Arhiva coolinaria
Congelatul este metoda ideala de a conserva carne, fructe, legume si ierburi aromatice. Indiferent ca am luat prea multa carne sau ca vrem sa ne bucuram iarna de fructele de vara, tehnica inghetarii f
Sa servesti vin in alt tip de pahar in afara de cel special fabricat pentru lichidul lui Bacchus, este o greseala uriasa, conform somelierilor. Daca exista atatea feluri de pahare, de ce sa nu le folo
Sosul de soia este un condiment care se pregatea initial din miso, o pasta fermentata facuta din boabe de soia. Se foloseste cu precadere in bucatariile din estul si sud-estul Asiei. O lingura de sos
Sa mananci sanatos presupune, in primul rand, sa stii ce ingrediente sa cumperi. Bineinteles, orice magazin este o tentatie in sine, dar ca sa-ti pui in practica ideile, trebuie sa te organizezi putin
Ce este absintul? In primul rand, ne este cunoscut mai ales pentru faptul ca e o bautura alcoolica interzisa in multe locuri. Absintul este preparat din frunzele si florile de Artemisia absinthium si
Oricine isi doreste sa afle raspunsul la marea intrebare: Cum sa slabesc mai usor si mai repede, daca se poate? Dietele care promit rezultate spectaculoase nu vor avea niciodata succes, ba chiar iti p
Prin delicatesa se intelege un produs alimentar destul de rar, specific anumitor culturi, adesea cu arome neobisnuite. Spre exemplu, limba de flamingo era o mancare-premiu in Roma Antica, dar acum nu
Din nici o mancare nu trebuie sa lipseasca ierburile aromatice. In ciuda anumitor ingrediente pe care le folosesti, daca nu pui si niste ierburi aromatice, preparatele nu vor avea acelasi gust deosebi
Originea zmeurei nu este cunoscuta cu exactitate. Se crede ca provine de undeva de prin Asia si ca a fost adusa in Europa acum cateva milenii. Cel mai cunoscut sortiment are o nuanta de rosu-roz. Hibr
E vara, iar pietele abunda in fructe de sezon. De ce sa nu profiti de ele? Daca prajituri cu mere, prune sau piersici ai tot facut, incearca niste preparate deosebite si cu pepene galben. In amestec c
Nutritionistii si doctorii ne recomanda sa consumam multe fructe si legume datorita faptului ca au vitamine, minerale si nutrienti, adica exact ce ne trebuie pentru a ne dezvolta armonios, atat fizic,
Diete peste diete, regimuri alimentare personalizate, fitness la sala si... tot degeaba. Parca simti ca nu slabesti deloc ori ca rezultatele nu te multumesc. In acest caz, ar trebui sa acorzi atentie
In perioada medievala, intrucat zaharul era scump, pentru indulcirea prajiturilor se foloseau morcovii. Fata de orice alta leguma, cu exceptia sfeclei rosii, morcovul contine cea mai mare cantitate de
Atunci cand pregatesti un sandvis sau o salata, cel mai usor este sa folosesti fasii de carne, nu bucati intregi. Ca sa maruntesti un piept de pui sau muschiul de porc / de vita, ai doua variante: fie
Dintii sunt facuti sa reziste o viata, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le acordam atentia cuvenita. Asa cum sistemul nostru digestiv depinde de regimul alimentar, asa si cavitatea bucala este in
Utilizarea moderna a expresiei nouvelle cuisine le apartine unor critici culinari (Christian Millau si Henri Gault) care au vrut sa descrie stilul de gatit al bucatarilor francezi: Paul Bocuse, Alain
Cuvantul sotare vine din frantuzescul sauter si inseamna a sari. Sotarea presupune gatirea unei bucati de carne intr-o cantitate mica de unt sau ulei, la foc mare, intr-o tigaie fara capac. Sotarea es
Acest plan alimentar se adreseaza persoanelor care doresc sa slabeasca pana la 2 kg lunar. Ideea de baza a dietei: respectand planul alimentar personalizat, mananci mai mult si slabesti mai mult. Dato
Supa este cunoscuta inca din anul 6.000 i.Hr. La origine, cuvantul "supa" provine din termenul "sop", care desemna o bucata de paine imbibata in supa. El se afla in stransa legatura cu termenul "resta
Secretul unor sufleuri sau bezele delicioase consta in albusuri batute spuma asa cum trebuie. Atunci cand le pregatesti, de fapt, incorporezi aer in compozitie, iar aceasta isi mareste volumul de pana
Din timpuri stravechi, fisticul a fost privit drept un simbol al sanatatii. Se dezvolta foarte bine in zone cu climat fierbinte si uscat, iar in prezent se cultiva pe spatii mari in China, Siria, Turc
Despre ravioli stim ca sunt o mancare tipic italiana, dar se pare ca acesti coltunasi umpluti au ajuns pe continentul european, de fapt, din China, urmand binecunoscutul traseu al Drumului Matasii. Ca
Aluatul choux este cel mai usor, mai crocant si mai aerat aluat pe care il poti face. Este ideal pentru eclere, profiterol, choux a la creme... Faptul ca are mult aer se datoreaza continutului ridicat
Inaintea unui eveniment important la care participa, asa cum este nunta, de exemplu, oricine isi doreste sa dea jos cat mai multe kilograme, mai ales mireasa. Unele persoane se supun unui regim alimen
Gogosile sunt unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume. In functie de regiune, se pregatesc din faina si drojdie / praf de copt sau din linte, orez. Cel mai adesea, pentru ca fac parte din ca
Fructele asemanatoare merelor, dar mai mari, cu o coaja stralucitoare si tare si cu saculeti de seminte delicioase poarta denumirea de rodii. Spre deosebire de alte fructe, acestea nu se cojesc dupa m
Doctorii si nutritionistii ne recomanda sa consumam cat mai des orez ca sa fim energici si sa evitam aparitia anumitor probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave. Datorita faptului ca are mult
Tarta Tatin sau tarta rasturnata este o placinta de fructe, cel mai adesea mere, coapta in cuptor cam in 30-35 de minute. Prima tarta Tatin a fost gatita din greseala prin anul 1880, de una dintre pro
Indiferent de mancarea pe care vrei sa o pregatesti, trebuie sa o amesteci cu o lingura sau furculita. Cand e vorba de salata, poti sa omogenizezi si inainte de asezonare, si dupa. In schimb, cand ai
Dieta Rina este un regim alimentar disociat care isi propune sa ne ajute sa slabim pana la 15-20 kg pe parcursul a 90 de zile. Initial a fost recomandata atletilor, dupa care a fost adoptata si de cat
Pentru multe persoane, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, pentru altele, doar ceva frugal. In functie de timp si disponibilitate, fie alocam un timp considerabil savurarii lui, fie apro
Pentru a pastra alimentele o perioada mai lunga, ele trebuie conservate. Prin acest proces se urmareste indepartarea tuturor microorganismelor de pe ele si prevenirea oxidarii, a rancezirii, a uscarii
Mazarea este cunoscuta si consumata de foarte mult timp, in timpul Evului Mediu mazarea uscata fiind chiar alimentul de baza pentru populatia saraca. Abia in secolul al XVI-lea a devenit populara si m
Regina tuturor dulciurilor este, fara indoiala, ciocolata. Astazi se gaseste pe piata o varietate larga: ciocolata cu lapte, amara, cu stafide, frisca, vanilie etc., ea este potrivita in orice context
Cand e vorba de ingredientele pentru mancarea zilnica, niciodata nu trebuie sa facem rabat. De ele depinde sanatatea noastra. Unul din cele mai folosite, dar si mai pretentioase alimente este oul. Dac
Un organism supraincarcat de toxine aduce cu sine o digestie slaba, un dezechilibru al nivelului de zahar din sange, oboseala, stare generala proasta si kilograme in plus. Pentru ca alimentatia de zi
Acum ca piersicile si caisele sunt in sezon, ar fi pacat sa nu le includem in meniu, iar retetele variaza de la deserturi delicioase (tarte, inghetate, prajituri, salate de fructe) la garnituri inedit
Prin piete si supermarketuri deja se gaseste porumb. Fiert, copt pe jar ori facut la gratar, el este una din placerile verii. Profita de acest lucru si gateste ceva bun pentru dupa-amiezile cand stai
Se spune ca un mar pe zi tine doctorul la distanta. Conform unor nutritionisti, marul ar trebui inlocuit cu banana, intrucat contine mult mai multe vitamine si nutrienti decat marul, fiind asadar o su
Primele retete de lasagna, consemnate prin secolul al XIV-lea, constau in straturi de paste si branza. In timp au aparut tot felul de variante, in functie de gusturi si de regiuni. Acum lasagna se pre
Cel mai adesea, cand vine vorba de a gati legume, preferam sa le facem la aburi. Ele sunt, insa, mult mai gustoase daca le pregatim prin sotare ori la cuptor. Totul depinde de ierburile si condimentel
Pepenele rosu este alimentul-minune al verii. In afara de faptul ca racoreste, hidrateaza, ajuta si la detoxifierea organismului si da senzatia de satietate. Pepenele rosu contine in jur de 80% apa si
Profita de fructele pe care le gasesti prin piete si supermarketuri si pregateste cele mai delicioase deserturi de sezon. Capsuni, cirese, pepene rosu, citrice etc. toate se pot transforma intr-un ras
Reteta de ganache a aparut cam prin 1850, in Franta, dintr-o greseala (un ajutor de ciocolatier a scapat smantana cu ciocolata lichida). Crema se foloseste pentru decorarea prajiturilor si pentru glaz
Despre sfecla rosie se poate spune ca este un adevarat depozit de vitamine si minerale, fiind, asadar, foarte buna pentru organismul nostru. In principal, sfecla rosie contine: magneziu, potasiu, zinc
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul