest cheesecake!
Un desert sofisticat, fara coacere, potrivit pentru mese festive in orice sezon.
Reteta de cheesecake simplu si rapid, fara coacere. Fructele din reteta pot fi inlocuite cu un mix de fructe tropicale (kiwi, ananas, mango).
Serviti un deliciu dulce: Tort sub forma de floare, cu crema de lapte!
Un tort pufos cu ciocolata si portocale, imbracat in ganache de ciocolata si ornat cu coaja de portocala confiata. La fel de bine, se poate prepara cu lamaie sau lime, iar in crema de ciocolata se pot
Indulciti-va cu o tarta de sezon mai speciala, in care se foloseste anason si pudra de chili.
Desertul ideal este o mega-prajitura sub forma de trandafir, servita cu sos de capsuni. Observatie: Se pot inlocui faina si praful de copt cu 240 g de faina care creste singura (cu agent de crestere i
Desert traditional norvegian, acest tort cu frisca, gem de zmeura, crema de vanilie si piersici se serveste ca tort aniversar si de Ziua Nationala a Norvegiei, 17 mai.
Celebrul tort de ciocolata Sacher, specialitate vieneza de aproape 2 secole, se poate pregati si acasa, pentru a-i rasfata pe cei dragi ca la carte!
Un desert spectaculos care se face foarte usor, mai ales ca acum ciresele sunt in sezon! Gustul este completat perfect de blatul din biscuiti cu cacao.
Acest desert cu flori de salcam are la baza o reteta ungureasca. Pentru un aspect glossy al tartei, o puteti unge la final cu jeleu de salcam (infuzie de flori de salcam, zeama de lamaie, zahar si gel
Reteta de cheesecake New York a fost creata in 1929, are o aroma fina de lamaie si este foarte important sa nu bateti in exces compozitia.
Faceti un cadou dulce ori de cate ori doriti! Acest tort cu frisca si capsuni este foarte racoritor si adecvat sezonului.
Tarta vegetariana gustoasa si sanatoasa, care se umfla mai mult si devine mai pufoasa daca folosi telul mixerului in loc de cel obisnuit.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeti cu unt si faina o tava de copt cu diametrul de 20-25 cm, sau o tava patrata cu latura de 20 cm. Folosind mixerul electric si un castron suficient de
Reteta este usoara si absolut delicioasa, dar trebuie sa va inarmati cu rabdare, intrucat dureaza destul de mult prepararea.
Un desert usor si delicios, care duce cu gandul la primavara, si pe care-l puteti prepara din iaurtul cu fructe preferat, sau chiar o combinatie de iaurturi.
Se faramiteaza bine biscuitii si apoi se adauga peste ei untul topit si se "framanta" aluatul format din cele doua ingrediente. Intr-o tava de tort cu fundul detasabil (cantitatile de mai sus sunt pt.
"Ghidul gastronomic al Romaniei - Dulciuri de casa" (Ed. House of Guides) ne imbie astazi cu un desert australian (sau neo-zeelandez) denumit in cinstea balerinei ruse Anna Pavlova.
Se faramiteaza cat mai bine biscuitii, peste care se toarna untul topit, se amesteca bine si apoi se pun intr-o tava de tort cu fund detasabil. Cu fundul unui pahar sau chiar direct cu palmele se pres
Spanacul este bine cunoscut ca o rezerva importanta de fier. Se poate prepara in diferite moduri, oparindu-l numai 20-30 de secunde pentru a evita distrugerea mineralelor pe care le contine. Se poate
Astazi va propunem un desert cremos si usor de preparat, perfect pentru o pauza delicioasa dupa mancarea mai grea de Paste.
Aluatul se pune in forma de tarta. Intr-un vas se topesc caramelele cu 80 ml smantana lichida. Se lasa sa se mai racoreasca si apoi acestea se toarna peste foaia de aluat. Merele se curata de coaja si
Este o prajitura special conceputa pentru ziua aniversara. Este simplu de facut si nu necesita multe cunostinte in materie de cofetarie, forma de silicon fiind cea care va va ajuta sa fiti creative pe
Faina se amesteca cu untul si zaharul pana ce aluatul capata un aspect nisipos. Se adauga oul si laptele, amestecand in continuare. Daca vi se pare ca aluatul este prea uscat, puteti sa adaugati o lin
Intotdeauna ne dorim sa pregatim ceva bun, ce se prepara rapid, sa aibe un gust special si sa nu fie ceea ce am mai mancat pana acum, pastrand totusi anumite elemente cunoscute si apreciate de noi. Or
Iata o reteta interesanta pentru care folosim ca umplutura prazul. Pe langa aceasta leguma se adauga o savoare noua gusturilor noastre : cea de curry, despre care stim ca este foarte des folosit in bu
Incingem cuptorul la foc mediu. Separam ouale. Batem galbenusurile, 30g zahar si coaja de lamaie la baie de aburi. Cernem si adaugam faina, praful de copt si cacao si incorporam in galbenusuri. Adauga
Untul se tine la temperatura camerei. Dupa ce devine moale se poate lucra usor. Acesta se amesteca cu zaharul brun si cu ouale batute cu un praf de sare. Se adauga siropul de artar si laptele si se am
In prima etapa se prepara cafeaua concentrata si apoi se raceste. Smantana de patiserie se bate cu mixerul. Se pastreaza in frigider in timp ce se prepara compozitia. Galbenusurile se freaca cu zaharu
Gasiti aici o reteta interesanta pentru care folosim ca umplutura prazul. Acesta este leguma de sezon la care am adaugat o savoare noua gusturilor noastre : cea de curry, despre care stim ca este foar
Intr-un bol se freaca untul cu o parte din zaharul pudra pana ce se obtine o pasta omogena. Intr-un alt bol se bat ouale cu restul de zahar. Cele doua compozitii se amesteca foarte bine si se parfumea
Morcovii se taie rondele mai groase si se fierb la vapori. Cuptorul se incalzeste la 180°C. Morcovii fierti se zdrobesc cu furculita. Intr-un castron se amesteca ouale cu branza de vaci, smantana, pi
Aceasta reteta este foarte rapida, foarte la indemana si foarte putin pretentioasa. Incercati sa o preparati si nu veti fi dezamagiti. Are o cantitate redusa de calorii si de aceea este bine venita ch
In familia noastra nu trece nicio saptamana fara sa avem pe masa in weekend ceva dulce facut in casa. Ultimul desert preparat a fost aceasta tarta cu caise, aromata si delicata.
Cuptorul se incalzeste la 180°. Se prepara baza: intr-un castron se amesteca 3 oua, 100 ml ulei, 100 ml lapte care a fost in prealabil incalzit intr-un vas mai mic si 100 gr de cascaval ras. Sarati s
Topim untul la foc mic si adaugam piureul sau sucul de caise, zaharul si cacao. Amestecam pentru omogenizare, apoi luam vasul de pe foc si lasam amestecul la racit. Adaugam in compozitie, pe rand, gal
Aceasta tarta cu fructe de padure se face foarte usor si puteti folosi orice combinatie de fucte.
- Pagini:
- « Previous 1 2 3 4 Next »
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata