Arhiva coolinaria
Intr-o cana, amestecati faina cu zahar si cacao. Adaugati un ou si amestecati usor cu lingura. Turnati laptele si uleiul si amestecati bine. Puneti cana in cuptorul cu microunde 3 minute la putere max
Amestecati ingredientele din prima parte. Bateti albusurile cu zaharul din a doua parte si adaugati peste amestecul preparat anterior. Amestecati faina si pudra de cacao din a treia parte si adaugati-
Cuptorul aragazului se preincalzeste la 240 grade C. Untul se se pune intr-un vas care va fi introdus in cuptorul cu microunde. Ciocolata se rupe si se pune peste unt. Se introduce vasul in cuptorul c
Prajituri traditionale franceze, madlenele sunt ca niste mici scoici pufoase, care pot fi aromate dupa bunul plac, de regula cu migdale, lamaie sau ciocolata.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Feliile de ananas se scurg bine si se pun intr-o tigaie cu putina miere si se rumenesc pe ambele parti. Intr-un castron mai mare se amesteca faina, praful de
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius. Faina se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se face un locas in mijlocul acestui amestec, in care se pune laptele, untul topit si racit, esenta d
Cunoastem cu totii, teoretic, diferenta dintre o reteta de muffin si o reteta de briosa, dar numai experimentand si incercand sa preparati aceasta reteta, veti vedea diferenta. Incercati aceste muffin
Serviti un deliciu frantuzesc ce-si face tot mai mult simtita prezenta si la noi: macarons! Varianta tiramisu se regaseste in cartea Macarons - vive les gourmands, disponibila in limba franceza.
Desert tipic sud-american, se poate foarte bine identifica cu genul de torturi pe care le facem fiecare acasa, fara a fi mari specialisti cofetari. Ce este specific acestei prajituri este folosirea a
Va propunem aceasta reteta pe baza de lapte batut, care poate fi servita la micul dejun, dar care poate fi oferita si la traditionala gustare englezeasca de la ora 5. Prajitura este un deliciu, nici p
Drojdia se dizolva in putin lapte cald. 125 gr de faina se amesteca cu drojdia si se lasa la cald cca 1 ora, sa creasca. Restul de faina se pune intr-un lighean si se face o adancitura la mijloc in ca
Picnicul este pretextul de a profita de frumusetea naturii, de aerul curat si de prezenta celor dragi. In mijlocul naturii, pe malul unui rau sau chiar in gradina, acest mod de a servi masa "la iarba
Albusurile de ou se pun intr-un vas si se bat cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, pana ce compozitia devine spuma tare si nu cade de pe paletele mixerului. Se adauga fulgii
O prajitura ce poate insoti cu succes o ceasca de cafea dupa masa, dar si o excelenta gustare pentru cei mici.
Aceasta reteta este traditionala pentru prepararea brioselor clasice, avand ca ingrediente oua, faina, putin lapte, cateva arome si minunatele afine. Secretul prepararii brioselor este de a face totul
Cunoscuta pentru proprietatile antiseptice, folosita in medicina, in cosmetica dar si in produsele de intretinere a frumusetii, lamaia are un succes deosebit si in bucatarie. Sucul insoteste cu mult s
Amestecati fructele preferate cu sucul de lamaie, apa si zaharul. Strecurati piureul obtinut pentru a elimina semintele si pielea. Inmuiati foile de gelatina in apa rece. Intr-o tigaie adanca, turnati
Caisele si ananasul deshidratat impreuna cu fulgii de migdale se pun intr-un bol. Se toarna pe deasupra lichior de caise, in asa fel incat abia sa le acopere putin. Se acopera si se lasa la macerat mi
Se prepara un aluat din faina, galbenus, ulei si un praf de sare. Se framanta coca, iar daca aceasta este prea tare se poate aduaga putin apa pentru a putea fi usor de framantat si de intins. Dupa ce
Madlenele sunt ideale pentru gustarea de dupa-amiaza sau chiar la un ceai. Sunt usor de preparat si pot fi oferite si celor mici care se vor bucura de un dulce facut in casa.
Ceaiul este cel mai adesea consumat ca bautura. Cu toate acestea, va recomandam sa-l folositi in bucatarie la prepararea diferitelor prajituri sau chiar a diverse feluri de mancare, cunoscand calitati
Daca va doriti un dulce pe care sa-l improvizati rapid, daca nu dispuneti de timp si daca sunteti in criza de inspiratie, iata o varianta interesanta pentru cuptorul cu microunde. Materia prima poate
Dulciurile traditionale pentru masa de Paste sunt prajituri pe baza de branza de vaci. Fie ca vorbim de pasca cu branza dulce si stafide, fie ca vorbim despre o placinta cu branza dulce, nici o sarbat
Pentru un mic dejun dulce, briosele sunt cele mai tentante. Reteta aceasta este foarte simpla, desi diferita de ceea ce poate am gasit prin cartile de bucate. Ineditul este dat de folosirea a trei tip
Biscuitii se rup cu mana in bucati mici. Untul, tinut la temperatura camerei, se freaca pana ce devine moale. Se incorporeaza cu biscuitii. Pentru copt avem nevoie de o forma de tort cu fund detasabil
Cuptorul se preincalzeste la 200ºC. Ouale se bat cu zaharul pudra, se adauga faina, maizena, praful de copt si zaharul vanilat. Se amesteca totul foarte bine. Se adauga branza de vaci si apoi alunele
Prajitura originara din Germania si Austria, guguluful este un desert aspectuos, sub forma de inel, care poate fi preparat in nenumarate variante, pentru toate gusturile.
O forma interesanta de prajiturele, cu o reteta usor de preparat, este ideala pentru copii, care vor fi primii admiratori si degustatori ai acestui desert simpatic.
Cheesecake este prajitura ce combina excelent finetea cremei cu textura crocanta a biscuitilor. Veti descoperi ca reteta are parti asemanatoare cu budinca noastra pe baza de branza de vaci. Incercati
Poate parea banala, dar aceasta prajitura este deosebita prin finetea cremei pe care o contine. Este usor de preparat si veti castiga timp, pe care il veti petrece impreuna cu cei dragi. Savurati-o cu
In varianta sarata sau dulce, aceste gogosele sunt usor de realizat, cu ingrediente pe care le aveti cu siguranta in camara. Ceea ce le va face sa fie apreciate va fi varietatea de umpluturi, in funct
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si capata o culoare sidefie. Se adauga untul moale si se bate in continuare pana ce compozitia are un aspect omogen. La aceasta compozitie
Se curata coaja celor doua lamai, se taie fin si se lasa deoparte. Sucul lor se va folosi la prepararea glazurei. Cuptorul se incalzeste la 180º C. Cu ajutorul unui mixer se bate energic zaharul cu u
Se amesteca intr-un castron untul cu zaharul. Se adauga pe rand oul, sucul de lamaie, coaja de lamaie si faina cernuta in care am amestecat drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in
Procurandu-va aceasta forma simpatica de prajitura, veti face o surpriza placuta, dar si savuroasa celor mici. Cu totii stim ca ei sunt mari amatori de ciocolata, dar pentru ca ii iubim, ii si proteja
Untul se topeste la foc mic. Se da deoparte ca sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca zaharul, pudra de migdale si faina. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in amestecul de faina, za
Intr-un vas se freaca spuma untul moale, la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Se adauga oul batut ca la omleta, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Se pune si faina cernuta amestecata cu
Ouale se sparg si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Se cerne faina si amidonul si se adauga usor compozitiei rezultate. Se adauga apoi romul. Albusurile s
Se bat ouale cu zaharul pana acesta din urma se dizolva, se adauga uleiul putin cate putin. Adaugam coaja rasa, zeama de portocala, vanilia, apoi iaurtul. Incorporam treptat faina amestecata cu praful
In adolescenta cautam margaretele pentru a gasi raspunsul la intrebarea “Ma iubeste? Nu ma iubeste?” Cu aceasta forma “Margareta”, cu certitudine cei dragi va vor raspunde afirmativ. “Dulce
Daca vrei un dulce care sa mearga de minune cu o canita de ceai sau cacao cu lapte, atunci checul bicolor este una dintre cele mai potrivite alegeri.
Este excelenta rulada aceasta pentru serile de iarna, iar aromele sale imbietoare ne fac sa ne reamintim cu nostalgie de copilarie si de iernile petrecute in casa bunicilor.
Aceasta reteta pare a fi a unei prajituri greu de realizat. Poate fiecare ne gandim daca vom reusi sa obtinem baclavaua care sa o egaleze pe cea cumparata de la cofetarie. Si pentru ca ceea ce este fa
Baza din nuca de cocos Se amesteca bine toate ingredientele si aluatul rezultat se introduce intr-o forma de copt Silicopat Silikomart. Se da forma la copt in cuptorul incalzit la 155°C si se coace p
Pentru petrecerea de Halloween chiar si copiii pot participa la pregatirea dulciurilor. Aceasta reteta este una din cele mai simple si ii poate face fericiti pe copii pentru ca pot sa se implice si ei
Amestecati toate aceste ingrediente. Se umple forma de silicon Halloween, care apoi este introdusa in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace cca 20 min. Pentru glazura: Nu se folosesc albusurile d
O varianta delicioasa a prajiturii cu ciocolata si amande, originala si mult mai savuroasa!
Este un veritabil desert din ciocolata, ce poate fi preparat de toti cei ce iubesc deserturile, chiar si de cei mai putin experimentati. Reteta de baza a fost imbunatatita adaugandu-se bucati de pere
Aceasta prajitura cu fructe si crema se face destul de usor necesitand doar 50 de minute din timpul tau in care se include si coacerea la cuptor si puteti folosi caise, visine, prune, capsuni, fructe
Este forma de prajitura pe care sa o pregatiti pentru cei dragi care sunt microbisti, eventual in apropierea unui eveniment tip derby fotbalistic.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta