Arhiva coolinaria
Daca vrei sa slabesti, cele mai indicate alimente sunt cele care au grija si de sanatatea ta, stimuleaza si metabolismul, favorizeaza si arderea caloriilor. Cu alte cuvinte, super-alimente. Pe multe d
Mesele festive romanesti parca nu sunt aceleasi daca nu pregatim macar o reteta de salata. De multe ori, antreurile de acest fel ne salveaza atunci cand nu mai stim cu ce sa-i servim pe musafiri. Cine
Pastele e prilejul perfect de a iesi la iarba verde. Ce poate fi mai placut decat sa te bucuri de primavara, alaturi de familie si prieteni si un cos cu oua rosii, cozonac si alte bunatati? Ca sa iasa
Masa de Paste traditionala e compusa din friptura de miel, oua rosii, ciorbe si sarmale. Ca sa diversifici meniul, poti pregati si niste garnituri sanatoase. Pentru ca tot e primavara, iar pietele sun
De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma cozonacul. Cea mai des pregatita este reteta cu nuci, cat mai multe nuci. Exista, insa, si alte retete la fel de gustoase. Iata care sunt p
In Sambata Mare, bucatariile sunt invadate de tot felul de arome, care mai de care mai imbietoare. Sarmalele, ciorba, friptura, drobul sunt fie in aragaz, fie in cuptor. Cum s-ar spune, totul function
Ideea de baza a dietei cu post intermitent este urmatoarea: Mananci normal 5 zile pe saptamana, iar in doua, numai un sfert din doza zilnica recomandata de calorii. Evident, chiar si in timpul celor 5
Una dintre cele mai importante sarbatori crestine, alaturi de Nasterea Domnului, este Pastele. Cu mic, cu mare, indiferent de nationalitate sau cultura, luam parte la Invierea Celui care S-a sacrifica
In mod traditional, crestinii vopsesc oua de Paste. Culoarea predominanta este rosul, ea simbolizand jertfa, sangele curs din Trupul Lui Iisus Hristos, dar suprafata oului poate fi simpla sau cu diver
Oua si iepurasi de ciocolata, cozonac, prajituri! Toate acestea se vor afla pe mesele noastre de Paste. Posibil insa ca, in urma unor mici exagerari, sa se vada si atunci cand vom urca iarasi pe canta
Intrebarea cea mai des intalnita in aceasta perioada este: Ce gatesti bun de Paste? In general, se aleg retetele arhicunoscute: oua rosii, oua umplute, friptura de miel si cozonac. Daca vrei sa-ti imp
De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca friptura de miel. Mai suculenta sau mai uscata, mai crocanta sau mai moale, ea poate fi servita atat simplu, cat si cu sos de menta si legume coapte. Daca v
Da, de Paste, masa e plina cu tot felul de preparate, Iepurasul aduce multe dulciuri, dar trebuie sa te gandesti si la silueta. Ai tinut regim mai multe saptamani, te-ai abtinut de la mancarurile pref
Se intampla adesea sa ne apucam de gatit, dar sa realizam, la un moment dat, ca ne lipsesc untul sau laptele. Ce facem? Folosim un substitut! Si ce alt inlocuitor mai bun am putea gasi, daca nu smanta
Cand auzim de Israel ne gandim, fara indoiala, la Mormantul Sfant. Nici pe departe nu ne imaginam cam ce inseamna bucataria israeliana, dar avem impresia ca este, sa spunem, intangibila. Fals. E o buc
Francezii sunt fanii untului, ai retetelor de croissante si pate de foie gras. Asadar, mananca de trei ori mai multe grasimi decat americanii, si totusi au mai putine probleme cardiovasculare decat ac
Iti place sa gatesti cu carne de pui, dar ai ramas in pana de idei? Atunci incearca si niste retete de pui la gratar, absolut delicioase, usor de facut si ideale ca pachet pentru excursii, scoala, job
Una dintre cele mai cunoscute retete de Paste consta in oua umplute. Ce poate fi mai frumos decat sa-ti impresionezi musafirii cu un platou de oua delicioase, umplute cu pate si ornate cu ierburi arom
Multe persoane aleg sa nu manance nimic la micul dejun crezand ca, astfel, nu se vor ingrasa. Conform acestora, daca nu consumi nici grasimi, nici calorii, nu te ingrasi. Efectul, insa, este invers. S
Despre bucataria marocana se poate spune ca este rafinata si foarte diversa, iar asta datorita interactiunii cu alte culturi de-a lungul timpului. Cele mai puternice influente culinare au venit din pa
Mai putin cunoscut in bucatarie este untul clarificat, cunoscut si sub denumirea de ghee. Tehnica pregatirii lui este originara din Asia de Sud, fiind folosit cu precadere in bucataria indiana, sirian
Simbol al Olteniei noastre si emblema a Tarii Galilor, prazul e folosit ca aliment si medicament de foarte mult timp. Se spune ca inclusiv Imparatul Nero il considera eficient pentru a-si drege vocea.
Prajiturile cu migdale sunt usor de facut, gustoase si aromate. Pot fi servite atat la cafea, dimineata, cat si dupa-amiaza, la un ceai, ori chiar de luat la pachet la serviciu. Iata ce retete de dese
Oparirea legumelor sau a fructelor consta in tinerea lor in apa clocotinda in jur de 30 secunde, apoi racirea sub un jet de apa sau intr-un vas cu gheata. De ce sa oparesti legumele? Ca sa le inmoi, s
Tocmai ai aflat ca peste 2 saptamani / 6 luni / 1 an va avea loc o intrunire importanta, la care iti doresti sa participi, desi nu ai tocmai o silueta de invidiat. Cum procedezi? Pentru ca dietele mir
In anumite perioade, mai ales in sezonul rece, avem uneori senzatia de uscaciune si jena in gat, ne doare zona, ganglionii sunt inflamati, nu putem inghiti orice etc. Cam acestea sunt simptomele afect
Cuscusul este o mancare traditionala a berberilor (un grup etnic din Africa de Nord), fiind intalnit cu precadere in Libia, Algeria, Tunisia si Maroc. Daca in Libia se serveste cu carne de miel, vita
In Evul Mediu, regimul alimentar a variat in functie de statutul social. Cum majoritatea “importurilor” insemnau transport costisitor, cei bogati isi permiteau sa-si asezoneze mancarea cu diverse
Conform unui raport publicat de Google Trends, populatia globului tinde sa devina vegetariana. Retetele fara carne sunt tot mai apreciate atat in restaurante, cat si in locuintele multor persoane. Inc
Metoda de a gati la baie de aburi este cunoscuta de foarte multa vreme. Foarte des o intalnim sub denumirea de bain-marie (termenul provine din limba franceza). Ea consta in pregatirea unei retete sau
Bob Greene este autorul a opt volume despre alimentatie si fitness, dar s-a remarcat si datorita faptului ca a fost antrenorul personal de fitness al vedetei TV Oprah Winfrey. In 2002, a scos pe piata
Uneori ti se pare ca mancarea nu are gustul pe care ti-l doresti. Desi ai folosit toate ingredientele asa cum scria in reteta, ceva nu a iesit cum trebuie. Ei bine, problema pot fi ingredientele in si
Cimbrul este una dintre cele mai utilizate plante in gastronomie. Mai putin cunoscut este faptul ca are proprietati antifungice si anti-canceroase, fiind recomandat chiar si in tratarea bronsitei. Cim
Un singur cuvant descrie foarte bine bucataria Africii de Sud: curcubeu. De ce? Pentru ca e locul unde se intalneste arta culinara indigena cu cea europeana, asiatica si americana. Colonialismul si im
Codul bunelor maniere inseamna, in general, cam acelasi set de reguli. Totusi, in functie de continent sau tara, pot aparea mici diferente. Iata cateva dintre acestea: Marea Britanie - gazda incepe sa
Pentru o cina usoara sau drept garnitura la diverse mancaruri, poti pregati niste legume la gratar. Le speli si cureti foarte bine, apoi le tai la diferite dimensiuni, le ungi cu ulei sau unt si le pu
De multe ori, metabolismul este principalul factor care ne influenteaza silueta. Fie ca ardem rapid carbohidratii si grasimile, fie ca dureaza (de unde si expresia "organism lenes"), metabolismul este
Indiferent ca mergi la restaurant, esti invitat la un cocktail sau organizezi o masa in familie, trebuie sa cunosti codul bunelor maniere. Cunoscut si sub denumirea de eticheta, el consta intr-un set
Poate ti se pare ciudat, dar sa gatesti in vase de cupru e o alegere ideala. De ce? Pentru ca acest metal este un bun conductor de caldura, iar daca mai este si de calitate, atunci raspandeste caldura
Nutritionistii ne recomanda sa mancam smochine cand suntem tentati sa cumparam chipsuri, in loc de desert sau cand ne este pofta de ceva dulce. Spre deosebire de foarte multe produse din comert, ele c
Ai un stil de viata intr-atat de aglomerat incat nu-ti permiti sa stai prea mult in bucatarie? Sau, dimpotriva, crezi ca pierzi timp facand mancare? Atunci trebuie sa-ti organizezi putin lista de cump
In perioada 19-23 aprilie se va desfasura a treia editie de primavara a Targului National al Mierii din Bucuresti. Organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, evenimentul doreste sa ev
Conform dietei raw, cele mai bune alimente pentru corp sunt cele consumate fara a fi gatite in prealabil, adica in starea lor naturala. Expunerea produselor la o temperatura ridicata implica alterarea
Julia Child este persoana care le-a facut cunostinta americanilor cu bucataria frantuzeasca, prin intermediul volumului Mastering the Art of French cooking. Despre ea se stie ca a fost bucatareasa, ve
Dupa o perioada, mai indelungata sau nu, cutitele nu mai feliaza asa de bine painea, carnea, legumele etc. In functie de suprafata si produsele pentru care au fost utilizate, lama lor isi pierde din a
Fructele uscate sunt gustarea ideala pentru un film, dupa pranz, in drum spre serviciu etc. In cea mai pura forma, sunt, de fapt, fructe proaspete, dar fara apa. Ca sa se usuce, ele sunt deshidratate
Rulada de ciocolata este ideal de pregatit cand se anunta musafiri in vizita. Simpla ori cu fructe si migdale, ea este pe placul tuturor. Sfaturi pentru rulada de ciocolata - ingredientele trebuie sa
Cu totii stim ca lavanda este o planta minune atunci cand e vorba de combaterea insomniei si a starilor nervoase. Datorita proprietatilor sale, se foloseste pentru prepararea tincturilor, dar si pentr
Una din problemele cu care ne confruntam atunci cand urmam o dieta o reprezinta grasimile. In general, pe cat de usor le acumulam, pe atat de greu scapam de ele. Pana sa ajungem la un nutritionist, e
Aluatul copt in orb este ideal pentru tarte cu fructe sau quiche, deoarece este nevoie de o crusta mai tare, una care sa pastreze umiditatea umpluturii, dar fara sa se inmoaie. Cum se coace aluatul in
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul