Arhiva coolinaria
Cine nu cunoaste expresia "ca sarea-n bucate"? Indiferent ce am pregati, intotdeauna punem mai putina sau mai multa sare, in functie de gusturi si preferinte. Ni se pare ca mancarea sarata este si mai
Decongelarea alimentelor se poate face: in frigider, cu apa rece si in cuptorul cu microunde. I. In frigider 1. Calculeaza cand iti trebuie produsul. Pentru dezghetare, majoritatea au nevoie de maximu
Un proverb rusesc spune ca o casa este facuta din placinte, nu din pereti, pentru a pune accent pe importanta acestui desert, iar potrivit unui obicei, musafirii trebuie sa fie intampinati cu paine si
Supa a fost introdusa in bucataria ruseasca in timpul Tarului Petru cel Mare. Ulterior, a fost preluata atat de europeni, cat si de locuitorii din centrul Asiei. Intrucat era servita la primul fel, er
Bucataria ruseasca este foarte diversa. Daca la inceput au fost numai cateva retete si ingrediente, in timp, datorita numeroaselor influente, a ajuns sa fie foarte diversificata. Asupra modului de a g
Bucataria japoneza ofera o varietate mare de mancaruri si specialitati, majoritatea pe baza de legume, seminte si peste. Cel mai important ingredient este orezul. De mai bine de doua milenii acesta re
De la o tara la alta sunt tot felul de diferente, mai mari sau mai mici. Capitolul servirii mesei este delicat, indiferent despre ce cultura am vorbi. Daca e sa facem o comparatie intre Tara Soarelui
De baza in bucataria nipona sunt pasta de soia, mirin si vinul de orez. Shoyu (pasta de soia) - se pregateste cam din secolul al VII-lea, cand a fost introdus in Japonia de calugarii budisti; - ingred
Bucataria germana este diversa si la capitolul mancaruri, si la cel al deserturilor. In cazul ciocolatei, spre exemplu, reprezinta un concurent serios pentru Elvetia. Cele mai populare deserturi se ba
De la o zona la alta, bucataria Germaniei difera mai mult sau mai putin. Principalele criterii care fac diferenta sunt formele de relief si vecinatatea cu statele dimprejur. Astfel, daca in sud se sim
Despre bucataria bavareza se spune ca este tipic rurala, intrucat in foarte multe retete carnea si faina au un rol important. Stilul de a gati al localnicilor a suferit multe influente cehe si austrie
Bucataria Statelor Unite ale Americii inseamna un mix intre cultura bastinasilor si influentele imigrantilor din Europa, Asia si Africa. Acesta e motivul pentru care stilul de a gati al americanilor n
Bucataria hawaiiana este un amestesc de influente americane, chinezesti, japoneze, filipineze, coreene, portugheze si polineziene. In Hawaii, in stil chinezesc se gatesc prajelile, preparatele dulci s
In nord-estul Statelor Unite ale Americii se regaseste bucataria Noii Anglii. Statele puternic influentate sunt: Maine, New Hampshire, Vermont, Massachussetts, Rhode Island si Connecticut. Despre Verm
Diversitatea este cuvantul ce caracterizeaza bucataria venetiana. Gastronomii o impart in trei: bucataria din zona de coasta, continentala si de munte. In arealul de coasta se pregatesc, in principal,
Cele mai cunoscute produse din bucataria italiana sunt pastele, pizza si panettone. Desi sunt adevarate delicii, multe persoane le evita intrucat silueta de invidiat ar fi compromisa. Cine ar crede, i
Daca vrei sa gusti ceva lombard, atunci sigur vei regasi in mancare urmatoarele ingrediente: orez, carne de porc sau de vita, unt, porumb si untura. In general, bucataria italiana este asociata cu tot
Asezarea Turciei la hotarul dintre doua continente a avut un impact mare asupra civilizatiei in sine, implicit asupra stilului de a gati. Bucataria turceasca este un amalgam de influente din Balcani,
Cum ar fi bucataria turceasca fara minunatele deserturi, populare si la noi, care ne-au indulcit copilaria: halva, rahat, baclavale? Despre deserturile din tara sultanilor se stie ca sunt pregatite, i
Chiar daca este o tara islamica, alcoolul nu lipseste cu desavarsire din Turcia. Exista cateva marci locale de bere de fermentatie inferioara (bere lager), dar si de vin (cele mai cunoscute sunt: Pamu
In ciuda apropierii teritoriale, bucataria scotiana se distinge destul de mult de cea englezeasca. De-a lungul timpului, si-a dezvoltat propriile retete, pe baza de peste, vanat, legume si fructe. In
Despre bucataria englezeasca moderna se stie ca are multe retete originare din fostul Imperiu Britanic, lucru vizibil mai ales prin utilizarea anumitor ingrediente ce provin din America de Nord, India
Ca orice alta bucatarie, si cea din Tara Galilor a suferit mai multe influente de-a lungul timpului, dar si-a pastrat principala trasatura, si anume gustul de praz si carne de miel. Acest lucru nu est
Decoratiuni din fructe: Fluturasi din felii fine de para si flori din felii de ananas Poate va ganditi ca aceste decoratiuni sunt demne de mainile maiestre ale unui cofetar ce are multa experienta. Se
Se spune ca boala secolului al XXI-lea e stresul. Din ce in ce mai multe persoane se plang ca se confrunta cu asa ceva. Locul de munca, scoala, problemele financiare etc. sunt cateva dintre cauzele ap
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun