Arhiva coolinaria
Mens sana in corpore sano. Ce spune acest proverb latin? Ca, pentru a avea o minte limpede si o judecata clara, e necesar si un organism pe masura. De unde pleaca totul? Ei bine, de la lista noastra d
Unul din deserturile copilariei noastre este, cu siguranta, nuga. Chiar daca ne murdaream cu pasta alba sau aveam degetele lipicioase, nu renuntam sub nici o forma la ea. Acum, in comert, se gaseste i
Cel mai bun bors se face cu carne de la tara si cu taitei de casa. Cand ingredientele sunt din curtea ta, stii ca mananci fara aditivi alimentari. Rezerva-ti o jumatate de ora intr-o sambata si pregat
Conform cercetatorilor, pana la 90% dintre femei au celulita. Indiferent de locul in care e pozitionata sau de cantitate, ea exista. Printre multi factori care contribuie la aparitia ei (mostenire gen
Asa cum, la inceputul fiecarui an, moda se schimba, aparand tot felul de tendinte, la fel este si in gastronomie. Aparitia acestora are legatura directa cu analiza vietii consumatorului de rand, cu sc
Iaurtul e un aliment obtinut prin fermentarea laptelui, originar din Turcia. Contine o bacterie care produce acid lactic, acesta prevenind alterarea produsului. E bogat in calciu, proteine si probioti
Otetul din cidru de mere este obtinut prin fermentarea fructului, proces in timpul caruia zaharurile sunt dizolvate de bacterii si drojdie. In prima faza, ele se transforma in alcool, acesta fermentea
Daca vara, pentru a ne racori, preferam retetele usoare, fara alimente care sa stimuleze circulatia sangelui, iarna este indicat sa consumam multe mancaruri calde. Din cauza vremii friguroase, trebuie
Stiai ca... homarul are cea mai dulce carne din topul celor 3 crustacee cel mai des consumate? Inaintea lui sunt crabii si crevetii. De ce e dulce carnea de homar? Pentru ca are un continut ridicat de
Nu cred sa existe persoane care sa nu-si doreasca un abdomen plat. Pe cat ne mult ne dorim cu totii, pe atat cred ca se depun mai repede grasimile tocmai in acea parte a corpului. Ce este de facut? In
Dupa mesele imbelsugate de Sarbatori, pline cu preparate facute din carne, stomacul nostru se resimte. Are nevoie de ceva usor de digerat, dar si satios, plin de fibre si nutrienti. Tocmai de aceea, n
Polenta este un fel de budinca din malai, originara din nordul Italiei, similara cu mamaliga. Pana sa ajunga porumbul in Europa, reteta se pregatea din alte produse cu amidon (castane, mei, secara alb
Primii exploratori spanioli numeau nuca de cocos “fata de maimuta” datorita celor trei adancituri din coaja. Din cocos se consuma: pulpa, sucul, laptele si uleiul. Conform unor statistici, aproape
Sarbatorile de iarna ne pun la incercare abilitatile culinare, iar prezentarea preparatelor ocupa un loc de cinste la o masa festiva. Iata cateva sugestii pentru aperitive deosebite, cu ajutorul usten
Peste tot in lume, masa de Revelion consta nu doar in retete care mai de care mai interesante, ci si in traditii si superstitii. In centrul atentiei, cu o asemenea ocazie, sunt prosperitatea, sanatate
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata