193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare

Cum pastram condimentele si ierburile aromate
Condimentele se pastreaza intotdeauna la intuneric, intr-un loc racoros si uscat. Umiditatea, lumina sau caldura pot degrada foarte mult aroma lor originala. Astfel depozitate condimentele pot tine ch
Alimentatia si fertilitatea
Desi nu intr-o stare foarte avansata studiile diverse care sa gaseasca o legatura intre dieta zilnica si fertilitatea la femei se intreprind de multa vreme si s-au gasit pana in prezent destule dovezi
Bolile cardio-vasculare si alimentatia
Problemele de natura cardio-vasculara sunt cauzate de o crestere a aglomerarilor de grasime si colesterol in vasele de sange. Pe masura ce imbatranim si vasele de sange devin mai rigide si uzate si sa
Masurarea ingredientelor
Probabil stii si tu ca, secretul reusitei in bucatarie este, pe langa talent si multa rabdare, masurarea corecta a ingredientelor. Acesta a fost primul meu inconvenient la inceputurile experimentelor
De cate proteine avem nevoie zilnic?
Proteinele si necesarul zilnic de proteine sunt concepte des vehiculate in prezent, dar numai persoanele neinformate pot sustine ca ar sti bine despre ce vorbesc intrucat nici macar cercetatorii exper
Diabetul sub control, cu ajutorul alimentelor
Diabetul este o boala cronica care ataca milioane de persoane din intreaga lume, iar cel putin un sfert dintre acestia nici macar nu stiu ca au aceasta boala. Caracterizata prin hiperglicemie ce repre
Ciuperci otravitoare
Multi dintre noi apreciem ciupercile pentru ca ne imbogatesc meniurile, fie prin preparea unor tocanite delicioase, a unor supe, ciuperci umplute sau folosite sau chiar si la preparea de pizza. Putem
Castravete vs cosmetice
Este important sa avem grija de tenul nostru, pentru ca atunci cand arati bine te simti mai bine, insa daca arati rau cu atat mai putin te vei simti in largul tau. Folosim tot felul de masti, creme de
Reduceti riscul aparitiei bacteriilor
Gatitul este o arta in sine, dar foarte important pe tot parcursul savarsirii acestei activitati este si atentia crescuta la modalitatile cele mai la indemana de prevenire a riscurilor cauzate de inmu
Vopsirea ecologica a oualor de Paste
Probabil cel mai important simbol al Pastelui este incondeiatul oualor. Mai demult, ouale erau vopsite in culori vegetale, astazi se folosesc mai mult cele sintetice, chimice, daunatoare nu doar sanat
Gateste chinezeste in wok
Daca esti o mare fana a bucatariei chinezesti, indoneze sau tailandeze, probabil ca ai auzit de tigaia minune wok. Acest vas traditional in bucataria orientala, este deosebit de versatil datorita form
Piramida alimentara: reguli de nutritie
Probabil iti doresti sa iti pastrezi silueta, dar nu ai vrea sa incerci diverse cure sau regimuri de slabit. Iata ca poti face acest lucru, doar ghidandu-te dupa piramida alimentara. Aceasta a fost el
Trucuri si sugestii cand lipseste un ingredient
Chiar si in cea mai bine aprovizionata bucatarie se poate intampla sa lipseasca un ingredient vital in prepararea retetei. Iata cate trucuri si sugestii care te vor putea scoate din incurcatura atunci
Vinul potrivit la masa potrivita
Alegerea vinului potrivit la masa nu este deloc usoara, fiind recunoscut faptul ca vinurile si mancarea trebuie sa-si sporeasca reciproc calitatile si sa se completeze cat mai armonios. Anotimpul si o
Alimentatia naturista
Tehnologia a reusit sa ne faca viata mai usoara, sa ne asigure o anumita economie de timp si de efort si sa ne garanteze un grad necesar de confort. Toate ar fi fost bune si frumoase daca nu ar fi pie



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro