Arhiva coolinaria
Cuptorul se preincalzeste la 200ºC. Ouale se bat cu zaharul pudra, se adauga faina, maizena, praful de copt si zaharul vanilat. Se amesteca totul foarte bine. Se adauga branza de vaci si apoi alunele
Prajitura originara din Germania si Austria, guguluful este un desert aspectuos, sub forma de inel, care poate fi preparat in nenumarate variante, pentru toate gusturile.
O forma interesanta de prajiturele, cu o reteta usor de preparat, este ideala pentru copii, care vor fi primii admiratori si degustatori ai acestui desert simpatic.
Cheesecake este prajitura ce combina excelent finetea cremei cu textura crocanta a biscuitilor. Veti descoperi ca reteta are parti asemanatoare cu budinca noastra pe baza de branza de vaci. Incercati
Poate parea banala, dar aceasta prajitura este deosebita prin finetea cremei pe care o contine. Este usor de preparat si veti castiga timp, pe care il veti petrece impreuna cu cei dragi. Savurati-o cu
In varianta sarata sau dulce, aceste gogosele sunt usor de realizat, cu ingrediente pe care le aveti cu siguranta in camara. Ceea ce le va face sa fie apreciate va fi varietatea de umpluturi, in funct
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si capata o culoare sidefie. Se adauga untul moale si se bate in continuare pana ce compozitia are un aspect omogen. La aceasta compozitie
Se curata coaja celor doua lamai, se taie fin si se lasa deoparte. Sucul lor se va folosi la prepararea glazurei. Cuptorul se incalzeste la 180º C. Cu ajutorul unui mixer se bate energic zaharul cu u
Se amesteca intr-un castron untul cu zaharul. Se adauga pe rand oul, sucul de lamaie, coaja de lamaie si faina cernuta in care am amestecat drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in
Procurandu-va aceasta forma simpatica de prajitura, veti face o surpriza placuta, dar si savuroasa celor mici. Cu totii stim ca ei sunt mari amatori de ciocolata, dar pentru ca ii iubim, ii si proteja
Untul se topeste la foc mic. Se da deoparte ca sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca zaharul, pudra de migdale si faina. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in amestecul de faina, za
Intr-un vas se freaca spuma untul moale, la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Se adauga oul batut ca la omleta, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Se pune si faina cernuta amestecata cu
Ouale se sparg si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Se cerne faina si amidonul si se adauga usor compozitiei rezultate. Se adauga apoi romul. Albusurile s
Se bat ouale cu zaharul pana acesta din urma se dizolva, se adauga uleiul putin cate putin. Adaugam coaja rasa, zeama de portocala, vanilia, apoi iaurtul. Incorporam treptat faina amestecata cu praful
In adolescenta cautam margaretele pentru a gasi raspunsul la intrebarea “Ma iubeste? Nu ma iubeste?” Cu aceasta forma “Margareta”, cu certitudine cei dragi va vor raspunde afirmativ. “Dulce
Daca vrei un dulce care sa mearga de minune cu o canita de ceai sau cacao cu lapte, atunci checul bicolor este una dintre cele mai potrivite alegeri.
Este excelenta rulada aceasta pentru serile de iarna, iar aromele sale imbietoare ne fac sa ne reamintim cu nostalgie de copilarie si de iernile petrecute in casa bunicilor.
Aceasta reteta pare a fi a unei prajituri greu de realizat. Poate fiecare ne gandim daca vom reusi sa obtinem baclavaua care sa o egaleze pe cea cumparata de la cofetarie. Si pentru ca ceea ce este fa
Baza din nuca de cocos Se amesteca bine toate ingredientele si aluatul rezultat se introduce intr-o forma de copt Silicopat Silikomart. Se da forma la copt in cuptorul incalzit la 155°C si se coace p
Pentru petrecerea de Halloween chiar si copiii pot participa la pregatirea dulciurilor. Aceasta reteta este una din cele mai simple si ii poate face fericiti pe copii pentru ca pot sa se implice si ei
Amestecati toate aceste ingrediente. Se umple forma de silicon Halloween, care apoi este introdusa in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace cca 20 min. Pentru glazura: Nu se folosesc albusurile d
O varianta delicioasa a prajiturii cu ciocolata si amande, originala si mult mai savuroasa!
Este un veritabil desert din ciocolata, ce poate fi preparat de toti cei ce iubesc deserturile, chiar si de cei mai putin experimentati. Reteta de baza a fost imbunatatita adaugandu-se bucati de pere
Aceasta prajitura cu fructe si crema se face destul de usor necesitand doar 50 de minute din timpul tau in care se include si coacerea la cuptor si puteti folosi caise, visine, prune, capsuni, fructe
Este forma de prajitura pe care sa o pregatiti pentru cei dragi care sunt microbisti, eventual in apropierea unui eveniment tip derby fotbalistic.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta