Arhiva coolinaria
Cele mai faimoase produse din bucataria elvetiana sunt branzeturile Gruyere si Emmental si ciocolata cu lapte. Datorita pajistilor intinse si mediului propice, fermieri elvetieni s-au axat pe crestere
Pentru o stare generala cat mai buna si pentru functionarea optima a organismului, este necesar sa consumam alimente care ne intaresc, in primul rand, sistemul imunitar. Din cauza mediului in care tra
Se spune ca Postul Pastelui este cel mai restrictiv dintre toate posturile de peste an. Fata de restul, are mult mai putine dezlegari la peste. Inca din vremurile de demult, oamenii se abtineau in Pos
Unul dintre cele mai populare aperitive pregatite de Paste consta in oua umplute. Cu putine ingrediente, intr-un timp destul de scurt si fara cine stie ce cunostinte culinare, platoul festiv este gata
Cea mai servita bautura in zilele calduroase este limonada. Asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de ea si in restul anului, cu mici variatii. Aroma de citrice si cuburile de gheata fac din ea un pro
Hummusul se gateste cu precadere in Orientul Mijlociu, Maroc si nordul Africii. El consta in naut pasat, amestecat cu suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare si tahini. Cuvantul hummus este de o
Supa este una dintre mancarurile cel mai usor de facut. Nu ai nevoie decat de cateva legume, niste condimente si carne (daca nu o faci de post). In plus, este recomandata de multi doctori atunci cand
Multe afectiuni de care suferim sunt o consecinta a regimului alimentar adoptat. Consumul unor produse in detrimentul altora, asocierea gresita a lor, precum si unele idei dezvoltate in timp duc la ap
Celebrele sosuri frantuzesti dateaza din Evul Mediu. La inceputul secolului al XIX-lea, bucatarul Antonin Careme a incercat sa adune cat mai multe retete originale de sosuri, iar spre finalul secolulu
Nimic nu se compara cu un inceput de zi cu aroma de cafea. Uneori, parca numai simplul miros ne rasfata simtul olfactiv. Totusi, indiferent de marca, se poate si mai bine, se poate ca bautura sa fie s
Din dorinta de a slabi cat mai repede, cautam tot felul de diete, le urmam, iar apoi constatam cu stupoare ca nu am ajuns la silueta dorita, ba chiar dupa un timp ne-am si ingrasat. De vina suntem noi
Unele persoane adopta un regim alimentar vegetarian din motive medicale. Altele, cum sunt vedetele, vor sa aiba o silueta si un ten mai frumoase. Daca si tu te gandesti sa incerci meniul vegetarian, i
Fondue provine din frantuzescul fondre si inseamna a topi. Se crede ca tehnica fondue a aparut in Elvetia ca modalitate de a folosi branza intarita. Reteta traditionala de fondue se pregatea cu branze
Dimineata, in drum spre serviciu ori cand iesim in oras, bem cafea. Aroma boabelor macinate parca ne dezmorteste simturile. Evident, pentru un gust cat mai bun, trebuie sa fie pregatita ca la carte. T
Dieta presupune respectarea unui regim alimentar cu scopul de a slabi. In general, doctorii si nutritionistii ne sfatuiesc sa o combinam cu exercitiile fizice, atat pentru a avea cat mai repede efectu
Burrito este un fel de mancare cu specific mexican, constand in tortilla umplute cu carne, legume, orez etc. Daca in tara de origine, cel mai adesea, se pregateste cu carne si fasole, in SUA, ingredie
Adesea, in loc de sos pentru salate se foloseste cuvantul dressing. In Vest, sunt trei feluri de dressinguri: vinegreta (vinaigrette), dressing cremos (in general, cu maioneza, iaurt, smantana, lapte
Bucataria tatara este un cumul de influente: bulgare (katyk, bal-mai, kabartma), chinezesti (ceai, pelmeni), uzbekistane (pilaw), est europene etc. In ciuda influentelor, nu si-a pierdut din caracteri
Ca sa nu cheltuiesti prea mult, dar si pentru a pregati mancaruri cu verdeturi proaspete, iti poti improviza acasa o gradina. Intr-adevar, spatiul dintr-un apartament nu-ti permite sa te desfasori asa
Cand e vorba de gustari in timpul dietelor pentru slabit, nutritionistii ne recomanda, in general, fructele nucifere. De ce? Pentru ca ele contin: proteine, grasimi sanatoase, minerale si vitamine. Ch
Pentru acele dimineti de week-end cand vrei sa incerci ceva rapid, dar delicios, este ideal un French toast. El consta in felii de paine, imbibate in ou si lapte, prajite in unt, iar apoi servite cu c
Datorita solului fertil, din bucataria egipteana nu vor lipsi niciodata cerealele, legumele si verdeturile. In perioada Antichitatii, se consumau cu precadere legume si paine, iar carne nu-si permitea
Dieta Ornish a fost creata de dr. Dean Ornish, prof. la Universitatea din California. Ea are la baza un regim alimentar si un stil de viata menite sa trateze bolile cardiovasculare. Bazandu-se pe stud
Despre orez se stie, in general, ca are multi nutrienti, de aceea este inclus in multe mancaruri. Din el se pot pregati garnituri, aperitive, feluri principale si chiar desert. Pentru a-i da mai multa
Notiunea de bucatarie fusion consta in amestecarea mai multor traditii culinare. Este specifica zonelor metropolitane, adica acelor regiuni unde se intalnesc populatii din mai multe locuri de pe glob.
Despre patrunjel se stie ca e nelipsit din orice bucatarie. Aroma lui puternica imbogateste gustul preparatelor culinare. Se pare, insa, ca are mult mai multe efecte benefice decat am crede. In primul
Primavara este anotimpul ideal pentru detoxifierea organismului. Dupa o perioada destul de indelungata, cu o alimentatie variata, este necesara o dieta de eliminare a toxinelor acumulate in corp. Obos
Inainte de a-i servi pe musafiri cu vin, este indicat sa lasi bautura la decantat. Astfel, va avea o culoare mai clara si mai limpede, iar gustul va fi mai aromat. In urma decantarii rezulta sendiment
Cand auzim de flambare ne gandim, in general, la restaurante elegante. Intrucat preparatele flambate au preturi pe masura, o varianta ar fi sa ni le pregatim chiar noi, acasa. Flambarea presupune arde
Pentru a fi tot timpul binedispusi si pentru a avea o silueta de invidiat, trebuie sa avem grija ce mancam. Este adevarat ca abia rezistam preparatelor cu o aroma deosebita, dar atat timp cat sunt gat
Mancarurile si bauturile tabu sunt un rezultat atat al invataturilor din diverse religii, cat si al unor practici ce tin de grija pentru sanatate, de simboluri totemice etc. In general, orice religie
A gati inabusit inseamna a rumeni ingredientul principal in putin ulei sau unt, apoi fierberea la foc mic, intr-o oala acoperita, atat pe aragaz, cat si in cuptor. Pentru aceasta este indicat sa ai in
Bento sau o-bento inseamna mancare la pachet, pusa intr-o cutie compartimentata, de diferite marimi, si asezata cat mai placut pentru ochi. Poate fi luata la scoala, serviciu, in calatorii etc. Obicei
Primavara este sezonul ideal pentru a acorda o atentie sporita organismului. Dupa cele cateva luni de frig si o alimentatie bazata, in principal, pe alimente conservate, este timpul sa facem schimbari
Dulci sau sarate, martisoarele culinare sunt cu siguranta un deliciu. Cele mai simple aperitive martisor sunt buburuzele si lalelele din rosii umplute cu branza, dar la fel de usor puteti folosi ridic
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul