193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare

Ce si cum putem congela
Congelatul este metoda ideala de a conserva carne, fructe, legume si ierburi aromatice. Indiferent ca am luat prea multa carne sau ca vrem sa ne bucuram iarna de fructele de vara, tehnica inghetarii f
Cum alegem paharele de vin alb si rosu
Sa servesti vin in alt tip de pahar in afara de cel special fabricat pentru lichidul lui Bacchus, este o greseala uriasa, conform somelierilor. Daca exista atatea feluri de pahare, de ce sa nu le folo
Sosul de soia e sanatos?
Sosul de soia este un condiment care se pregatea initial din miso, o pasta fermentata facuta din boabe de soia. Se foloseste cu precadere in bucatariile din estul si sud-estul Asiei. O lingura de sos
Sfaturi pentru lista de cumparaturi
Sa mananci sanatos presupune, in primul rand, sa stii ce ingrediente sa cumperi. Bineinteles, orice magazin este o tentatie in sine, dar ca sa-ti pui in practica ideile, trebuie sa te organizezi putin
Istoria absintului
Ce este absintul? In primul rand, ne este cunoscut mai ales pentru faptul ca e o bautura alcoolica interzisa in multe locuri. Absintul este preparat din frunzele si florile de Artemisia absinthium si
Cum putem slabi usor - partea a II-a
Oricine isi doreste sa afle raspunsul la marea intrebare: Cum sa slabesc mai usor si mai repede, daca se poate? Dietele care promit rezultate spectaculoase nu vor avea niciodata succes, ba chiar iti p
Delicatese din lumea intreaga
Prin delicatesa se intelege un produs alimentar destul de rar, specific anumitor culturi, adesea cu arome neobisnuite. Spre exemplu, limba de flamingo era o mancare-premiu in Roma Antica, dar acum nu
Cum gatim cu ierburi aromatice proaspete
Din nici o mancare nu trebuie sa lipseasca ierburile aromatice. In ciuda anumitor ingrediente pe care le folosesti, daca nu pui si niste ierburi aromatice, preparatele nu vor avea acelasi gust deosebi
Zmeura - beneficii pentru sanatate
Originea zmeurei nu este cunoscuta cu exactitate. Se crede ca provine de undeva de prin Asia si ca a fost adusa in Europa acum cateva milenii. Cel mai cunoscut sortiment are o nuanta de rosu-roz. Hibr
9 idei de retete cu pepene galben
E vara, iar pietele abunda in fructe de sezon. De ce sa nu profiti de ele? Daca prajituri cu mere, prune sau piersici ai tot facut, incearca niste preparate deosebite si cu pepene galben. In amestec c
Cum spalam corect fructele si legumele
Nutritionistii si doctorii ne recomanda sa consumam multe fructe si legume datorita faptului ca au vitamine, minerale si nutrienti, adica exact ce ne trebuie pentru a ne dezvolta armonios, atat fizic,
Cum putem slabi usor - partea I
Diete peste diete, regimuri alimentare personalizate, fitness la sala si... tot degeaba. Parca simti ca nu slabesti deloc ori ca rezultatele nu te multumesc. In acest caz, ar trebui sa acorzi atentie
Totul despre prajitura cu morcovi
In perioada medievala, intrucat zaharul era scump, pentru indulcirea prajiturilor se foloseau morcovii. Fata de orice alta leguma, cu exceptia sfeclei rosii, morcovul contine cea mai mare cantitate de
Sfaturi pentru gatit fasii de carne
Atunci cand pregatesti un sandvis sau o salata, cel mai usor este sa folosesti fasii de carne, nu bucati intregi. Ca sa maruntesti un piept de pui sau muschiul de porc / de vita, ai doua variante: fie
Alimente bune si alimente rele pentru dinti
Dintii sunt facuti sa reziste o viata, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le acordam atentia cuvenita. Asa cum sistemul nostru digestiv depinde de regimul alimentar, asa si cavitatea bucala este in



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Apelati la retete mai exotice si ingrediente de succes pe care nu vi le permiteti de obice.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro