193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Tips & tricks
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi  pentru gatit curry
Curry este la baza un sos indian picant, pregatit cu diverse condimente si raspandit cu mici diferente intr-o mare parte a Asiei de Sud si Sud-Est, insotind cele mai diverse mancaruri. Afla si tu cum,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit ficatei de pui
Te gandesti sa faci un piure delicios, dar nu stii cu ce sa-l servesti? Incearca niste ficatei de pui la tigaie. Sunt foarte usor de facut. Trebuie doar sa-i speli si sa-i pui in ulei incins. Totusi,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu anghinare
In general, se considera ca anghinarea este mai greu de pregatit si preparat. Dar nu este chiar asa. Trebuie doar sa stii cate ceva despre ea si sa pui in aplicare mici trucuri. Bine de stiut despre a
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit peste intreg
Retetele de peste la gratar sau la cuptor sunt ideale pentru zilele in care am ramas in pana de idei sau cand avem musafiri neasteptati la usa. Pentru ca mancarea sa fie cat mai delicioasa, e bine sa
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se macereaza fructele
Prin macerare se intelege inmuierea sau ruperea in bucatele a fructelor si legumelor, sub actiunea unui lichid. Uneori, este confundata cu marinarea. Aceasta din urma presupune cufundarea alimentelor
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru deglasare
Deglasarea este o metoda prin care se pregateste sosul pentru friptura. Ea consta in turnarea unui lichid rece intr-o tigaie fierbinte pentru a desprinde toate bucatelele de carne de pe vas in urma pr
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum stim cand s-au copt bine prajiturile si painea?
De multe ori am gasit mentionat intr-o reteta: Coace pana cand e gata sau Cand e gata, scoate din cuptor. Dar cum ne dam seama ca sunt coapte? Ca sa nu gresim, trebuie sa invatam cateva trucuri. Praji
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru fructe la gratar
De ce sa pregatesti fructe la gratar, in loc sa le consumi proaspete? Pentru ca sunt delicioase atunci cand sunt caramelizate in zaharul propriu, isi intensifica savoarea si capata o textura aparte. I
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru Masa de Paste la iarba verde
Pastele e prilejul perfect de a iesi la iarba verde. Ce poate fi mai placut decat sa te bucuri de primavara, alaturi de familie si prieteni si un cos cu oua rosii, cozonac si alte bunatati? Ca sa iasa
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit de Paste
In Sambata Mare, bucatariile sunt invadate de tot felul de arome, care mai de care mai imbietoare. Sarmalele, ciorba, friptura, drobul sunt fie in aragaz, fie in cuptor. Cum s-ar spune, totul function
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru vopsit oua de Paste
In mod traditional, crestinii vopsesc oua de Paste. Culoarea predominanta este rosul, ea simbolizand jertfa, sangele curs din Trupul Lui Iisus Hristos, dar suprafata oului poate fi simpla sau cu diver
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit mielul de Paste
De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca friptura de miel. Mai suculenta sau mai uscata, mai crocanta sau mai moale, ea poate fi servita atat simplu, cat si cu sos de menta si legume coapte. Daca v
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu smantana
Se intampla adesea sa ne apucam de gatit, dar sa realizam, la un moment dat, ca ne lipsesc untul sau laptele. Ce facem? Folosim un substitut! Si ce alt inlocuitor mai bun am putea gasi, daca nu smanta
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru decojit usor ouale fierte
Una dintre cele mai cunoscute retete de Paste consta in oua umplute. Ce poate fi mai frumos decat sa-ti impresionezi musafirii cu un platou de oua delicioase, umplute cu pate si ornate cu ierburi arom
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru unt clarificat (ghee)
Mai putin cunoscut in bucatarie este untul clarificat, cunoscut si sub denumirea de ghee. Tehnica pregatirii lui este originara din Asia de Sud, fiind folosit cu precadere in bucataria indiana, sirian
Sfaturi culinare Tips & tricks - Totul despre oparirea legumelor
Oparirea legumelor sau a fructelor consta in tinerea lor in apa clocotinda in jur de 30 secunde, apoi racirea sub un jet de apa sau intr-un vas cu gheata. De ce sa oparesti legumele? Ca sa le inmoi, s
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cuscus
Cuscusul este o mancare traditionala a berberilor (un grup etnic din Africa de Nord), fiind intalnit cu precadere in Libia, Algeria, Tunisia si Maroc. Daca in Libia se serveste cu carne de miel, vita
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit la baie de aburi
Metoda de a gati la baie de aburi este cunoscuta de foarte multa vreme. Foarte des o intalnim sub denumirea de bain-marie (termenul provine din limba franceza). Ea consta in pregatirea unei retete sau
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu carne tocata
Uneori ti se pare ca mancarea nu are gustul pe care ti-l doresti. Desi ai folosit toate ingredientele asa cum scria in reteta, ceva nu a iesit cum trebuie. Ei bine, problema pot fi ingredientele in si
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru legume la gratar
Pentru o cina usoara sau drept garnitura la diverse mancaruri, poti pregati niste legume la gratar. Le speli si cureti foarte bine, apoi le tai la diferite dimensiuni, le ungi cu ulei sau unt si le pu
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit in vase de cupru
Poate ti se pare ciudat, dar sa gatesti in vase de cupru e o alegere ideala. De ce? Pentru ca acest metal este un bun conductor de caldura, iar daca mai este si de calitate, atunci raspandeste caldura
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit rapid
Ai un stil de viata intr-atat de aglomerat incat nu-ti permiti sa stai prea mult in bucatarie? Sau, dimpotriva, crezi ca pierzi timp facand mancare? Atunci trebuie sa-ti organizezi putin lista de cump
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru ascutit cutite
Dupa o perioada, mai indelungata sau nu, cutitele nu mai feliaza asa de bine painea, carnea, legumele etc. In functie de suprafata si produsele pentru care au fost utilizate, lama lor isi pierde din a
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru rulada de ciocolata perfecta
Rulada de ciocolata este ideal de pregatit cand se anunta musafiri in vizita. Simpla ori cu fructe si migdale, ea este pe placul tuturor. Sfaturi pentru rulada de ciocolata - ingredientele trebuie sa
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru aluat copt in orb
Aluatul copt in orb este ideal pentru tarte cu fructe sau quiche, deoarece este nevoie de o crusta mai tare, una care sa pastreze umiditatea umpluturii, dar fara sa se inmoaie. Cum se coace aluatul in
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru limonada perfecta tot anul
Cea mai servita bautura in zilele calduroase este limonada. Asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de ea si in restul anului, cu mici variatii. Aroma de citrice si cuburile de gheata fac din ea un pro
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit supa de pui gustoasa si sanatoasa
Supa este una dintre mancarurile cel mai usor de facut. Nu ai nevoie decat de cateva legume, niste condimente si carne (daca nu o faci de post). In plus, este recomandata de multi doctori atunci cand
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum aromam cafeaua
Nimic nu se compara cu un inceput de zi cu aroma de cafea. Uneori, parca numai simplul miros ne rasfata simtul olfactiv. Totusi, indiferent de marca, se poate si mai bine, se poate ca bautura sa fie s
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru fondue
Fondue provine din frantuzescul fondre si inseamna a topi. Se crede ca tehnica fondue a aparut in Elvetia ca modalitate de a folosi branza intarita. Reteta traditionala de fondue se pregatea cu branze
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru burrito de casa
Burrito este un fel de mancare cu specific mexican, constand in tortilla umplute cu carne, legume, orez etc. Daca in tara de origine, cel mai adesea, se pregateste cu carne si fasole, in SUA, ingredie
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum crestem ceapa verde in casa
Ca sa nu cheltuiesti prea mult, dar si pentru a pregati mancaruri cu verdeturi proaspete, iti poti improviza acasa o gradina. Intr-adevar, spatiul dintr-un apartament nu-ti permite sa te desfasori asa
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru un French toast perfect
Pentru acele dimineti de week-end cand vrei sa incerci ceva rapid, dar delicios, este ideal un French toast. El consta in felii de paine, imbibate in ou si lapte, prajite in unt, iar apoi servite cu c
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru orez aromat
Despre orez se stie, in general, ca are multi nutrienti, de aceea este inclus in multe mancaruri. Din el se pot pregati garnituri, aperitive, feluri principale si chiar desert. Pentru a-i da mai multa
Sfaturi culinare Tips & tricks - Totul despre decantarea vinurilor
Inainte de a-i servi pe musafiri cu vin, este indicat sa lasi bautura la decantat. Astfel, va avea o culoare mai clara si mai limpede, iar gustul va fi mai aromat. In urma decantarii rezulta sendiment
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru flambat
Cand auzim de flambare ne gandim, in general, la restaurante elegante. Intrucat preparatele flambate au preturi pe masura, o varianta ar fi sa ni le pregatim chiar noi, acasa. Flambarea presupune arde
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum gatim inabusit
A gati inabusit inseamna a rumeni ingredientul principal in putin ulei sau unt, apoi fierberea la foc mic, intr-o oala acoperita, atat pe aragaz, cat si in cuptor. Pentru aceasta este indicat sa ai in
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru bucatarie: Tocatoarele
Tocatorul este nelipsit din orice bucatarie. Fie ca avem nevoie de o suprafata pentru a felia painea sau sunca, ori pentru a taia verdeturi si ceapa, folosim un tocator. Pe piata se gasesc mai multe f
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu tofu
In foarte multe retete, tofu inlocuieste cu succes produsele din lapte si carne. El este obtinut din lapte de soia si poate fi gatit la aburi, la gratar, prin prajire etc. 1. Tofu marinat Pentru ca se
Sfaturi culinare Tips & tricks - Utilizari inedite pentru cuburile de gheata
Cel mai adesea, cuburile de gheata sunt folosite pentru prepararea diferitelor cocktailuri si pentru ceaiuri. Bunicii nostri le foloseau, in schimb, pentru a trata o banala durere de cap sau o arsura
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu sampanie
Ti-a mai ramas sampanie de la Sf. Valentin sau de la masa organizata in familie? Ei bine, atat timp cat inca nu a trecut o saptamana de cand ai desigilat sticla, poti folosi sampania pentru a gati. In
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru placinta cu mere reusita
Placinta cu mere ne aminteste adesea de copilarie. In zilele friguroase de iarna, cand ne intorceam de la scoala sau de la facut oameni de zapada, in casa mirosea a mar gatit si a scortisoara. O placi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru salata de cartofi perfecta
La pranz, pentru pachetul cu mancare luat la scoala/serviciu si chiar pentru cina, salata de cartofi e perfecta. Usor de facut, ingrediente putine, timp scurt. Pentru a te bucura de o salata foarte gu
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu piper
De la mamele noastre stim ca, in multe mancaruri, inainte de a opri focul, trebuie sa punem putin piper. Datorita gustului taios, destul de puternic, preparatele au un gust si o aroma mai bune. Se ada
Sfaturi culinare Tips & tricks - Totul despre gatit in oale sub presiune
A gati in oala sub presiune inseamna a pregati mancare repede, cu costuri putine si intr-un mod sanatos. Ce poti face intr-un asemenea vas? Supa, friptura, fasole, orez etc. De ce e bine sa ai in buca
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cheesecake
Ai folosit toate ingredientele din reteta, ai copt prajitura la temperatura care scria in cartea de bucate si totusi cheesecake-ul tau nu ti-a reusit. De ce? Poate pentru ca ingredientele nu erau sufi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu unt
Folosit cel mai adesea pentru retetele de prajituri, untul este recomandat spre consum de majoritatea nutritionistilor. El se prepara din grasimea laptelui de vaca si contine, in general, 80% grasimi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit legume la cuptor
Daca vrei sa faci o schimbare in ceea ce priveste meniul zilnic, incearca niste legume la cuptor. Principalul avantaj consta in faptul ca nu le prajesti, deci nu adaugi grasimi nesanatoase. Pasii pent
Sfaturi culinare Tips & tricks - Totul despre gogosi
Gogosile sunt un desert usor de pregatit, destul de rapid si la indemana oricui. Sunt renumite atat pentru gustul delicios, cat si pentru faptul ca apar in filmele americane cu politisti. Reteta clasi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit macarons
Macarons sunt niste prajiturele frantuzesti facute integral din migdale, albus si zahar. Secretul lor consta in amestecarea ingredientelor uscate cu cele umede, precum si in temperatura cuptorului. Id
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru maioneza perfecta
Pregatirea maionezei poate fi un test chiar si pentru o gospodina innascuta. Uneori, nici macar mamelor noastre nu le reuseste reteta de maioneza. Cel mai adesea, acest lucru se intampla din cauza umi



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro