Arhiva coolinaria
Portocalele sunt cel mai adesea consumate pe post de gustare: e suficient sa scapi de coaja si gata! Dar, stiai ca inainte de a taia portocala, trebuie sa o speli? Astfel, bacteriile de pe coaja nu ma
Cu siguranta ai auzit de Julia Child, dar acum ai ocazia sa inveti sa gatesti dupa sfaturile ei: 1. Praful de copt isi pierde din putere daca este lasat desfacut mai mult de 6 luni. Inainte sa il folo
Cu totii il stim pe Jamie Oliver si preparatele lui delicioase. Iata cateva sfaturi de la un bucatar desavarsit: - Construieste-ti, treptat, un kit de alimente cheie. Incepi prin a gati lucruri simple
Atunci cand poti, alege mararul proaspat, in locul celui uscat, datorita parfumului sau delicat. Frunzele de marar proaspat trebuie sa fie verzi. Cele putin ofilite sunt acceptabile, deoarece mararul
Cum selectam si pastram busuiocul Ori de cate ori e posibil, alege busuioc proaspat in locul formei uscate, deoarece este superior in gust. Frunzele trebuie sa aiba o culoare verde intensa si fara pet
Cum pot fi chiftelele si sanatoase, si gustoase, in acelasi timp? Citeste sfaturile urmatoare pentru a-ti imbunatati reteta de chiftele. 1. Incepe cu o carne slaba Pentru a reduce grasimile saturate,
Cand nu stii ce sa mai gatesti ori nu ai chef, scoate niste fasole verde din congelator si pune-o in tigaie. Pregatesti o masa pe cinste daca o servesti cu mujdei si mamaliguta fierbinte. Pastaile ver
De cele mai multe ori, cuvintele "asezoneaza dupa gust", pe care le gasim in majoritatea retetelor, ne induc in eroare. Cata sare si cat piper trebuie sa punem pentru ca mancarea sa aiba un gust excel
Aluatul de patiserie este delicios, insa necesita multa rabdare si atentie. Din fericire, cel congelat pastreaza calitatile celui facut in casa, fara prea multa osteneala. Daca nu esti obisnuit sa luc
Pizza napoletana nu se rezuma doar la folosirea ingredientelor potrivite, ci si la pregatirea cu grija a acesteia. Iata cateva sfaturi pentru o pizza perfecta: Ingrediente Pentru aluat: 875 g faina 1-
1. Lasa prajiturile sa se raceasca in tava, nu le scoate imediat. 2. Briosele se scot imediat din tava si se pun la distanta una de cealalta, pentru a se raci. 3. Odata ce s-au racit, inveleste stratu
Te-ai intrebat de atatea ori ce-i lipseste tocanitei tale pentru a fi perfecta? Asigura-te ca nu faci niciuna din greselile urmatoare, iar mancarea ta va fi excelenta! Cea mai mare greseala este sa fo
Vara este sezonul smoothie-urilor: racoritoare si hranitoare. Citeste sfaturile urmatoare si creeaza-ti smoothie-ul perfect pentru o zi calduroasa. 1. Ingheata fructele. Inclusiv bananele si avocado,
Dupa o scurta prezentare a ingredientelor si a pasilor necesari pentru prepararea unei prajituri, astazi avem 10 sfaturi dedicate coacerii prajiturilor: 1. Pentru prajituri coapte uniform, coace fieca
Selectie si depozitare Chiar daca maslinele se gasesc la conserva sau in borcane, alege sa le cumperi vrac. Astfel, poti experimenta cu diverse tipuri pe care nu le-ai incercat pana acum, si poti cump
1. Amesteca ingredientele uscate inainte de a le adauga pe cele umede. 2. Cand amesteci untul cu zaharul, fa amestecul galben deschis si pufos. Va dura aproximativ 5 minute. 3. Intotdeauna se incepe s
1. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (scoate-le din frigider cu aproximativ 60-90 de minute inainte sa le folosesti). 2. Ca sa verifici prospetimea unui ou, pune-l intr-un caston cu
Dupa cum probabil te astepti, ai nevoie de albusuri, frisca si un aluat in faza de creatie. Vei lucra cu un castron mare si cu o spatula flexibila. 1. Pregateste totul Bate ouale sau frisca pana se in
Orezul brun e un aliment important si sanatos si de aceea este necesar sa stii cum sa il gatesti. Evita erorile si usureaza-ti munca cu sfaturile urmatoare: Pregateste totul Pentru a gati orezul brun,
Irezistibilele croissante frantuzesti sunt adevarate delicii la micul dejun. Desi prepararea lor dureaza destul de mult timp, dupa ce le vei gusta nu te vei mai intoarce la cele din comert. Ingredient
Carnea Carnea de vitel este alegerea traditionala in Viena, desi in zonele rurale se foloseste cea de porc, mult mai ieftina. Desigur, snitelul poate fi facut din aproape orice carne care se gaseste i
Bruschetele sunt mult mai mult decat simple bucati de paine prajita. Pentru niste bruschete excelente, citeste sfaturile urmatoare: 1. Alege paine rustica sau baghete crocante. Unge painea cu ulei de
Calamarul, asemanator cu sepia intrucat are tentacule si cerneala, e folosit in bucatarie mai ales pentru retetele pane sau de gratar. Cat despre cerneala, ei bine, ea e pusa in orez, sosuri si paste,
Otetul din cidru de mere e folosit de secole in bucatarie, pentru vindecarea unor afectiuni, dar si cand vine vorba de slabire. Metoda de preparare e aceeasi si cand folosesti fructul intreg, si cand
E destul de greu sa strici o supa, insa in unele zile poate parea o alegere destul de banala. Incearca urmatoarele trucuri pentru a aduce traditionala supa de pui la urmatorul nivel, cu un gust mult m
Muraturile sunt specifice toamnei, dar nimeni nu ne impiedica sa punem si vara cateva borcane cu asa ceva in camara. De departe, preferatul meu este pepenele rosu murat. Pulpa fructului moale si acris
Daca ai acces la frunzele de vita, afla ca esti in posesia unei adevarate comori. Acestea au fost folosite in bucataria greceasca inca din antichitate. Urmeaza aceste sfaturi pentru a profita cat mai
Cand cumperi ulei de masline, cel mai important lucru este sa ai in vedere faptul ca nu va fi proaspat pentru totdeauna. Spre deosebire de vin, care isi imbunatateste calitatea odata cu trecerea anilo
Cel putin o data, ni s-a intamplat tuturor sa punem prea multa sare in mancare, sa crape biscuitii in cuptor ori sa sa se prinda prajitura de tava. Cand gatesti pentru tine, nu e problema asa mare. Or
Stiai ca migdalele sunt considerate a fi printre primele plante cultivate de om, fiind mentionate chiar si in Vechiul Testament? Ele sunt o sursa excelenta de minerale pentru organism, dar si de grasi
Vertical sau cu recipient de diverse marimi, blenderul este indispensabil din bucatarie. Cel mai adesea il folosim pentru smoothie-uri sau piureuri de fructe. Are, insa, si alte utilizari. 1. Omleta p
Cu toate gadget-urile menite sa ne usureze munca, am si uitat cat de simple si utile sunt solutiile vechi. Iata cateva sfaturi de la bunica, un maestru al bucatariei: Daca ai de gand sa-ti glazurezi t
1. Fierte moi Feliile de ou fiert tare sunt minunate in salate sau sandwich-uri, insa un ou fiert moale dimineata e un adevarat rasfat. Asigura-te sa le fierbi doar cateva minute, pentru a pastra un g
Cam o data pe luna mi se intampla sa gasesc prin bucatarie un fruct ori o leguma care incepe sa se strice. Desi nu cumpar multe de fiecare data cand merg la piata si imi propun sa le gatesc cat mai re
Francezii au trei mari tipuri de aluaturi: pate brisee, pate sucree si pate sablee. Primul se potriveste retetelor de tarte si quiche-uri sarate, al doilea e pentru torturi si mini-tarte cu fructe, ia
Caisele, popular cunoscute drept zarzare, sunt mai mici decat piersicile, dar mai moi decat prunele si au o aroma delicioasa. Tara de origine este China. Selectie si depozitare - caisele se gasesc pe
Crezi ca stii sa alegi un pepene rosu cand mergi la piata ori supermarket… Nu-i mare lucru, nu-i asa? "Ciocanesti" usor cu degetul in el si te uiti si la capatul de unde a fost desprins de lujer. Da
Cel mai adesea, cartofii prajiti ii servim cu ketchup cumparat. Desi pare sa fie bun si puternic aromat, el contine multi aditivi alimentari, sodiu si sirop de porumb. Ideal ar fi sa-ti pregatesti aca
Cand e vorba de bucatarie, se pot combina o gramada de ingrediente. Totul depinde in mare masura de gustul si preferintele fiecaruia dintre noi. Si, cum sezonul gratarelor tocmai a inceput, probabil c
Ai tot auzit de frigarui de fructe, dar nu ai gustat niciodata? Profita de faptul ca a venit vara si gasesti multe produse prin piata si pregateste-ti ceva delicios pentru desert. Sfaturi de la gospod
Ori iubesti hreanul, ori iti displace la culme. La gustul si aroma pe care le are, nu poti alege varianta de mijloc! Selectie si depozitare - cumpara hrean care nu e uscat ori vestejit; - frunzele ata
Aluatul frantuzesc dulce – pate sucree – este folosit pentru foarte multe tarte (mari, mici), drept baza pentru torturi, dar si pentru celebrele barcute cu fructe. Iata cateva sfaturi culinare pen
Foarte des, esenta de vanilie este folosita pentru dulciuri si aluaturi de tarte ori placinte. Din lipsa de timp ori pentru ca nu stim alta varianta, o cumparam. De fapt, ar fi mai bine si mai putin c
Ierburile aromatice, ingredientul secret al gospodinelor, pot fi conservate in diverse feluri, si anume: prin uscare, prin congelare si in ulei. Metoda pe care o alegi depinde de planta, dar si de pre
Patrunjelul proaspat da aroma tuturor mancarurilor in care este pus. Oricat de buna ai fi facut mancarica de cartofi ori ciorba, se vede o diferenta clara in ceea ce priveste gustul imediat ce presari
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
La gatit, inlaturati orice urma de pielita, os, grasime sau coaja care sa curme brusc apetitul oaspetilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline