Arhiva coolinaria
Ideea de a bea sucuri de fructe este o modalitate sanatoasa de a ne alimenta. Ele se prepara foarte usor si au continut ridicat de nutrienti si vitamine, pe care corpul uman aproape ca il absoarbe ime
Asa cum o masina are nevoie de combustibil pentru a porni, asa omului ii trebuie o alimentatie adecvata. Degeaba spunem noi ca mancam diverse produse, atat timp cat fie nu ne sunt suficiente, fie chia
Daca iarna o asociem intotdeauna cu ceaiul de tei si lamaie, vara este sinonima cu inghetata. De vanilie, ciocolata, cu scortisoara, capsuni, caise etc., toate sortimentele ne fac cu ochiul din congel
Atunci cand e vorba de creativitate si atragerea clientelei, parca imaginatia nu are limite. Combinatiile obisnuite de alimente sunt lasate deoparte, punandu-se accent pe mixturi care mai de care mai
Inghetata este un desert facut in mod normal din produse lactate si adesea combinat cu fructe sau alte ingrediente si arome. Majoritatea sortimentelor contin zahar, desi unele sunt facute cu alti indu
Chiar daca broccoli se gaseste tot timpul anului in supermarketuri, perioada sa de maturitate este toamna. Cum se alege Cand vrei sa cumperi broccoli, cauta legumele cu frunze de un verde aprins si ta
Broccoli este originar din varza salbatica europeana si a fost introdus in Anglia la inceputul secolului al XVI-lea, sub denumirea de "sparanghel italian". Pe taram american a ajuns datorita imigranti
Intr-un stil deja familiar noua prin maniera specific americana de prezentare, autorul Tim Ferriss a reusit sa dea lovitura in Statele Unite publicand best-seller-ul "The 4-Hour Body: An Uncommon Guid
Se crede ca vinetele sunt originare din India, unde cresteau in salbaticie, si ca prima data au fost cultivate in China. Au fost aduse in Europa in Evul Mediu, de mauri. In secolul al XVIII-lea, si fr
Vinetele sunt foarte des utilizate in mancarurile din Orientul Mijlociu. Ele se intalnesc sub diverse forme: mici, rotunde, lunguiete etc. Cel mai cunoscut soi este Black Beauty ("frumusetea neagra").
8 sunt secretele specialistei in wellness si nutritie Loretta LaRoche pentru a isi invata clientii sa slabeasca multumitor si cu zambetul mereu pe buze, ea deprinzandu-si de asemenea discipolii sai sa
Cand auzim de cafea ne gandim imediat la diminetile somnoroase cand mergem direct la ibric si la aroma de boabe macinate care se imprastie in toata casa. Cafeaua este o bautura preferata de foarte mul
Majoritatea dintre noi suntem obisnuiti sa bem tot felul de sortimente de cafea. Intrucat este un pic mai pretentioasa, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri. In primul rand, ea isi pierde foarte r
Foarte bine promovate in presa audio-vizuala si cea scrisa, produsele de tip organic nu reusesc inca sa isi dovedeasca superioritatea lor pentru stimularea unei alimentatii echilibrate si a unei mai b
Caisele, cunoscute si sub denumirea de nectarul zeilor, au un miros foarte aromat si un gust dulce. Cel mai adesea, din ele se pregatesc dulceturi, compot, dar intra si in componenta unor salate, alat
Nu numai ciresele sunt primul semn al anotimpului estival, ci si caisele. Ele se gasesc tot timpul anului in comert, dar intervalul mai-august reprezinta sezonul lor. Despre caise se stie ca sunt bune
O cura de slabit nu se incheie niciodata odata cu schimbarea de regim alimentar, multa vreme dupa aceasta fiind necesar sa se mentina o parte dintre obiceiurile alimentare care au incurajat pierderea
In trecut, ananasul era un fruct atribuit in majoritate celor bogati intrucat costul transportului lui, tocmai din America de Sud, era mare. Acum insa, el este raspandit in toata lumea. De la un anana
Ananasul, Ananasus comosus, apartine familiei Bromeliaceae, dupa numele careia a fost denumita bromelina, o enzima extrem de importanta pentru corpul uman. Este al doilea fruct tropical preferat de lo
Nu foarte surprinzator, daca privim aceasta problema dintr-o perspectiva biologica si istorica, studiile mai noi prin care se incearca sa se identifice unele prioritati pe care le au femeile in viata
Sparanghelul se cultiva de mai bine de 2 milenii in spatiul mediteranean. El mai este denumit si leguma regala, datorita Regelui Ludovic al XVI-lea al Frantei, care a ordonat amenajarea unor solarii s
Sparanghelul este renumit pentru gustul sau asemanator cu al conopidei. Gatit la aburi, prajit, la cuptorul cu microunde, el este o adevarata delicatesa. Totusi, nu e renumit numai pentru acest lucru,
In Marea Britanie, asa-numita dieta ADN, care foloseste informatiile genetice ale pacientilor pentru a li se prescrie apoi acestora un plan alimentar de succes este in voga, pentru suma de aproximativ
Se spune despre spanac ca este una dintre cele mai bune legume, intarind sistemul imunitar, regland glicemia si curatind organismul de toxine. Indiferent ca il pregatim sau il mancam crud, este import
Popeye Marinarul, unul dintre cele mai celebre personaje de desene animate, e renumit pentru cutiile cu spanac pe care le avea tot timpul la el si la care apela atunci cand ii trebuia multa forta sa s
Medicul canadian Melissa Hershberg ne propune o abordare foarte moderna a unei cure de slabit de succes, ea combinand inspirat documentatia vasta privitoare la macronutrimente cu teoriile de data rece
Vinul nu este utilizat la masa numai ca bautura, ci si ca ingredient al preparatelor culinare. Atunci cand vrem sa adaugam vin in mancare este foarte important sa tinem cont de cantitatea de alcool di
Vinul, o bautura nobila, are puternice influente asupra sanatatii noastre. Unii dintre noi preferam un vin rosu, altii un vin alb, din varii motive. Se pare ca despre primul se spun foarte multe. In p
Cea mai apreciata bautura din lume continua sa fie vinul. A cultiva diverse soiuri de struguri, a obtine cea mai limpede si aromata licoare bahica reprezinta cu adevarat o arta. In familiile cu sange
Primul vestitor al verii sunt ciresele. Mari sau mici, albe sau rosii, ele deja incep sa se comercializeze. In cultura nipona, floarea de cires este un reper cultural important, spunandu-se ca "este p
"The 5-Day Miracle Diet" este creatia nutritionistei Adele Puhn care reuseste in mod aproape miraculos sa ofere un program unic de reglare a nivelului zaharului din sange, eliminand suplimentar si toa
Odata cu inaintarea in varsta, avem nevoie de alimente mai consistente, care sa ne fortifice optim sistemul osos, suplimentele alimentare fiind si acestea indicate, dar punandu-se mare accent deopotri
Platourile cu branzeturi pot fi servite la inceputul mesei, ca aperitiv, dar si ca desert, combinate cu fructe precum struguri, capsuni, pepene, kiwi, pere. Adorate de gurmanzi, sunt excelente pentru
Numite oarecum pompos cu termenul de alimente termogene, toate produsele care contin proteine complete si diverse alte ingrediente cu rol hotarator in marirea ratei metabolismului si a arderii intense
"Cum poti sa conduci o natiune care are mai mult de 200 de sortimente de branza?" De cand a spus aceste cuvinte generalul Charles de Gaulle au trecut foarte multi ani, in prezent, in Franta fiind mai
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul