Arhiva coolinaria
Mens sana in corpore sano. Ce spune acest proverb latin? Ca, pentru a avea o minte limpede si o judecata clara, e necesar si un organism pe masura. De unde pleaca totul? Ei bine, de la lista noastra d
Unul din deserturile copilariei noastre este, cu siguranta, nuga. Chiar daca ne murdaream cu pasta alba sau aveam degetele lipicioase, nu renuntam sub nici o forma la ea. Acum, in comert, se gaseste i
Cel mai bun bors se face cu carne de la tara si cu taitei de casa. Cand ingredientele sunt din curtea ta, stii ca mananci fara aditivi alimentari. Rezerva-ti o jumatate de ora intr-o sambata si pregat
Conform cercetatorilor, pana la 90% dintre femei au celulita. Indiferent de locul in care e pozitionata sau de cantitate, ea exista. Printre multi factori care contribuie la aparitia ei (mostenire gen
Asa cum, la inceputul fiecarui an, moda se schimba, aparand tot felul de tendinte, la fel este si in gastronomie. Aparitia acestora are legatura directa cu analiza vietii consumatorului de rand, cu sc
Iaurtul e un aliment obtinut prin fermentarea laptelui, originar din Turcia. Contine o bacterie care produce acid lactic, acesta prevenind alterarea produsului. E bogat in calciu, proteine si probioti
Otetul din cidru de mere este obtinut prin fermentarea fructului, proces in timpul caruia zaharurile sunt dizolvate de bacterii si drojdie. In prima faza, ele se transforma in alcool, acesta fermentea
Daca vara, pentru a ne racori, preferam retetele usoare, fara alimente care sa stimuleze circulatia sangelui, iarna este indicat sa consumam multe mancaruri calde. Din cauza vremii friguroase, trebuie
Stiai ca... homarul are cea mai dulce carne din topul celor 3 crustacee cel mai des consumate? Inaintea lui sunt crabii si crevetii. De ce e dulce carnea de homar? Pentru ca are un continut ridicat de
Nu cred sa existe persoane care sa nu-si doreasca un abdomen plat. Pe cat ne mult ne dorim cu totii, pe atat cred ca se depun mai repede grasimile tocmai in acea parte a corpului. Ce este de facut? In
Dupa mesele imbelsugate de Sarbatori, pline cu preparate facute din carne, stomacul nostru se resimte. Are nevoie de ceva usor de digerat, dar si satios, plin de fibre si nutrienti. Tocmai de aceea, n
Polenta este un fel de budinca din malai, originara din nordul Italiei, similara cu mamaliga. Pana sa ajunga porumbul in Europa, reteta se pregatea din alte produse cu amidon (castane, mei, secara alb
Primii exploratori spanioli numeau nuca de cocos “fata de maimuta” datorita celor trei adancituri din coaja. Din cocos se consuma: pulpa, sucul, laptele si uleiul. Conform unor statistici, aproape
Sarbatorile de iarna ne pun la incercare abilitatile culinare, iar prezentarea preparatelor ocupa un loc de cinste la o masa festiva. Iata cateva sugestii pentru aperitive deosebite, cu ajutorul usten
Peste tot in lume, masa de Revelion consta nu doar in retete care mai de care mai interesante, ci si in traditii si superstitii. In centrul atentiei, cu o asemenea ocazie, sunt prosperitatea, sanatate
Se spune ca mierea de albine face parte din aceeasi categorie ca si zaharul, adica cea a alimentelor care trebuie evitate. Este adevarat ca e bogata in sucroza si fructoza, dar nutritionistul McInnes
Pentru Sarbatorile de iarna, gospodinele de la noi pregatesc tot felul de retete cu carne de porc, absolut delicioase. Parca cele facute cu ocazia Craciunului si Revelionului sunt cele mai gustoase. U
Iarna e sezonul perfect pentru sarlota. Este dulce, cremoasa, calda! Cu alte cuvinte, parca ne mai alina gandul ca afara e foarte frig. Exista 2 tipuri de sarlote: cea tinuta pe foc pana capata o cons
Dupa o petrecere de pomina, cu mult alcool si fara pic de somn, cazi lat. Lipsa odihnei, in combinatie cu bauturile alcoolice, deshidratarea si epuizarea stocului de vitamine (A, B si C) din organism,
Cate popoare exista, tot atatea obiceiuri de Craciun. De aceea, uneori, visam sa ne petrecem sarbatorile de iarna in alte regiuni decat cea in care locuim. Daca nu-ti permiti un concediu pe alte conti
Aspicul este o mancare facuta din supa de carne, fiarta suficient pentru a elibera gelatina naturala. Evident, ingredientul de baza este carnea. Aceasta se pune la fiert, la foc mic, pentru a obtine s
Ai dureri de stomac? Ai racit sau, mai rau, simti ca-si face de cap gripa? Pregateste-ti un ceai rapid de anason. Pune cateva seminte in apa fierbinte, lasa-le putin, apoi bea. Anasonul este o planta
Peste doar cateva zile va fi Craciunul. Bucurie si pentru cei mari, si pentru cei mici. Cadouri peste cadouri, urari de bine, vizite... Arata-i lui Mos Craciun cat de mult te bucuri de venirea lui pre
In modul de preparare al unor retete scrie clar ca trebuie sa folosesti faina sau amidon de porumb. Acestea sunt doua tipuri de agenti de ingrosare a preparatelor. Daca, spre exemplu, vrei sa faci bud
Dupa un post de 40 de zile, am spune ca este binevenita masa festiva. Incarcata cu de toate, ea pare sa fie incununarea perioadei in care ne-am abtinut de la multe produse. Acest lucru, insa, nu este
Datorita diferentelor de religie si cultura, Craciunul este sarbatorit diferit in lume. Iata cateva traditii mai putin cunoscute de pe glob: Craciunul in Africa In Congo, in ziua de Craciun, un grup b
Acest desert cu fructe in pahar mare, de sticla transparenta, este ideal de sarbatori. Arata bine, are aer festiv si poate tine loc cu succes tortului. Sfaturi de la bucatari profesionisti - poti preg
Cuisoarele sunt muguri uscati de floare de Eugenia aromatica, un copac tot timpul verde. Se gasesc in Indonezia, India, Sri Lanka, Indiile de Vest, Madagascar, Tanzania si Brazilia. Datorita beneficii
Platourile de Craciun si Revelion nu sunt numai aspectuoase, ci si apetisante. Ca sa-ti iasa cat mai bine, m-am gandit sa-ti ofer cateva sfaturi pentru cele mai cunoscute produse pe care le punem pe m
Cozonacul, cunoscut in afara drept paine dulce romaneasca, e facut de Paste in Bulgaria, Albania si Macedonia, iar in Romania, cu ocazia marilor sarbatori (Craciun, Paste, Cincizecime). Corespondentul
Te tenteaza o dieta care te ajuta sa slabesti cam 1,5-2 kg in numai 7 zile? Gandeste-te ca e perfect ca sa arati bine de sarbatori. Pentru a-ti atinge scopul, nutritionistul Angela Dowden iti spune cu
Nu exista nici o indoiala ca sosul de soia e bun pentru marinate si prajire rapida. Pe langa aceasta, are si alte utilizari… Stiai, spre exemplu, ca sosul de soia fiert poate sa dea al cincilea gust
Sotarea este o metoda de gatit uscata, pentru care ai nevoie de foc puternic si de grasime lichida. Care e diferenta dintre sotare si prajire? Totul tine de cat de intens e focul si de volumul ingredi
Conform cercetatorilor... - oameni care mananca in fata televizorului / calculatorului, consuma cu 10% mai multe calorii, pentru ca le este distrasa atentia; - distragerea atentiei ingreuneaza revenir
De cate ori nu ti s-a intamplat sa te apuci de gatit, dar sa-ti dai seama ca nu ai in casa toate ingredientele? Mie mi s-a intamplat de mai multe ori, de aceea astazi iti propun solutia: 5 retete cu d
Carnea de rata are o aroma si un gust mai puternice decat cea de gaina, pentru ca are mai multa grasime. Tocmai de aceea poate fi conservata. Odinioara, carnea de rata era potrivita de condimente, apo
Dieta 100 a fost creata de Jorge Cruise, un guru al dietelor, si consta in consumul a doar 100 de calorii dulci. Urmarea? In doar doua saptamani poti slabi pana la 8 kilograme. Potrivit creatorului di
Aproape an de an organizam mici petreceri cu ocazia sarbatorilor de iarna. Chiar daca invitatii sunt prieteni, colegi de munca sau rude, adica persoane pe care le cunoastem si langa care ne simtim bin
Ceapa ne face sa lacrimam, dar e indispensabila din bucatarie. Omleta, tarte, pizza, ciorba, mancarica etc., toate au in lista de ingrediente macar o ceapa. Gatita corect, ea da savoare preparatelor.
Sodiul este un electrolit si ion esential, prezent in fluidul extracelular. Lui i se datoreaza stimularea functiilor cerebrale si protejarea pielii impotriva actiunii radicalilor liberi. Iata si alte
Pregateste-ti din timp lista cu preparatele si dulciurile pe care vrei sa le pui pe masa de Craciun si Revelion. Daca te-ai saturat de aceleasi retete, folosite an de an, noi iti propunem astazi 3 ide
Fanii retetelor de pizza sunt, cu siguranta, copiii. Probabil ca si al tau te roaga adesea sa-i cumperi sau sa-i gatesti. Ce faci, insa, daca nu ai mult timp sa stai prin bucatarie? Poate comanzi o da
Potrivit unui studiu publicat in "The New England Journal of Medicine", in timpul iernii, multe persoane se ingrasa intre 500 grame si 2 kg. Iar primavara si vara, in loc sa dai jos kilogramele acumul
Bucataria asiatica e caracterizata de complexitate. Pe langa faptul ca este un cumul de multe alte bucatarii, si acestea, la randul lor, sunt impartite pe regiuni. Tocmai de aceea pe internet si in ca
Ca sa faci paine, ai nevoie de faina, drojdie, apa si sare. Nu e mare lucru, nu-i asa? Si totusi, rezultatul nu te multumeste, parca mama gateste si mai gustos. Ei bine, tehnica si ingredientele fac d
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul