Arhiva coolinaria
Indiferent ca mergi la restaurant, esti invitat la un cocktail sau organizezi o masa in familie, trebuie sa cunosti codul bunelor maniere. Cunoscut si sub denumirea de eticheta, el consta intr-un set
In perioada 19-23 aprilie se va desfasura a treia editie de primavara a Targului National al Mierii din Bucuresti. Organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, evenimentul doreste sa ev
Julia Child este persoana care le-a facut cunostinta americanilor cu bucataria frantuzeasca, prin intermediul volumului Mastering the Art of French cooking. Despre ea se stie ca a fost bucatareasa, ve
Cu totii stim ca lavanda este o planta minune atunci cand e vorba de combaterea insomniei si a starilor nervoase. Datorita proprietatilor sale, se foloseste pentru prepararea tincturilor, dar si pentr
Cele mai faimoase produse din bucataria elvetiana sunt branzeturile Gruyere si Emmental si ciocolata cu lapte. Datorita pajistilor intinse si mediului propice, fermieri elvetieni s-au axat pe crestere
Unul dintre cele mai populare aperitive pregatite de Paste consta in oua umplute. Cu putine ingrediente, intr-un timp destul de scurt si fara cine stie ce cunostinte culinare, platoul festiv este gata
Hummusul se gateste cu precadere in Orientul Mijlociu, Maroc si nordul Africii. El consta in naut pasat, amestecat cu suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare si tahini. Cuvantul hummus este de o
Celebrele sosuri frantuzesti dateaza din Evul Mediu. La inceputul secolului al XIX-lea, bucatarul Antonin Careme a incercat sa adune cat mai multe retete originale de sosuri, iar spre finalul secolulu
Unele persoane adopta un regim alimentar vegetarian din motive medicale. Altele, cum sunt vedetele, vor sa aiba o silueta si un ten mai frumoase. Daca si tu te gandesti sa incerci meniul vegetarian, i
Adesea, in loc de sos pentru salate se foloseste cuvantul dressing. In Vest, sunt trei feluri de dressinguri: vinegreta (vinaigrette), dressing cremos (in general, cu maioneza, iaurt, smantana, lapte
Bucataria tatara este un cumul de influente: bulgare (katyk, bal-mai, kabartma), chinezesti (ceai, pelmeni), uzbekistane (pilaw), est europene etc. In ciuda influentelor, nu si-a pierdut din caracteri
Datorita solului fertil, din bucataria egipteana nu vor lipsi niciodata cerealele, legumele si verdeturile. In perioada Antichitatii, se consumau cu precadere legume si paine, iar carne nu-si permitea
Notiunea de bucatarie fusion consta in amestecarea mai multor traditii culinare. Este specifica zonelor metropolitane, adica acelor regiuni unde se intalnesc populatii din mai multe locuri de pe glob.
Mancarurile si bauturile tabu sunt un rezultat atat al invataturilor din diverse religii, cat si al unor practici ce tin de grija pentru sanatate, de simboluri totemice etc. In general, orice religie
Bento sau o-bento inseamna mancare la pachet, pusa intr-o cutie compartimentata, de diferite marimi, si asezata cat mai placut pentru ochi. Poate fi luata la scoala, serviciu, in calatorii etc. Obicei
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci