Arhiva coolinaria
In fiecare dimineata la micul dejun, alaturi de capucino trebuie sa am o prajiturica Magura. Stiu cat de “sanatoase” sunt cele din comert, dar pana la urma am gasit un inlocuitor pentru ele, facut
1 Se amesteca pe uscat faina si praful de copt intr-un bol aparte. 2 Intr-un alt bol se amesteca untul cu zaharul pana ce devin omogene; apoi se adauga si galbenusurile de ou, unul cate unul, si se am
1 Incingeti cuptorul la peste 160 de grade. 2 Pregatiti si tapetati cu margarina o tava de copt de 30x20cm 3 Intr-un bol pentru gatit bateti mai intai foarte bine impreuna ouale si mierea de albine. 4
Batem spuma ouale cu zaharul pudra. Adaugam pe rand cacaua, laptele rece, nucile macinate si untul topit, amestecand continuu. Incorporam apoi drojdia si faina cernuta in prealabil. Amestecam totul bi
Doar citind titlul acestei retete parca deja simti mirosul imbietor de potocale. Inchipuie-ti ce parfumata va fi bucataria ta atunci cand vei scoate din cuptor aceasta minunata prajitura cu portocale.
Intr-o craticioara punem laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete. Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere, cand incorporam in lichid faina in ploaie. Uscam aluatul inca
Bune si dulci aceste prajiturele cu miere, scortisoara si ghimbir sunt desertul preferat al copiilor. Servite la micul dejun cu ceai, cu lapte sau cafea aceste fursecuri cu miere si scortisoara sunt o
Prajitura cu mere cred ca e una dintre cele mai versatile retete culinare. Va propun o variatie de la reteta clasica, aceasta fiind facuta cu mere caramelizate.
Panna cotta este un desert clasic italian, care provine din zona de nord a Italiei, din regiunea Piemonte. Panna cotta inseamna "smantana coapta", dar este mult mai mult...este un desert delicat precu
Imi era greu sa nu va impartasesc reteta de papanasi cu ciocolata cu care l-am cucerit pe prietenul meu, fiind primul dulce pregatit pe mine pentru el.
Incepem cu prepararea siropului. Topim toate ingredientele pentru sirop pana cand se topeste zaharul, apoi se fierb 1 minut, pana ce incepe a se ingrosa. Lasam la racit. Taiem apoi varful rotunjit de
Turta dulce este o adevarata delicatesa in sezonul rece. Mirosul de scortisoara si nucsoara folosite pentru prepararea ei, se potriveste de minune atmosferei de iarna. In cele de mai jos iti prezint v
Cozonacul italian se mai numeste si panettone si se serveste de obicei la sarbatorile de iarna cu lapte sau ceai, fiind un produs gustos si sanatos, usor de preparat acasa. In Italia e considerat mai
Este greu sa te opresti dupa ce ai gustat din aceste fursecuri, servite dimineata impreuna cu o cafeluta. Daca doriti, puteti stropi fursecurile reci cu 50g de ciocolata topita si le puteti servi dupa
Este greu sa rezisti acestor prajituri cu mirodenii, care pentru copii sunt o adevarata incantare.
Checurile sunt deserturi racoroase si fara pretentii, care se fac usor si sunt economice, la fel ca si acest chec cu nuci, caise si mere.
Datorita gustului surprinzator dat de laptele de nuca de cocos bananele capata o aroma irezistibila, fiind si o reteta foarte simplu de preparat. Este un desert usor pentru indragostiti si poate fi se
Asa-i ca suna putin cam bizar numele asta pentru o prajitura? Ei bine pe cat de ciudata ar parea, pe atat de buna este aceasta rasturnata cu prune.
Fiecare gospodina are o reteta personala de negresa. Eu imi permit sa va recomand pe cea folosita cel mai des de mine - negresa cu banana- care este un adevarat deliciu culinar, mai ales pentru iubito
Din seria retetelor de prajituri care merg savurate la o cana de ceai sau vin fiert, intr-o zi mohorata de toamna, va prezint briosele cu cacao si glazura de cafea.
Briosele sunt un desert foarte usor de preparat si de mancat. Pentru iubitorii de ciocolata (asa ca mine), aceste briose cu ciocolata si iaurt sunt minunate.
Radacina de Ginseng este cunoscuta pentru proprietatile sale afrodisiace si exista multe retete culinare unde se foloseste din acest motiv fie in forma de praf, fie intreaga, data fin prin razatoare,
1 Intr-un recipient mai larg, din inox, se combina faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, si sarea. Se amesteca bine ca sa se omogenizeze totul; 2 Intr-un alt recipient combinam apoi piureu
Painea de dovleac este delicioasa si de nelipsit la mesele de Halloween si cei care iubesc aceasta sarbatoare trebuie sa prepare obligatoriu paine cu dovleac dupa reteta de mai jos sau dupa alte retet
Marturisesc, nu imi plac prunele mai deloc. Dar, pentru ca am primit 2 kilograme si nu voiam sa le arunc, astfel am pregatit o prajitura cu branza si prune.
Se freacă bine untul, se adaugă ouăle întregi unul câte unul. Se pune zahărul amestecând mereu, apoi făina, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Formele mici de tartă, unse şi presărate
Se amestecă într-un castron untul cu făina cu lingura. Separat se bate oul cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă împreună cu untul şi făina şi se frământă cu mâna până n
Probabil ca te vei mira citind ingredientele acestei retete de prajitura cu dovlecei si stafide pe care vreau sa ti-o propun. Aceeasi reactie am avut-o si eu, dar dupa ce am gustat-o mi-am dat seama c
Iti prezint o reteta de prajitura cu fructe de padure pe care o poti face oricand in timpul anului din orice fructe. Prajitura cu fructe de padure se face rapid, este usoara si poate constitui o gusta
Zmeura, atat de apreciata pentru dulceata si aroma ei, are numeroase intrebuintari si beneficii asupra intregului organism. Acopera necesitatile nutritive ale organismului uman datorita continutului m
Pentru ca de luna aceasta deja au aparut caisele autohtone pe piata, m-am gandit sa iti ofer o reteta delicioase de prajitura cu caise si bezea.
Daca nu ai inspiratie ce desert sa pregatesti pentru o dupa amiaza de weekend in doi, iti sugerez sa prepari acest chec cu cicolata alba si visine.
1 Curmalele se fac piure la mixer si se amesteca apoi cu faina si untul la viteza medie 2 Laptele praf se pregateste la foc pana ce ajunge la clocot si se toarna apoi treptat in compozitia de curmale
Iti propun o reteta delicioasa de prajitura cu capsuni si afine cu care nu vei da gres atunci cand o vei prepara. Este una din preferatatele mele, pentru ca mama o facea mereu cand intram in vacanta d
Va prezint un desert extrem de simplu de realizat, insa exotic prin insasi natura lui. De asemenea, datorita ingredientului principal, dovleac, este si un desert foarte sanatos. Se poate lasa putin la
1 Pregatiti gelatina in apa fierbinte si puneti-o deoparte; 2 Batetit albusul de la oua si puneti-l la frigider pana ce e ferm; 3 Faceti o compozitie cu galbenusurile de oua, zahar si lapte si puneti
Daca esti o amatoare de briose iti recomand aceasta reteta. Aceste briose se fac extrem de rapid, dar sunt foarte pufoase si aromate.
Batem galbenusurile cu zahar si zahar vanilat pana se topeste zaharul, dupa care se adauga faina si la sfarsit albusurile batute spuma, incorporand totul usor de sus pana jos. Ungem o tava mai mare cu
Pentru obtinerea blatului: puneti faina cernuta intr-un bol, adaugati o ceasca de zahar, 2 lingurite de praf de copt, un varf de sare si o ceasca cu nuca de cocos si amestecati totul la un loc. Peste
Un desert usor si nutritiv, prajitura din nuca de cocos poate fi servita ca atare sau in combinatie cu sirop proaspat de mango, pastrand prospetimea cautata mai ales pe timp de vara. Se serveste atat
Pasca este un desert tradtional in cinstea Pastilor. in mod obisnuit se prepara cu aluat de cozonac, in forma rotunda cu o cruce din aluat pusa deasupra. Iata o reteta un pic mai “moderna “ de pas
In zilele in care tii post sau dieta te poti delecta cu acest desert apetisant, foarte usor de pregatit.
Citind zilele trecute despre beneficiile consumului de morcovi am decis sa introduc aceasta minunata leguma chiar si in prajitura. Si unde mai pui ca aceasta delicioasa prajitura cu morcovi este de po
Untul se bate spuma cu mixerul, se adauga treptat zaharul si ouale, apoi faina amestecata cu praful de copt. Daca se doreste ca checul sa fie marmorat, la jumatate din compozitie se adauga cacaoa frec
Zaharul se amesteca intr-un vas si se prajeste ca pentru o crema de zahar ars; dupa aceea, pe un fund de lemn udat bine cu apa, se rastoarna compozitia pentru racire. Caramelul astfel obtinut, cât es
Amestecati oul cu otetul si marmelada. Puneti laolalta ingredientele uscate si amestecati-le in crema. Raciti pentru 3 ore. Dati aluatul pe o suprafata presarata cu faina de o grosime de 1/8 inch. Tai
Se bat spuma cele 7 albuse. Apoi se adauga zaharul tos in ploaie si se bate pana se face ca o bezea. Se adauga nuca macinata si mirodeniile. Se unge o tava cu unt si cu o lingurita se ia din compoziti
Galbenusurile de la cele 3 oua si cu jumatate din cantitatea de zahar se freaca bine. Topim restul de zahar. Dupa ce s-a caramelizat il diluam cu un pahar de apa si il amestecam cu faina, scortisoara,
Aluat Se face aluatul si se imparte in 3 foi care se coc pe dosul tavii, unsa in prealabil cu ulei. Crema Intr-un castron se sparge un ou intreg. Se amesteca cu 2 linguri de faina si se subtiaza cu o
Aluatul rezultat se imparte in 4 foi. Pe prima foaie se pune rahat taiat in felii subtiri. Cele 7 albuse se bat spuma impreuna cu zaharul si se amesteca si cu nuca macinata. Cu aceasta se unge cea de-
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta