Arhiva coolinaria
"Ghidul gastronomic al Romaniei - Dulciuri de casa" (Ed. House of Guides) ne imbie astazi cu un desert australian (sau neo-zeelandez) denumit in cinstea balerinei ruse Anna Pavlova.
Se faramiteaza cat mai bine biscuitii, peste care se toarna untul topit, se amesteca bine si apoi se pun intr-o tava de tort cu fund detasabil. Cu fundul unui pahar sau chiar direct cu palmele se pres
Spanacul este bine cunoscut ca o rezerva importanta de fier. Se poate prepara in diferite moduri, oparindu-l numai 20-30 de secunde pentru a evita distrugerea mineralelor pe care le contine. Se poate
Astazi va propunem un desert cremos si usor de preparat, perfect pentru o pauza delicioasa dupa mancarea mai grea de Paste.
Aluatul se pune in forma de tarta. Intr-un vas se topesc caramelele cu 80 ml smantana lichida. Se lasa sa se mai racoreasca si apoi acestea se toarna peste foaia de aluat. Merele se curata de coaja si
Este o prajitura special conceputa pentru ziua aniversara. Este simplu de facut si nu necesita multe cunostinte in materie de cofetarie, forma de silicon fiind cea care va va ajuta sa fiti creative pe
Faina se amesteca cu untul si zaharul pana ce aluatul capata un aspect nisipos. Se adauga oul si laptele, amestecand in continuare. Daca vi se pare ca aluatul este prea uscat, puteti sa adaugati o lin
Intotdeauna ne dorim sa pregatim ceva bun, ce se prepara rapid, sa aibe un gust special si sa nu fie ceea ce am mai mancat pana acum, pastrand totusi anumite elemente cunoscute si apreciate de noi. Or
Iata o reteta interesanta pentru care folosim ca umplutura prazul. Pe langa aceasta leguma se adauga o savoare noua gusturilor noastre : cea de curry, despre care stim ca este foarte des folosit in bu
Incingem cuptorul la foc mediu. Separam ouale. Batem galbenusurile, 30g zahar si coaja de lamaie la baie de aburi. Cernem si adaugam faina, praful de copt si cacao si incorporam in galbenusuri. Adauga
Untul se tine la temperatura camerei. Dupa ce devine moale se poate lucra usor. Acesta se amesteca cu zaharul brun si cu ouale batute cu un praf de sare. Se adauga siropul de artar si laptele si se am
In prima etapa se prepara cafeaua concentrata si apoi se raceste. Smantana de patiserie se bate cu mixerul. Se pastreaza in frigider in timp ce se prepara compozitia. Galbenusurile se freaca cu zaharu
Gasiti aici o reteta interesanta pentru care folosim ca umplutura prazul. Acesta este leguma de sezon la care am adaugat o savoare noua gusturilor noastre : cea de curry, despre care stim ca este foar
Intr-un bol se freaca untul cu o parte din zaharul pudra pana ce se obtine o pasta omogena. Intr-un alt bol se bat ouale cu restul de zahar. Cele doua compozitii se amesteca foarte bine si se parfumea
Morcovii se taie rondele mai groase si se fierb la vapori. Cuptorul se incalzeste la 180°C. Morcovii fierti se zdrobesc cu furculita. Intr-un castron se amesteca ouale cu branza de vaci, smantana, pi
Aceasta reteta este foarte rapida, foarte la indemana si foarte putin pretentioasa. Incercati sa o preparati si nu veti fi dezamagiti. Are o cantitate redusa de calorii si de aceea este bine venita ch
In familia noastra nu trece nicio saptamana fara sa avem pe masa in weekend ceva dulce facut in casa. Ultimul desert preparat a fost aceasta tarta cu caise, aromata si delicata.
Cuptorul se incalzeste la 180°. Se prepara baza: intr-un castron se amesteca 3 oua, 100 ml ulei, 100 ml lapte care a fost in prealabil incalzit intr-un vas mai mic si 100 gr de cascaval ras. Sarati s
Topim untul la foc mic si adaugam piureul sau sucul de caise, zaharul si cacao. Amestecam pentru omogenizare, apoi luam vasul de pe foc si lasam amestecul la racit. Adaugam in compozitie, pe rand, gal
Aceasta tarta cu fructe de padure se face foarte usor si puteti folosi orice combinatie de fucte.
Incredibil de simpla de preparat si de gustoasa, aceasta tarta cu rosii si mazare este un deliciu pentru masa de pranz.
Se bat albusurile spuma cu mixerul (cu un praf de sare), se adauga fructoza si se bat pana se intaresc din nou; se adauga galbenusurile si esenta de rom si se bat in continuare putin pentru omogenizar
Zaharul pudra si zaharul tos se amesteca foarte bine cu untul moale folosind un mixer. Se adauga ouale unul cate unul si apoi piureul de capsuni. La final se adauga toate ingredientele sub forma de pu
Morcovii se taie rondele si se fierb la aburi. Incalziti cuptorul la 180°C (termostat 6). Faceti din morcovi un piure. Separat, intr-un castron, amestecati ouale cu branza de vaci proaspata, cu smant
Incalziti cuptorul. Ungeti o forma cu unt. Intr-un vas amestecati zaharul cu faina. In mijloc faceti un locas in care puneti ouale. Amestecati si apoi bateti pana ce obtineti un amestec omogen. Intr-u
Merele se spala, se taie felii si se pun intr-un vas la calit. Dupa ce s-au calit cam 10 min mestecandu-le mereu ca sa nu se arda, le dam de-o parte la racit. Separat se face un sirop din 2 cani de ap
Curatati morcovii, taiati-i rondele si fierbeti-i aprox. 30 de minute. Dupa ce se racesc, amestecati-i cu uleiul, zaharul, ouale si varful de sare. Adaugati apoi drojdia si faina cernuta. Taiati caise
Aceasta tarta cu ananas si ciocolata este un desert perfect pentru o dupa-amiaza in familie, alaturi de cei dragi.
Combinatia dintre capsuni si rom transforma aceasta tarta intr-un deliciu garantat.
Intotdeauna placinta este cea mai la indemana atunci cand vrem sa facem ceva dulce, usor si apreciat de toti musafirii. Ce ai zice de data aceasta de o placinta cu nuca?
Tarta Tatin este, dupa cum stie toata lumea un desert de sorgine franceza. Acest desert este practic o tarta rasturnata in care fructele folosite (de regula mere) sunt caramelizate in unt si zahar ina
Linzertorte este o tarta originara din Austria si Ungaria care este speciala datorita grilajului decorativ de deasupra umpluturii.
Dupa ce ai gatit o supa dar parca nu ai manca pieptul de pui prajit, te sfatuiesc sa ii gasesti o intrebuintare mai practica intr-o tarta de pui cu legume.
Sachertorte este de fapt un tort de ciocolata inventat de Franz Sacher in 1832 si este una dintre cele mai faimoase specialitati vieneze. Desi aceasta reteta de sachertorte este destul de complexa si
Scoatem pachetul de foi de placinta de la figider si il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Intr-un vas, amestecam crema de branza cu branza telemea si smantana pana se formeaza o crema. Sepa
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata