Arhiva coolinaria
Mazarea este vanduta proaspata, congelata sau la conserva. Cea proaspata se gaseste primavara, iar restul pe tot parcursul anului. Daca vrei sa gatesti ceva cu mazare, ai ales bine. Are gust bun si es
Gogosarii si vinetele se numara printre vedetele sezonului. Acum, retetele cu produse de toamna si cele de muraturi sunt la mare cautare. Tot auzi de la colega de birou ce gustoasa i-a iesit zacusca o
Harissa este o pasta iute, de origine marocana, gatita pentru a aroma tot felul de preparate. Cum se face pasta harissa Ingrediente 275 gr ardei iute rosu, 2 linguri seminte de chimen prajite, 3 catei
Conform dictionarelor, cocktailul este o bautura alcoolica, obtinuta prin amestecarea mai multor ingrediente. Ce iti trebuie pentru cocktail - shaker. Ca sa omogenizezi ingredientele asa cum trebuie,
Friptura pregatita prin metoda sear-roasting e rumenita bine pe exterior si suculenta, frageda si rozalie pe interior. Tehnica aceasta se potriveste aproape tuturor tipurilor de carne frageda, dar si
Ca sa gatesti o friptura de pui nu este cine stie ce filosofie, dar e bine sa stii cateva lucruri ca sa fii sigur ca nu dai gres. Ingredientele sunt dintre cele mai comune, le avem cu totii prin bucat
Stir-fry este una dintre cele mai usoare metode de gatit. Ea presupune prepararea mancarurilor la temperatura inalta, in timp redus si cu o cantitate mica de ulei, amestecand in mod continuu. Iata cum
Una dintre cele mai apreciate legume de toamna este vanata. Saraca in calorii, dar bogata in fibre, ea poate fi gatita usor. Ca sa te asiguri, totusi, ca mancarea va fi delicioasa, tine cont de cateva
Daca vrei sa gatesti ceva rapid pentru pastele abia fierte ori sa imbogatesti culoarea si gustul salatelor, incearca niste legume sotate. Foloseste ce ai prin casa si apuca-te de treaba. Uite cateva s
Daca ai mai multe pungi cu ficatei in congelator, dar nu vrei sa-i prajesti pe toti, prepara cateva linguri de pate. Este mult mai sanatos astfel, decat sa consumi ceva din comert, care, foarte probab
Risotto este o mancare traditionala italiana, pregatita cu orez. Metoda risotto consta in adaugarea treptata a unei cantitati mici de lichid fierbinte peste orezul sotat cu diverse arome, amestecand u
Uneori, pana si celei mai pricepute gospodine i se intampla ca blatul prajiturii sa se lipeasca de tava. In anumite situatii, cauza o reprezinta cantitatea mare de zahar din compozitie, care se carame
Uneori este foarte dificil sa-i convingem pe copii sa manance legume. Cu fructele, sa spunem, este un pic mai usor. Pentru ca si unele, si altele contin vitaminele, nutrientii si mineralele de care ar
Inainte sa-l prajesti ori sa-l gatesti la cuptor, pestele trebuie dezosat. Se poate face acest lucru si dupa ce l-ai gatit, dar este indicat sa indepartezi oasele inainte pentru ca mesenii sa nu aiba
Pentru un pranz delicios, un sandvis de luat la scoala sau serviciu ori pentru servit rapid niste spaghete, chiftelutele sunt numai bune. Daca ai toate ingredientele in casa, in maximum jumatate de or
Intotdeauna va avea un gust mai bun mancarea servita cu sos de rosii facut in casa, nu cumparat. In plus, nu trebuie sa fii un bucatar desavarsit ca sa pregatesti cateva linguri de sos pentru o portie
Ai batut vreodata frisca prea mult? Inseamna ca ai fost foarte aproape sa faci unt... Prin urmare, cand ai mai multa smantana si nu stii ce sa faci cu ea, transform-o in unt de casa. Nu este neaparat
Congelatul este metoda ideala de a conserva carne, fructe, legume si ierburi aromatice. Indiferent ca am luat prea multa carne sau ca vrem sa ne bucuram iarna de fructele de vara, tehnica inghetarii f
Sa mananci sanatos presupune, in primul rand, sa stii ce ingrediente sa cumperi. Bineinteles, orice magazin este o tentatie in sine, dar ca sa-ti pui in practica ideile, trebuie sa te organizezi putin
Din nici o mancare nu trebuie sa lipseasca ierburile aromatice. In ciuda anumitor ingrediente pe care le folosesti, daca nu pui si niste ierburi aromatice, preparatele nu vor avea acelasi gust deosebi
Nutritionistii si doctorii ne recomanda sa consumam multe fructe si legume datorita faptului ca au vitamine, minerale si nutrienti, adica exact ce ne trebuie pentru a ne dezvolta armonios, atat fizic,
Atunci cand pregatesti un sandvis sau o salata, cel mai usor este sa folosesti fasii de carne, nu bucati intregi. Ca sa maruntesti un piept de pui sau muschiul de porc / de vita, ai doua variante: fie
Cuvantul sotare vine din frantuzescul sauter si inseamna a sari. Sotarea presupune gatirea unei bucati de carne intr-o cantitate mica de unt sau ulei, la foc mare, intr-o tigaie fara capac. Sotarea es
Secretul unor sufleuri sau bezele delicioase consta in albusuri batute spuma asa cum trebuie. Atunci cand le pregatesti, de fapt, incorporezi aer in compozitie, iar aceasta isi mareste volumul de pana
Aluatul choux este cel mai usor, mai crocant si mai aerat aluat pe care il poti face. Este ideal pentru eclere, profiterol, choux a la creme... Faptul ca are mult aer se datoreaza continutului ridicat
Fructele asemanatoare merelor, dar mai mari, cu o coaja stralucitoare si tare si cu saculeti de seminte delicioase poarta denumirea de rodii. Spre deosebire de alte fructe, acestea nu se cojesc dupa m
Indiferent de mancarea pe care vrei sa o pregatesti, trebuie sa o amesteci cu o lingura sau furculita. Cand e vorba de salata, poti sa omogenizezi si inainte de asezonare, si dupa. In schimb, cand ai
Pentru a pastra alimentele o perioada mai lunga, ele trebuie conservate. Prin acest proces se urmareste indepartarea tuturor microorganismelor de pe ele si prevenirea oxidarii, a rancezirii, a uscarii
Cand e vorba de ingredientele pentru mancarea zilnica, niciodata nu trebuie sa facem rabat. De ele depinde sanatatea noastra. Unul din cele mai folosite, dar si mai pretentioase alimente este oul. Dac
Cel mai adesea, cand vine vorba de a gati legume, preferam sa le facem la aburi. Ele sunt, insa, mult mai gustoase daca le pregatim prin sotare ori la cuptor. Totul depinde de ierburile si condimentel
Reteta de ganache a aparut cam prin 1850, in Franta, dintr-o greseala (un ajutor de ciocolatier a scapat smantana cu ciocolata lichida). Crema se foloseste pentru decorarea prajiturilor si pentru glaz
Gofre, faguri, vafe, waffles... Ce mai conteaza denumirea? Sunt un desert delicios sau un mic dejun apetisant! Iata ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de facut gofre: Bine de stiut - citeste ins
Prazul este o leguma cunoscuta inca de pe vremea faraonilor. Acestia il foloseau pentru a-i recompensa pe cei mai buni razboinici. Imparatul Nero, in schimb, manca praz pentru a-si ingriji vocea. In a
Din cand in cand trebuie sa introducem in alimentatie si mancaruri facute cu varza. De ce? Pentru ca ea contine multa vitamina C! Daca nu stii ce anume sa gatesti, cauta prin caietul mamei sau pe inte
Asa cum piperul si sarea sunt nelipsite din orice bucatarie, la fel s-ar putea spune despre gelatina. Ea transforma siropul in jeleu si face ca dulceata sa fie mai consistenta. De asemenea, gelatina p
Unul dintre cele mai cunoscute si mai racoritoare deserturi de vara este, fara indoiala, inghetata. Cu vanilie, ciocolata, fructe ori migdale, inghetata este ideala atat pentru zilele cand vrem sa ne
Metoda prepararii cu ajutorul betisoarelor de frigarui e utilizata foarte mult in bucataria Orientului Mijlociu. Intr-un timp rapid, in bucatarie sau la gratar, poti sa pregatesti felul principal si c
Acum este sezonul cireselor, asadar si al dulceturilor, al gemului si al compotului de cirese. Daca e pentru prima data cand incerci sa pregatesti asa ceva, trebuie sa stii cateva lucruri. In primul s
Denumirea de Phyllo vine din greaca si inseamna frunza. Cu acest tip de aluat foarte subtire si foarte fragil se pregatesc cel mai adesea placinte cu fructe si branza. Intrucat este un aluat mai prete
Uneori, din graba ori neatentie, punem mai multe condimente si sare in mancare. Ca sa o luam de la capat cu gatitul ar insemna alte ingrediente si, bineinteles, timp pierdut. In anumite situatii, acea
Prin afumare, carnea capata alta aroma, se inmoaie si are un gust delicios. In general, se pun la afumat sunca, bacon si peste. Afumarea traditionala dureaza de la 1-2 ore pana la 20 de ore, astfel ca
Cand nu stii ce glazura sa pregatesti pentru prajiturile cu vanilie ori ciocolata, zaharul caramelizat te salveaza instant. Se pregateste foarte usor si ai nevoie doar de apa, zahar si o lingurita de
Sezonul gratarelor este, fara indoiala, vara. O masa servita in aer liber, constand in carnaciori si legume pe gratar, este modul perfect de a te relaxa inaintea unei noi saptamani de munca. Pentru ca
Langa un piure, o portie de cartofi prajiti sau cateva legume merg de minune niste burgeri de casa. Sunt usor de facut, dar absolut deliciosi, si imprastie o aroma foarte placuta in toata bucataria. C
Pentru o persoana ocupata, care nu are timp de stat in bucatarie, dar care vrea sa evite preparatele mai putin sanatoase, o varianta ar fi sa-si cumpere un cuptor cu halogen. Folosind o temperatura ma
Robotul de bucatarie este unul dintre aparatele electrocasnice aproape indispensabile din bucataria noastra. Cum te descurci, insa, daca intervine o pana de electricitate? Mancarea tot trebuie pregati
Originar tocmai din indepartata China, fructul kiwi se gaseste peste tot, si in piete, si in magazine. Gustul lui are ceva din aroma capsunilor si a ananasului. Datorita faptului ca e o sursa buna de
Cand nu mai stii ce sa pregatesti de mancare, o solutie ar fi cartofii copti. Merg si ca o gustare, cu unt si sare, si drept garnitura pentru un gratar. Ca sa fie cat mai gustosi, conteaza atat select
Multi dintre noi isi pregatesc adesea, la micul dejun, cateva oua ochiuri. Aroma de ou prajit si gustul albusului crocant, poate si putin sarat, parca ne fac ziua mai frumoasa. La fel de bine putem pr
Unele dintre cele mai cunoscute fructe de mare sunt crevetii. Fiecare sortiment are propriile texturi si arome, dar si timpi diferiti necesari pentru gatire, intrucat este influentat de apa in care s-
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita