Arhiva coolinaria
Una dintre cele mai la indemana diete este cea care se bazeaza pe consumul de ceai. Principalul avantaj il constituie faptul ca aceasta bautura poate fi consumata indiferent de regimul alimentar pe ca
Poate ca sarea o fi indispensabila din majoritatea retetelor, dar mirodeniile pe care le gasim in magazine dau gustul final. Oare cum ar fi turta dulce fara scortisoara sau gulasul fara paprika? Cred
Floarea ne incanta privirea, parfumul ne alinta simtul olfactiv, iar fructul ne scapa de unele probleme de sanatate. Toate acestea le intalnim la trandafirul salbatic, cunoscut in popor drept trandafi
Sa spunem ca in week-end vrei sa dai o petrecere de ziua ta. Ai ales meniul, stii cine si ce vrea, ai cam stabilit si lista cu bauturi, dar… eziti cand e vorba de servire. Daca pentru mancaruri ai v
Pentru gatirea pieptului de pui ai la dispozitie metoda cu caldura uscata si metoda cu caldura umeda. In prima categorie intra: coacerea la cuptor, grillul, sotarea. Din a doua categorie fac parte: ga
Trecerea prin anumite etape ale vietii se face mult mai usor daca respectam cateva reguli de baza. In timpul pubertatii, sarcinii ori din cauza stresului si nu numai, apare acneea. Pe piata sunt o mul
Congelarea este o metoda buna atat pentru a avea la dispozitie diverse produse pe tot parcursul anului, cat si pentru a nu arunca resturile sau portiile facute in plus. Spre exemplu, duminica trecuta
Clatite, clatite, clatite! Nu-i asa ca suna bine? Si totusi, parca alea facute de mama sau comandate in oras sunt mai delicioase decat cele pe care le-ai facut tu. Ai folosit aceleasi ingrediente, ai
Multe persoane, in momentul in care se decid sa tina dieta, cad in extrema si ajung sa fie obsedate de ideea de a slabi, cat mai repede si cat mai mult. Problema consta in faptul ca percep dieta drept
Atunci cand e frig, se spune ca e bine sa mancam ceva condimentat, pentru a ne pune sangele in miscare. Dar cat de condimentat sa fie? Cu siguranta, nu la acelasi lucru s-au gandit cativa bucatari din
Castanele sunt un semn clar ca toamna se desfasoara in toata splendoarea ei. Cel mai adesea, in aceasta perioada, comerciantii stradali ne imbie cu aroma de castane coapte. Dupa o zi de munca, in drum
Stiai ca 500 de grame de sofran costa aproximativ 3.000 de dolari? De ce asa mult? Pentru ca este necesara recoltarea a aproximativ 80.000 de flori pentru obtinerea acestei cantitati. Poate de aceea a
1. Gem de mere Ingrediente: 1 kg de mere (curatate si taiate marunt), 250 ml de apa, 1 lingurita de zeama de lamaie, 13 gr pectina, 1,75 kg zahar, 100 gr zahar brun, 2 lingurite de cuisoare englezesti
Te trezesti intr-o dimineata cu gandul ca vrei sa slabesti si-ti propui ca, vreo doua-trei saptamani, sa refuzi orice ispita culinara. Doar esti la dieta, nu? Cu chiu, cu vai, respecti conditiile, sca
O metoda ideala si pentru a te hrani sanatos, si pentru a face economie, este sa-ti imbuteliezi diferite produse. Astfel, in loc sa le cumperi in extra-sezon, cand costa destul de mult, le gasesti in
Pentru a face fata mai usor schimbarii anotimpului si pentru a ne feri de raceli, este indicat sa consumam cat mai multi nutrienti. De unde ii putem lua? Din legumele cu frunze inchise la culoare. De
Iti este dor de mirosul de chipsuri din serile de iarna, cand bunica punea felii de cartofi pe plita, la copt? Ei bine, si tu poti pregati o asemenea gustare. Cum? Prin prajire, coacere la aragaz sau
O dieta sanatoasa inseamna si consum de minerale. Impreuna cu vitaminele, ajuta la dezvoltarea organismului, la formarea sangelui, a oaselor, la functionarea normala a sistemelor digestiv, nervos, rep
Oua ochiuri, oua jumari, cu cartofi, cu branza etc. Acestea sunt doar cateva idei de retete cu oua. La cat de des le punem in mancare si la cat de banale au devenit, am fi tentati sa spunem ca le cuno
De fiecare data cand te apuci de gatit, cu siguranta ai macar o intrebare despre un ingredient pe care vrei sa-l folosesti. Din simpla curiozitate ori pentru ca ai observat ca schimba gustul preparate
Dieta BRAT consta intr-un regim alimentar cu continut redus de fibre, grasimi si proteine, totul pentru ca tractul digestiv sa revina la normal. Asadar, nu are drept scop scaderea in greutate, ci recu
Bucataria marocana este rafinata si bogata in gust si savoare. Fata de cea romaneasca, este mult mai condimentata. Asadar, numai buna de testat pe o asemenea vreme urata si rece. Pentru o masa mai spe
Deshidratarea este o metoda de pastrare a fructelor o perioada mai indelungata pentru consum. Ea consta in uscarea efectiva a produselor prin diferite tehnici sau cu ajutorul anumitor accesorii de gat
Mineralele sunt nutrienti pe care ii absorbim din alimente, la fel de importanti pentru sanatatea noastra ca si vitaminele. Ei fac parte din celulele, tesuturile, muschii si fluidele noastre. Pentru f
Simbolul Halloween-ului, dovleacul, poate fi folosit si la altceva decat la sculptarea de mici monstri portocalii. Ingredient principal pentru placinte, supe sau tot felul de prajituri, dovleacul poat
O mancare gustoasa se prepara cu ingrediente cat mai proaspete si mai bune calitativ. Evident, nu mergi la magazin de fiecare data cand vrei sa gatesti, ci cumperi produse in cantitati mai mari. Ei bi
De cate ori nu am spus ca unele persoane aproape ca nu sunt atinse de trecerea anilor? Poate ca fotografiile din revistele glossy sunt retusate, dar imaginea persoanelor din materialele video de pe in
Inainte de a vizita o tara necunoscuta, este bine sa te pui la curent cu tot ce inseamna obiceiurile si traditiile locurilor, inclusiv cu eticheta gastronomica. Regulile in ceea ce priveste servirea m
Gustul unui preparat final, pe a carui lista de ingrediente se afla somonul, depinde de preferintele fiecaruia dintre noi, de perioada din an si de ingredientele cu care asezonam. Bine de stiut despre
Gutuile sunt originare din sud-vestul Asiei, fiind specifice regiunii muntilor Caucaz. In Grecia Antica, erau un cadou ritualic oferit la nunta, avand rolul de a parfuma buzele miresei inainte de a in
Toamna este sezonul muraturilor. Rosii, castraveti, ardei etc., toate isi gasesc loc pe rafturile din camara. Stiai, insa, ca si fructele pot fi puse la murat? Pentru ca tot sunt pline acum pietele de
In Orientul Mijlociu, nautul este alimentul de baza pentru populatie, din el pregatindu-se falafel si hummus. Ai naut uscat prin bucatarie si vrei sa-l gatesti? Iata cum trebuie procedat: Pasul 1 Pune
Cartofii ingrasa! Asa ni s-a spus ori am auzit. Si totusi, a aparut dieta pe baza de cartofi! Conform unui american care a urmat-o, te ingrasi doar daca asociezi consumul acestui aliment cu grasimile.
La micul dejun, langa o tigara, in pauza de la munca ori cand iesim in oras, avem o ceasca de cafea. Uneori o bem pentru ca ne place savoarea ei, dar in majoritatea cazurilor o preferam intrucat ne en
Musacaua este recunoscuta drept mancarea nationala a Greciei, dar este foarte raspandita si pe teritoriul Turciei. Ea se pregateste din vinete, ceapa si carne tocata de miel, totul acoperit cu sos Bec
Dieta razboinicului a fost creata pentru noi, cei afectati de stres, mereu pe drumuri si cu o alimentatie inadecvata. Este solutia pentru a evita caderile de energie, pentru a-ti imbunatati conditia f
Ouale sunt o sursa de proteine, vitamine si minerale necesare pentru o dezvoltare armonioasa. Din pacate, unele persoane sunt alergice la acest produs, mai exact la proteinele din structura. Pentru a
Mazarea este vanduta proaspata, congelata sau la conserva. Cea proaspata se gaseste primavara, iar restul pe tot parcursul anului. Daca vrei sa gatesti ceva cu mazare, ai ales bine. Are gust bun si es
Oregano, "bucuria muntelui" (in greaca), este o planta aromatica foarte mult folosita in bucatariile mediteraneene si mexicane. Datorita aromei destul de puternice, face pereche excelenta cu vinete, r
Cimbrul este una din plantele aromatice preferate in bucatarie datorita faptului ca da o aroma deosebita mancarurilor. Originile cimbrului le gasim in Grecia Antica, unde era simbol al curajului si al
Gogosarii si vinetele se numara printre vedetele sezonului. Acum, retetele cu produse de toamna si cele de muraturi sunt la mare cautare. Tot auzi de la colega de birou ce gustoasa i-a iesit zacusca o
Te gandesti sa urmezi o dieta sau, dimpotriva, ai experimentat cateva, dar ti se pare ca rezultatele nu sunt chiar cele dorite? Inainte de a lua o decizie, e bine sa stii cateva lucruri… In primul r
Toamna pregatim tot felul de bunatati cu mere: prajituri, placinte, mere in caramel... Inspira-te din galeria foto pentru un desert cu mere delicios! Gateste inspirat - Vezi galeria Deserturi cu mere
Harissa este o pasta iute, de origine marocana, gatita pentru a aroma tot felul de preparate. Cum se face pasta harissa Ingrediente 275 gr ardei iute rosu, 2 linguri seminte de chimen prajite, 3 catei
Originara din Indonezia, nucsoara este samburele unui fruct destul de asemanator cu piersica. O poti recunoaste usor dupa gustul dulce-iute si aroma fina. In Antichitate, nucsoara era utilizata drept
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun