Arhiva coolinaria
Tarta Tatin este, dupa cum stie toata lumea un desert de sorgine franceza. Acest desert este practic o tarta rasturnata in care fructele folosite (de regula mere) sunt caramelizate in unt si zahar ina
Linzertorte este o tarta originara din Austria si Ungaria care este speciala datorita grilajului decorativ de deasupra umpluturii.
Dupa ce ai gatit o supa dar parca nu ai manca pieptul de pui prajit, te sfatuiesc sa ii gasesti o intrebuintare mai practica intr-o tarta de pui cu legume.
Sachertorte este de fapt un tort de ciocolata inventat de Franz Sacher in 1832 si este una dintre cele mai faimoase specialitati vieneze. Desi aceasta reteta de sachertorte este destul de complexa si
Scoatem pachetul de foi de placinta de la figider si il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Intr-un vas, amestecam crema de branza cu branza telemea si smantana pana se formeaza o crema. Sepa
Pe cat de poetic suna numele acestui tort, pe atat de gustos si este ! Si pentru ca inca mai ninge afara, tortul nins se potriveste de minune.
Bucataria franceza este cea mai sofisticata si rafinata din lume. Imi permit sa va prezint o reteta de origine franceza – tort cu bezea cu nuci, struguri si pepene galben. Este o reteta de tort puti
Aceste minitarte colorate cu fructe iti aduc zambetul pe buze intr-o zi innorata de toamna.
Imi permit sa va prezint o reteta de tarta cu gem si struguri, ideala in sezonul de toamna.
Imi permit sa va prezint o reteta delicioasa de tarta aromata pe care o veti adora cu siguranta.
Fiind plecata cam toata ziua la serviciu, imi este foarte greu sa respect toate cele trei mese. Pentru ca nu m-am plictisit de covrigi, biscuiti sau alte prostii, mi-am pregatit in weekend o tarta cu
Se mixeaza bine ingredientele pentru blat, adaugand ultima data faina amestecata cu praful de copt si cacaoa pudra. Apoi se toarna intr-un vas de sufleu si se da la cuptorul incins cam 25 de minute, l
Chiar daca sezonul prunelor este pe sfarsite, este bine sa profitati de ultimele fructe care se mai gasesc pe tarabe si sa pregatiti apoi un desert deosebit- tarta cu prune si nuci.
Tortul cu piersici sau nectarine este un desert excelent care nu poate fi refuzat de nimeni. Aluatul pufos si parfumul fructelor zemoase fac tortul cu piersici sau nectarine o combinatie irezistibila.
Tarta cu mure este un desert potrivit pentru orice moment. Cu siguranta va va inveseli si va va incanta gustul ei parfumat.
Vara e sezonul fructelor iar desertul pe care vi-l propun, tarta cu prune, va fi unul savuros.
Blatul 1. se separa albusurile de galbenusuri 2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul 3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile 4. se cerne faina impreuna cu cac
Blatul de rulada : Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , n
Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, dupa care se pun galbenusurile pe rand. La sfarsit faina amestecata cu
Prajitura cu branza si cartofi este cea mai indicata pentru pofticiosii care vor ceva pufos, dulce si aromat.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata