193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Tips & tricks
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu portocale
Portocalele sunt cel mai adesea consumate pe post de gustare: e suficient sa scapi de coaja si gata! Dar, stiai ca inainte de a taia portocala, trebuie sa o speli? Astfel, bacteriile de pe coaja nu ma
Sfaturi culinare Tips & tricks - 10 sfaturi pentru gatit de la Julia Child
Cu siguranta ai auzit de Julia Child, dar acum ai ocazia sa inveti sa gatesti dupa sfaturile ei: 1. Praful de copt isi pierde din putere daca este lasat desfacut mai mult de 6 luni. Inainte sa il folo
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit de la Jamie Oliver
Cu totii il stim pe Jamie Oliver si preparatele lui delicioase. Iata cateva sfaturi de la un bucatar desavarsit: - Construieste-ti, treptat, un kit de alimente cheie. Incepi prin a gati lucruri simple
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu marar
Atunci cand poti, alege mararul proaspat, in locul celui uscat, datorita parfumului sau delicat. Frunzele de marar proaspat trebuie sa fie verzi. Cele putin ofilite sunt acceptabile, deoarece mararul
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu busuioc
Cum selectam si pastram busuiocul Ori de cate ori e posibil, alege busuioc proaspat in locul formei uscate, deoarece este superior in gust. Frunzele trebuie sa aiba o culoare verde intensa si fara pet
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum putem face chiftelutele mai sanatoase
Cum pot fi chiftelele si sanatoase, si gustoase, in acelasi timp? Citeste sfaturile urmatoare pentru a-ti imbunatati reteta de chiftele. 1. Incepe cu o carne slaba Pentru a reduce grasimile saturate,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit fasole verde (pastai)
Cand nu stii ce sa mai gatesti ori nu ai chef, scoate niste fasole verde din congelator si pune-o in tigaie. Pregatesti o masa pe cinste daca o servesti cu mujdei si mamaliguta fierbinte. Pastaile ver
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum asezonam mancarurile?
De cele mai multe ori, cuvintele "asezoneaza dupa gust", pe care le gasim in majoritatea retetelor, ne induc in eroare. Cata sare si cat piper trebuie sa punem pentru ca mancarea sa aiba un gust excel
Sfaturi culinare Tips & tricks - Secretele aluatului de patiserie congelat
Aluatul de patiserie este delicios, insa necesita multa rabdare si atentie. Din fericire, cel congelat pastreaza calitatile celui facut in casa, fara prea multa osteneala. Daca nu esti obisnuit sa luc
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se face pizza napoletana
Pizza napoletana nu se rezuma doar la folosirea ingredientelor potrivite, ci si la pregatirea cu grija a acesteia. Iata cateva sfaturi pentru o pizza perfecta: Ingrediente Pentru aluat: 875 g faina 1-
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru prajitura perfecta: decorarea
1. Lasa prajiturile sa se raceasca in tava, nu le scoate imediat. 2. Briosele se scot imediat din tava si se pun la distanta una de cealalta, pentru a se raci. 3. Odata ce s-au racit, inveleste stratu
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa prepari cea mai gustoasa tocanita de vita
Te-ai intrebat de atatea ori ce-i lipseste tocanitei tale pentru a fi perfecta? Asigura-te ca nu faci niciuna din greselile urmatoare, iar mancarea ta va fi excelenta! Cea mai mare greseala este sa fo
Sfaturi culinare Tips & tricks - Prepara un smoothie perfect!
Vara este sezonul smoothie-urilor: racoritoare si hranitoare. Citeste sfaturile urmatoare si creeaza-ti smoothie-ul perfect pentru o zi calduroasa. 1. Ingheata fructele. Inclusiv bananele si avocado,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru prajitura perfecta: coacerea
Dupa o scurta prezentare a ingredientelor si a pasilor necesari pentru prepararea unei prajituri, astazi avem 10 sfaturi dedicate coacerii prajiturilor: 1. Pentru prajituri coapte uniform, coace fieca
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu masline
Selectie si depozitare Chiar daca maslinele se gasesc la conserva sau in borcane, alege sa le cumperi vrac. Astfel, poti experimenta cu diverse tipuri pe care nu le-ai incercat pana acum, si poti cump
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru prajitura perfecta: Prepararea
1. Amesteca ingredientele uscate inainte de a le adauga pe cele umede. 2. Cand amesteci untul cu zaharul, fa amestecul galben deschis si pufos. Va dura aproximativ 5 minute. 3. Intotdeauna se incepe s
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru prajitura perfecta: Ingredientele
1. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (scoate-le din frigider cu aproximativ 60-90 de minute inainte sa le folosesti). 2. Ca sa verifici prospetimea unui ou, pune-l intr-un caston cu
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se incorporeaza albusurile si frisca in aluaturi
Dupa cum probabil te astepti, ai nevoie de albusuri, frisca si un aluat in faza de creatie. Vei lucra cu un castron mare si cu o spatula flexibila. 1. Pregateste totul Bate ouale sau frisca pana se in
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit orezul brun
Orezul brun e un aliment important si sanatos si de aceea este necesar sa stii cum sa il gatesti. Evita erorile si usureaza-ti munca cu sfaturile urmatoare: Pregateste totul Pentru a gati orezul brun,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Invata sa gatesti croissantul perfect!
Irezistibilele croissante frantuzesti sunt adevarate delicii la micul dejun. Desi prepararea lor dureaza destul de mult timp, dupa ce le vei gusta nu te vei mai intoarce la cele din comert. Ingredient
Sfaturi culinare Tips & tricks - Snitele vieneze ca la carte!
Carnea Carnea de vitel este alegerea traditionala in Viena, desi in zonele rurale se foloseste cea de porc, mult mai ieftina. Desigur, snitelul poate fi facut din aproape orice carne care se gaseste i
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit bruschete perfecte
Bruschetele sunt mult mai mult decat simple bucati de paine prajita. Pentru niste bruschete excelente, citeste sfaturile urmatoare: 1. Alege paine rustica sau baghete crocante. Unge painea cu ulei de
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit calamari
Calamarul, asemanator cu sepia intrucat are tentacule si cerneala, e folosit in bucatarie mai ales pentru retetele pane sau de gratar. Cat despre cerneala, ei bine, ea e pusa in orez, sosuri si paste,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Invata sa-ti faci propriul otet de mere!
Otetul din cidru de mere e folosit de secole in bucatarie, pentru vindecarea unor afectiuni, dar si cand vine vorba de slabire. Metoda de preparare e aceeasi si cand folosesti fructul intreg, si cand
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru supa de pui perfecta
E destul de greu sa strici o supa, insa in unele zile poate parea o alegere destul de banala. Incearca urmatoarele trucuri pentru a aduce traditionala supa de pui la urmatorul nivel, cu un gust mult m
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru pus muraturi de vara
Muraturile sunt specifice toamnei, dar nimeni nu ne impiedica sa punem si vara cateva borcane cu asa ceva in camara. De departe, preferatul meu este pepenele rosu murat. Pulpa fructului moale si acris
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu frunze de vita
Daca ai acces la frunzele de vita, afla ca esti in posesia unei adevarate comori. Acestea au fost folosite in bucataria greceasca inca din antichitate. Urmeaza aceste sfaturi pentru a profita cat mai
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se gateste cu ulei de masline?
Cand cumperi ulei de masline, cel mai important lucru este sa ai in vedere faptul ca nu va fi proaspat pentru totdeauna. Spre deosebire de vin, care isi imbunatateste calitatea odata cu trecerea anilo
Sfaturi culinare Tips & tricks - 11 solutii pentru dezastrele din bucatarie
Cel putin o data, ni s-a intamplat tuturor sa punem prea multa sare in mancare, sa crape biscuitii in cuptor ori sa sa se prinda prajitura de tava. Cand gatesti pentru tine, nu e problema asa mare. Or
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu migdale
Stiai ca migdalele sunt considerate a fi printre primele plante cultivate de om, fiind mentionate chiar si in Vechiul Testament? Ele sunt o sursa excelenta de minerale pentru organism, dar si de grasi
Sfaturi culinare Tips & tricks - 7 intrebuintari pentru un blender
Vertical sau cu recipient de diverse marimi, blenderul este indispensabil din bucatarie. Cel mai adesea il folosim pentru smoothie-uri sau piureuri de fructe. Are, insa, si alte utilizari. 1. Omleta p
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturile bunicii in bucatarie
Cu toate gadget-urile menite sa ne usureze munca, am si uitat cat de simple si utile sunt solutiile vechi. Iata cateva sfaturi de la bunica, un maestru al bucatariei: Daca ai de gand sa-ti glazurezi t
Sfaturi culinare Tips & tricks - 10 feluri in care poti gati ouale
1. Fierte moi Feliile de ou fiert tare sunt minunate in salate sau sandwich-uri, insa un ou fiert moale dimineata e un adevarat rasfat. Asigura-te sa le fierbi doar cateva minute, pentru a pastra un g
Sfaturi culinare Tips & tricks - 9 moduri de a gati cu fructe si legume vechi
Cam o data pe luna mi se intampla sa gasesc prin bucatarie un fruct ori o leguma care incepe sa se strice. Desi nu cumpar multe de fiecare data cand merg la piata si imi propun sa le gatesc cat mai re
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut pate sablee
Francezii au trei mari tipuri de aluaturi: pate brisee, pate sucree si pate sablee. Primul se potriveste retetelor de tarte si quiche-uri sarate, al doilea e pentru torturi si mini-tarte cu fructe, ia
Sfaturi culinare Tips & tricks - Caisele - sfaturi pentru gatit
Caisele, popular cunoscute drept zarzare, sunt mai mici decat piersicile, dar mai moi decat prunele si au o aroma delicioasa. Tara de origine este China. Selectie si depozitare - caisele se gasesc pe
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu pepene rosu
Crezi ca stii sa alegi un pepene rosu cand mergi la piata ori supermarket… Nu-i mare lucru, nu-i asa? "Ciocanesti" usor cu degetul in el si te uiti si la capatul de unde a fost desprins de lujer. Da
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut ketchup
Cel mai adesea, cartofii prajiti ii servim cu ketchup cumparat. Desi pare sa fie bun si puternic aromat, el contine multi aditivi alimentari, sodiu si sirop de porumb. Ideal ar fi sa-ti pregatesti aca
Sfaturi culinare Tips & tricks - Ce poti sa gatesti cu ierburi proaspete?
Cand e vorba de bucatarie, se pot combina o gramada de ingrediente. Totul depinde in mare masura de gustul si preferintele fiecaruia dintre noi. Si, cum sezonul gratarelor tocmai a inceput, probabil c
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru frigarui de fructe
Ai tot auzit de frigarui de fructe, dar nu ai gustat niciodata? Profita de faptul ca a venit vara si gasesti multe produse prin piata si pregateste-ti ceva delicios pentru desert. Sfaturi de la gospod
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu hrean
Ori iubesti hreanul, ori iti displace la culme. La gustul si aroma pe care le are, nu poti alege varianta de mijloc! Selectie si depozitare - cumpara hrean care nu e uscat ori vestejit; - frunzele ata
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut aluat pate sucree
Aluatul frantuzesc dulce – pate sucree – este folosit pentru foarte multe tarte (mari, mici), drept baza pentru torturi, dar si pentru celebrele barcute cu fructe. Iata cateva sfaturi culinare pen
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se obtine esenta de vanilie?
Foarte des, esenta de vanilie este folosita pentru dulciuri si aluaturi de tarte ori placinte. Din lipsa de timp ori pentru ca nu stim alta varianta, o cumparam. De fapt, ar fi mai bine si mai putin c
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se conserva ierburile aromatice
Ierburile aromatice, ingredientul secret al gospodinelor, pot fi conservate in diverse feluri, si anume: prin uscare, prin congelare si in ulei. Metoda pe care o alegi depinde de planta, dar si de pre
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu patrunjel
Patrunjelul proaspat da aroma tuturor mancarurilor in care este pus. Oricat de buna ai fi facut mancarica de cartofi ori ciorba, se vede o diferenta clara in ceea ce priveste gustul imediat ce presari



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La gatit, inlaturati orice urma de pielita, os, grasime sau coaja care sa curme brusc apetitul oaspetilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro