193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare

Porumb fiert
Nu exista vara fara o portie de porumb fiert doar nu degeaba culoarea lui este ca a soarelui ce ne ispiteste. Fie la un gratar sau doar duminica in familie acestia nu ar trebui sa lipseasca de pe masa
Spalarea fructelor si a legumelor
Tocmai ai ajuns de la piata cu o plasa plin de fructe si legume proaspete si vrei sa te asiguri ca acestea vor ramane asa suficient timp inainte de a le servi stomacului. De ce trebuie sa le spalam? O
7 secrete pentru un tort delicios
Uneori dorim sa ne incercam talentele in bucatarie, poate chiar sa facem un tort pentru familie sau pentru cineva in mod special si dorim ca acesta sa fie super delicios. Insa nu intotdeauna dorintele
Bond 007..., agentul patrunjel
Folosim patrunjelul in foarte multe mancaruri de baza, pentru ca aceasta planta micuta si verde contine foarte elemente ce ne revitalizeaza organismul. Patrunjelul contine uleiuri eterice, carotin, vi
Trucuri in bucatarie
Lamaile: pentru a indeparta coaja de pe lamai mai usor, acestea trebuia sa stea in jur de 15 minute in apa fierbinte. Furnicile: daca furnicile va bantuie prin/sub/dupa dulapuri si doresti sa le tii l
Amoniacul
Amoniacul nu este folosit numai in bucatrie pentru preparate, are numeroase proprietati care va pot ajuta si in situatii neasteptate: - daca cumva ati fost piscat de furnici cateva picaturi de amoniac
Secretele unui aluat de calitate
Pentru a obtine aluatul dorit pentru cozonaci, placinte, blaturi pentru prajituri sau pentru tarte trebuie sa aveti in vedere cateva trucuri care va vor ajuta sa obtineti un aluat excelent de gustos.
Uleiul de masline
Toata lumea vorbeste despre cat de daunatoare sunt grasimile si cum ne afecteaza ele sanatatea dar nimeni nu pune in discutie faptul ca exista grasimi care ne fac bine si care ne protejeaza impotriva
Trucuri pentru preparate apetisante
Gustul unor preparate nu este neaparat tot ce conteaza pentru un adevarat maestru bucatar. La fel de important este si aspectul, pentru ca mancarea preparata de tine sa fie apreciata la maxim de cei p
O bucatarie condimentata
Bucatarie noastra va fi completa doar in momentul in care avem o adevarata colectie de condimente, mirodenii care ofera mancarurilor acel gustul ce le face atat de apetisante. In esenta, exista 2 tipu
Congelarea legumelor
Nu trebuie sa iti fie frica sa congelezi legumele si sa le folosesti mai tarziu, cand vei avea nevoie de ele. Prin aceasta metoda nici nu lasi ca legume in stare foarte buna sa ajunga sa se strice si
Ardei iuti la borcan
Se apropie incet dar sigur iarna, si trebuie sa ne aprovizionam cu tot fel de produse pentru timpul friguros. Unul dintre aceste produse sunt ardeii, care sunt o bunatate serviti alaturi de o ciorba s
Cum mancam foie gras?
Foie gras este un tip de pate facut exclusiv din ficat de rata sau gasca. Istoria prepararii sale ajunge inapoi pana in Egiptul Antic, insa in momentul de fata Franta este principalul producator si ex
Elimina grasimile din alimentatia ta!
Grasimile in exces nu numai ca nu fac bine la silueta, dar in plus evitindu-le evitam probleme cardiace sau de hipertensiune. O parte din tipsurile de mai jos te vor ajuta sa inlocuiesti grasimile zil
Salata Caesar, rapida si gustoasa
Salata Caesar este usor de realizat, rapida si gustoasa numai potrivita atunci cand apar musafiri ce apar pe neasteptate. Este si una dintre cele mai apreciate salate, mai ales servita ca un aperitiv.
Mituri despre vegetarism
A. Oamenii au fost creati in asa fel incat trebuie sa manance carne. Anatomia umana insa arata cu totul altceva. Trupul nostru este in asa fel construit pentru a manca carne doar ocazional, ca mecanis
Valoarea nutritiva a fripturilor
Fripturile sunt preparate culinare cu structura complexa, avand in componenta carne, sos si legume sub forma de garnituri si salate. Carnea furnizeaza proteine cu valoare biologica mare, cu aminoacizi
Prepararea de deserturi dietetice
Daca vrei sa ai un corp de invidiat, dar in acelasi timp iti place sa te rasfeti din cand in cand cu delicioase deserturi preparate in casa, chiar de tine, iata cateva sfaturi pe care e bine sa le iei
Unt sau margarina? Ce alegem?
In multe din mancarurile pe care le pregatim, si mai ales atunci cand e vorba de dulciuri, folosim unul din produsele de mai sus, si de fiecare data ne lovim de problema pe care din ele sa il alegem?
O portocala pe zi....
Portocalele sunt cunoscute ca protejeaza impotriva bolilor de inima sau a presiunii mari a sangelui, fiind niste fructe pline de fitochimicale ce lupta impotriva cancerului. Dar in unele parti din Asi



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro