193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare

Ce si cum putem congela
Congelatul este metoda ideala de a conserva carne, fructe, legume si ierburi aromatice. Indiferent ca am luat prea multa carne sau ca vrem sa ne bucuram iarna de fructele de vara, tehnica inghetarii f
Cum alegem paharele de vin alb si rosu
Sa servesti vin in alt tip de pahar in afara de cel special fabricat pentru lichidul lui Bacchus, este o greseala uriasa, conform somelierilor. Daca exista atatea feluri de pahare, de ce sa nu le folo
Sosul de soia e sanatos?
Sosul de soia este un condiment care se pregatea initial din miso, o pasta fermentata facuta din boabe de soia. Se foloseste cu precadere in bucatariile din estul si sud-estul Asiei. O lingura de sos
Sfaturi pentru lista de cumparaturi
Sa mananci sanatos presupune, in primul rand, sa stii ce ingrediente sa cumperi. Bineinteles, orice magazin este o tentatie in sine, dar ca sa-ti pui in practica ideile, trebuie sa te organizezi putin
Istoria absintului
Ce este absintul? In primul rand, ne este cunoscut mai ales pentru faptul ca e o bautura alcoolica interzisa in multe locuri. Absintul este preparat din frunzele si florile de Artemisia absinthium si
Cum putem slabi usor - partea a II-a
Oricine isi doreste sa afle raspunsul la marea intrebare: Cum sa slabesc mai usor si mai repede, daca se poate? Dietele care promit rezultate spectaculoase nu vor avea niciodata succes, ba chiar iti p
Delicatese din lumea intreaga
Prin delicatesa se intelege un produs alimentar destul de rar, specific anumitor culturi, adesea cu arome neobisnuite. Spre exemplu, limba de flamingo era o mancare-premiu in Roma Antica, dar acum nu
Cum gatim cu ierburi aromatice proaspete
Din nici o mancare nu trebuie sa lipseasca ierburile aromatice. In ciuda anumitor ingrediente pe care le folosesti, daca nu pui si niste ierburi aromatice, preparatele nu vor avea acelasi gust deosebi
Zmeura - beneficii pentru sanatate
Originea zmeurei nu este cunoscuta cu exactitate. Se crede ca provine de undeva de prin Asia si ca a fost adusa in Europa acum cateva milenii. Cel mai cunoscut sortiment are o nuanta de rosu-roz. Hibr
9 idei de retete cu pepene galben
E vara, iar pietele abunda in fructe de sezon. De ce sa nu profiti de ele? Daca prajituri cu mere, prune sau piersici ai tot facut, incearca niste preparate deosebite si cu pepene galben. In amestec c
Cum spalam corect fructele si legumele
Nutritionistii si doctorii ne recomanda sa consumam multe fructe si legume datorita faptului ca au vitamine, minerale si nutrienti, adica exact ce ne trebuie pentru a ne dezvolta armonios, atat fizic,
Cum putem slabi usor - partea I
Diete peste diete, regimuri alimentare personalizate, fitness la sala si... tot degeaba. Parca simti ca nu slabesti deloc ori ca rezultatele nu te multumesc. In acest caz, ar trebui sa acorzi atentie
Totul despre prajitura cu morcovi
In perioada medievala, intrucat zaharul era scump, pentru indulcirea prajiturilor se foloseau morcovii. Fata de orice alta leguma, cu exceptia sfeclei rosii, morcovul contine cea mai mare cantitate de
Sfaturi pentru gatit fasii de carne
Atunci cand pregatesti un sandvis sau o salata, cel mai usor este sa folosesti fasii de carne, nu bucati intregi. Ca sa maruntesti un piept de pui sau muschiul de porc / de vita, ai doua variante: fie
Alimente bune si alimente rele pentru dinti
Dintii sunt facuti sa reziste o viata, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le acordam atentia cuvenita. Asa cum sistemul nostru digestiv depinde de regimul alimentar, asa si cavitatea bucala este in
Bucataria franceza moderna - Nouvelle cuisine
Utilizarea moderna a expresiei nouvelle cuisine le apartine unor critici culinari (Christian Millau si Henri Gault) care au vrut sa descrie stilul de gatit al bucatarilor francezi: Paul Bocuse, Alain
Cum se soteaza pieptul de pui
Cuvantul sotare vine din frantuzescul sauter si inseamna a sari. Sotarea presupune gatirea unei bucati de carne intr-o cantitate mica de unt sau ulei, la foc mare, intr-o tigaie fara capac. Sotarea es
Dieta de vara cu 1500 de calorii
Acest plan alimentar se adreseaza persoanelor care doresc sa slabeasca pana la 2 kg lunar. Ideea de baza a dietei: respectand planul alimentar personalizat, mananci mai mult si slabesti mai mult. Dato
Tipuri de supe in lume
Supa este cunoscuta inca din anul 6.000 i.Hr. La origine, cuvantul "supa" provine din termenul "sop", care desemna o bucata de paine imbibata in supa. El se afla in stransa legatura cu termenul "resta
Cum se bat corect albusurile
Secretul unor sufleuri sau bezele delicioase consta in albusuri batute spuma asa cum trebuie. Atunci cand le pregatesti, de fapt, incorporezi aer in compozitie, iar aceasta isi mareste volumul de pana
Beneficiile fisticului pentru sanatate
Din timpuri stravechi, fisticul a fost privit drept un simbol al sanatatii. Se dezvolta foarte bine in zone cu climat fierbinte si uscat, iar in prezent se cultiva pe spatii mari in China, Siria, Turc
19 idei de retete pentru umplut ravioli
Despre ravioli stim ca sunt o mancare tipic italiana, dar se pare ca acesti coltunasi umpluti au ajuns pe continentul european, de fapt, din China, urmand binecunoscutul traseu al Drumului Matasii. Ca
Sfaturi pentru choux a la creme
Aluatul choux este cel mai usor, mai crocant si mai aerat aluat pe care il poti face. Este ideal pentru eclere, profiterol, choux a la creme... Faptul ca are mult aer se datoreaza continutului ridicat
Dieta pentru mirese
Inaintea unui eveniment important la care participa, asa cum este nunta, de exemplu, oricine isi doreste sa dea jos cat mai multe kilograme, mai ales mireasa. Unele persoane se supun unui regim alimen
Feluri de gogosi din toata lumea
Gogosile sunt unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume. In functie de regiune, se pregatesc din faina si drojdie / praf de copt sau din linte, orez. Cel mai adesea, pentru ca fac parte din ca
Sfaturi pentru gatit cu rodii
Fructele asemanatoare merelor, dar mai mari, cu o coaja stralucitoare si tare si cu saculeti de seminte delicioase poarta denumirea de rodii. Spre deosebire de alte fructe, acestea nu se cojesc dupa m
Orezul cel mai bun pentru sanatate
Doctorii si nutritionistii ne recomanda sa consumam cat mai des orez ca sa fim energici si sa evitam aparitia anumitor probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave. Datorita faptului ca are mult
Totul despre tarta Tatin
Tarta Tatin sau tarta rasturnata este o placinta de fructe, cel mai adesea mere, coapta in cuptor cam in 30-35 de minute. Prima tarta Tatin a fost gatita din greseala prin anul 1880, de una dintre pro
Cand si cum trebuie sa mesteci in mancare
Indiferent de mancarea pe care vrei sa o pregatesti, trebuie sa o amesteci cu o lingura sau furculita. Cand e vorba de salata, poti sa omogenizezi si inainte de asezonare, si dupa. In schimb, cand ai
Dieta Rina sau dieta de 90 de zile
Dieta Rina este un regim alimentar disociat care isi propune sa ne ajute sa slabim pana la 15-20 kg pe parcursul a 90 de zile. Initial a fost recomandata atletilor, dupa care a fost adoptata si de cat
Istoria micului dejun
Pentru multe persoane, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, pentru altele, doar ceva frugal. In functie de timp si disponibilitate, fie alocam un timp considerabil savurarii lui, fie apro
Cum se pastreaza alimentele pe termen lung?
Pentru a pastra alimentele o perioada mai lunga, ele trebuie conservate. Prin acest proces se urmareste indepartarea tuturor microorganismelor de pe ele si prevenirea oxidarii, a rancezirii, a uscarii
Mazarea si sanatatea
Mazarea este cunoscuta si consumata de foarte mult timp, in timpul Evului Mediu mazarea uscata fiind chiar alimentul de baza pentru populatia saraca. Abia in secolul al XVI-lea a devenit populara si m
Istoria ciocolatei
Regina tuturor dulciurilor este, fara indoiala, ciocolata. Astazi se gaseste pe piata o varietate larga: ciocolata cu lapte, amara, cu stafide, frisca, vanilie etc., ea este potrivita in orice context
Cum ne dam seama daca ouale sunt proaspete sau nu
Cand e vorba de ingredientele pentru mancarea zilnica, niciodata nu trebuie sa facem rabat. De ele depinde sanatatea noastra. Unul din cele mai folosite, dar si mai pretentioase alimente este oul. Dac
Dieta cu zeama de lamaie
Un organism supraincarcat de toxine aduce cu sine o digestie slaba, un dezechilibru al nivelului de zahar din sange, oboseala, stare generala proasta si kilograme in plus. Pentru ca alimentatia de zi
Bunatati cu piersici si caise
Acum ca piersicile si caisele sunt in sezon, ar fi pacat sa nu le includem in meniu, iar retetele variaza de la deserturi delicioase (tarte, inghetate, prajituri, salate de fructe) la garnituri inedit
3 retete de porumb la gratar
Prin piete si supermarketuri deja se gaseste porumb. Fiert, copt pe jar ori facut la gratar, el este una din placerile verii. Profita de acest lucru si gateste ceva bun pentru dupa-amiezile cand stai
Bananele - sanatate naturala
Se spune ca un mar pe zi tine doctorul la distanta. Conform unor nutritionisti, marul ar trebui inlocuit cu banana, intrucat contine mult mai multe vitamine si nutrienti decat marul, fiind asadar o su
14 idei de retete de lasagna
Primele retete de lasagna, consemnate prin secolul al XIV-lea, constau in straturi de paste si branza. In timp au aparut tot felul de variante, in functie de gusturi si de regiuni. Acum lasagna se pre
Cum asezonam legumele
Cel mai adesea, cand vine vorba de a gati legume, preferam sa le facem la aburi. Ele sunt, insa, mult mai gustoase daca le pregatim prin sotare ori la cuptor. Totul depinde de ierburile si condimentel
Dieta de 5 zile cu pepene rosu
Pepenele rosu este alimentul-minune al verii. In afara de faptul ca racoreste, hidrateaza, ajuta si la detoxifierea organismului si da senzatia de satietate. Pepenele rosu contine in jur de 80% apa si
3 retete de desert cu inghetata
Profita de fructele pe care le gasesti prin piete si supermarketuri si pregateste cele mai delicioase deserturi de sezon. Capsuni, cirese, pepene rosu, citrice etc. toate se pot transforma intr-un ras
Sfaturi pentru gatit ganache
Reteta de ganache a aparut cam prin 1850, in Franta, dintr-o greseala (un ajutor de ciocolatier a scapat smantana cu ciocolata lichida). Crema se foloseste pentru decorarea prajiturilor si pentru glaz
Sfecla rosie - beneficii pentru sanatate
Despre sfecla rosie se poate spune ca este un adevarat depozit de vitamine si minerale, fiind, asadar, foarte buna pentru organismul nostru. In principal, sfecla rosie contine: magneziu, potasiu, zinc



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro