Arhiva coolinaria
Una dintre cele mai rapide gustari pe care le poti pregati este omleta. Indiferent ca o servesti la micul dejun, in pauza de la serviciu sau o pregatesti cand te intorci acasa de la munca, este mereu
Mancarurile principale au intotdeauna un gust mai bun daca sunt insotite de sos. Cel mai cunoscut sos alb este Bechamel. In total, pentru acesta ai nevoie de 25 de minute. Ingrediente: 2 linguri de un
Salata de fructe e, poate, desertul cel mai usor de preparat. Alegi cateva fructe, fie proaspete, fie conservate sau uscate, storci zeama unei lamai, pui putina frisca, ciocolata si inghetata, ornezi
Iata ce trebuie sa stim atunci cand congelam alimente, le decongelam, apoi le gatim. Trucuri pentru congelare: - temperatura nu trebuie sa ajunga niciodata aproape de 0 grade; fluctuatiile de temperat
Decongelarea alimentelor se poate face: in frigider, cu apa rece si in cuptorul cu microunde. I. In frigider 1. Calculeaza cand iti trebuie produsul. Pentru dezghetare, majoritatea au nevoie de maximu
Intr-o tigaie wok poti sa prajesti, sa pregatesti ceva la aburi, sa rumenesti etc. In cele ce urmeaza, iti vom da cateva sfaturi pentru gatitul la aburi in wok, pentru prajitul in wok, dar si despre t
Pe cat este de delicios, pe atat este de pretentios. Cam asa poate fi caracterizat unul dintre cele mai utilizate ingrediente culinare din lume, si anume frisca. Suna tentant o prajitura sau tort cu t
Mijlocul verii si sfarsitul acesteia inseamna pentru multi dintre noi aroma de porumb fiert sau copt. Cati nu ar vrea sa-l pregateasca asa cum faceau bunicii, in soba, pe jar... Din pacate, metoda ace
Potrivit unei inscriptii hieroglifice egiptene, un om e multumit daca simte gustul berii. In majoritatea situatiilor berea este licoarea care aduna prietenii la terasa. In ultima vreme insa, la fel ca
Uneori ni se pare ca mancarea gatita de altcineva, dupa o reteta de-a noastra, este mai buna, mai gustoasa. Nu intelegem de ce, din moment ce am urmat aceleasi instructiuni. Secretul consta in respect
Mai mereu cautam alternative pentru a sta cat mai putin in bucatarie. Uneori nu avem timp cat ne-am dori pentru a gati ceva gustos, alteori nu rezistam efectiv in caldura, in special in zilele canicul
Perioada cireselor se apropie de sfarsit, dar incepe sezonul pepenelui galben. Iata cateva informatii despre cum se alege, cum se depoziteaza si cum se mananca acesta. Selectare si depozitare In primu
Despre coacaze se stie ca sunt originare din Tibet si au ajuns in Europa in urma cu aproximativ 400 de ani. Planta in sine poate sa atinga chiar si 1,5 m inaltime. Beneficii pentru sanatate: - contin:
Afinele, unul din fructele verii, si-au castigat popularitatea datorita gustului si proprietatilor pe care le au. Americanii le consuma de sute de ani. Ele se mai intalnesc si in bucataria mediteranea
Dupa sare si piper, lamaia este ingredientul cel mai des folosit in bucatarie. Se spune ca e "catalizatorul de aroma", adica evidentiaza savoarea tuturor ingredientelor. Cel mai comun soi este lamaia
Utilizarea fructelor in diverse retete este veche de sute de ani. Suntem obisnuiti sa le intalnim cel mai des in tot felul de deserturi, dar si retetele propriu-zise contin fructe, iar in cazul unora
Din cauza temperaturilor ridicate din perioada aceasta a anului, gatitul inseamna mai mult efort si rabdare din partea noastra. Pe langa valorile din termometre, trebuie sa facem fata si caldurii eman
Vara, mancarea nu rezista la fel de mult precum in restul anului nici macar in frigider. Temperaturile ridicate inseamna mai multe bacterii, o igiena alimentara si mai stricta si o protectie in plus p
Multi copii refuza sa manance legume sub orice forma. Crude, fierte, calite usor, ele sunt date imediat la o parte, astfel ca pentru parinti devine o problema modul in care pot avea grija de sanatatea
Asa cum o masina are nevoie de combustibil pentru a porni, asa omului ii trebuie o alimentatie adecvata. Degeaba spunem noi ca mancam diverse produse, atat timp cat fie nu ne sunt suficiente, fie chia
Daca iarna o asociem intotdeauna cu ceaiul de tei si lamaie, vara este sinonima cu inghetata. De vanilie, ciocolata, cu scortisoara, capsuni, caise etc., toate sortimentele ne fac cu ochiul din congel
Chiar daca broccoli se gaseste tot timpul anului in supermarketuri, perioada sa de maturitate este toamna. Cum se alege Cand vrei sa cumperi broccoli, cauta legumele cu frunze de un verde aprins si ta
Vinetele sunt foarte des utilizate in mancarurile din Orientul Mijlociu. Ele se intalnesc sub diverse forme: mici, rotunde, lunguiete etc. Cel mai cunoscut soi este Black Beauty ("frumusetea neagra").
Majoritatea dintre noi suntem obisnuiti sa bem tot felul de sortimente de cafea. Intrucat este un pic mai pretentioasa, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri. In primul rand, ea isi pierde foarte r
Caisele, cunoscute si sub denumirea de nectarul zeilor, au un miros foarte aromat si un gust dulce. Cel mai adesea, din ele se pregatesc dulceturi, compot, dar intra si in componenta unor salate, alat
In trecut, ananasul era un fruct atribuit in majoritate celor bogati intrucat costul transportului lui, tocmai din America de Sud, era mare. Acum insa, el este raspandit in toata lumea. De la un anana
Sparanghelul se cultiva de mai bine de 2 milenii in spatiul mediteranean. El mai este denumit si leguma regala, datorita Regelui Ludovic al XVI-lea al Frantei, care a ordonat amenajarea unor solarii s
Se spune despre spanac ca este una dintre cele mai bune legume, intarind sistemul imunitar, regland glicemia si curatind organismul de toxine. Indiferent ca il pregatim sau il mancam crud, este import
Cea mai apreciata bautura din lume continua sa fie vinul. A cultiva diverse soiuri de struguri, a obtine cea mai limpede si aromata licoare bahica reprezinta cu adevarat o arta. In familiile cu sange
Friptura la tigaie poate fi o mare provocare pentru un bucatar incepator, spre deosebire de friptura la cuptor putand sa puna mari probleme la gatit, in ciuda aparentei usurinte cu care poate fi prepa
Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume, dupa apa. Are o istorie indelungata, fiind intrebuintat pentru prima oara de locuitorii provinciei Yunnan (China). A fost introdus treptat in con
Delicioase si sanatoase, capsunile n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra atata timp cat sunt in sezon. Servite ca atare, intr-o salata de fructe, o bautura racoroasa sau in deserturi comple
Sa pregatiti peste la gratar poate fi putin mai pretentios decat obisnuitii mici sau friptura de porc si de pui, dar merita cu siguranta sa incercati macar o data. Pastrav la gratar Pentru inceput, va
Cu porcul gatit pe gratar nu aveti cum sa dati gres niciodata. Carnea de porc poate fi pregatita oricum, oriunde si cu orice fel de saramura. Este destul de grasa, ce-i drept, insa daca o gatiti la gr
Cum ar putea fi petrecuta o zi de marti, fara stresul serviciului, mai bine decat la iarba verde cu prietenii si familia in jurul unui gratar care sfaraie. Mhm, vine 1 Mai si trebuie sa scoatem de la
Cuptorul cu microunde, una dintre cele mai mari inventii ale secolului 20, este atat de popular deoarece mancarea este gatita intr-un timp foarte scurt. In plus, se foloseste foarte putin sau chiar de
Pe langa incalzitul rapid al mancarurilor sau chiar pentru a gati gustos si destul de complex, cuptorul cu microunde mai poate fi folosit in multe alte feluri. Iata cateva idei: 1. Dezinfectarea usten
Dupa supele calde si mancarurile grase de peste iarna, acum primavara ne imbie la picnic, gratar, salate si bauturi racoritoare. Si foarte bine face. Dar hai s-o intampinam in bucatarie cum se cuvine:
In primul rand, ca sa depozitati corespunzator mierea de albine, trebuie sa-i gasiti un recipient si un loc potrivit. Recipientul in cauza trebuie sa fie etans, pentru a nu prinde miros si a nu trage
Ca in fiecare an, si dupa aceste zile de Paste am ramas cu multe oua fierte vopsite - cam jumatate din cate am estimat ca or sa se manance. Planul A este sa le luam cu noi la birou sa ciocnim cu coleg
Daca ti-a ramas din friptura de miel de la Paste, iata niste sfaturi practice pentru a nu o irosi. Depozitata in conditii bune, o poti folosi apoi fara nici o problema in sandwich-uri sau poti incerca
Ierburile proaspete schimba intotdeauna in bine gustul si aroma mancarii noastre favorite si pot fi introduse la cele mai variate preparate, plecand de la supe si tocanite si ajungand la legumele si c
1. Nu de putine ori ni se intampla sa innegrim oalele si tigaile din cauza temperaturilor mari la fierberea alimentelor, dar putem preveni asemenea accidente apeland la coaja de lamaie care stopeaza i
Sa cunoastem continutul produselor pe care le cumparam este un factor important in a ne mentine o sanatate buna si indelungata. Vei descoperi ca, acordand doar cateva secunde in plus din timpul tau pe
Faimoasele betisoare chinezesti au o vechime impresionanta de peste 3000 de ani si au fost dintotdeauna folosite pentru servirea civilizata a meselor, cerand de aceea o maiestrie aparte necesara manui
Carnea de pasare este unul dintre alimentele care se contamineaza foarte repede, nu intamplator producatorii si comerciantii fiind obligati sa o prezinte ambalata la cele mai bune standarde de calitat
Un pahar de vin mereu va umple cupa tacerii, zambetele vor fi mai dese si lumea ce parea prea fitoasa sa vorbeasca acum are dezlegare la limba. Dar, cel mai bine spune Cicero: "Oamenii sunt ca vinul:
Daca sunteti o cumparatoare asidua din supermarket, ati remarcat cu siguranta ca ultimele bonuri de la casa de marcat au cam crescut in ultima perioada. Va intrebati care ar fi cauza si va ganditi sa
Preturile deloc atractive ale produselor organice de pe piata romaneasca nu incurajeaza nici macar in gluma consumul lor fie si sporadic la o dieta echilibrata, simtindu-te de aceea obligat uneori sa
Garniturile sunt importante la servirea mesei, nu doar prin efectul estetic placut pe care il ofera mancarii, dar si prin rolul pe care il pot juca in miscorarea portiilor la masa, avand astfel implic
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita