Arhiva coolinaria
Nu gatiti mai mult decat stiti ca veti consuma pentru ca mancarea aruncata se pune ca minus la bugetul total. Preparati-va si singuri condimentele in casa, combinand ingrediente diverse. La reducerile
Multe persoane din intreaga lume resimt o stare ciudata de tristete odata cu apropierea sarbatorilor de iarna si, de multe ori, aceste simptome sunt strans legate de o alimentatie dezechilibrata si ha
Cu totii asteptam cu nerabdare Sarbatorile de iarna! Însa cand ne gandim la venirea lor, automat zicem si curatenie...Pe multi dintre noi ne sperie ideea de curatenie generala, dar ne simtim minunat
Cumparaturile pentru masa de Craciun sau cea de Anul Nou sunt destul de diferite de cumparaturile facute in restul anului si de aceea este nevoie mereu de ceva in plus in aceasta perioada, nu intotdea
1. Nu va temeti sa folositi sarea, zaharul sau untura in retetele voastre. In cantitati moderate nu pot dauna sanatatii daca se alterneaza meniurile zilnice. 2. Gustati mancarea pe masura ce o gatiti.
- Indepartati izurile neplacute de pe maini frecandu-le cu o lingura de inox sub jet de apa rece - Boabele de cafea proaspete pot absorbi usor izul neplacut al manilor dumneavoastra - Mancarea prea sa
Pregatiti toate ingredientele inainte de a trece la gatitul propriu-zis. Intotdeauna incalziti bine cuptorul la temepratura din reteta culinara ca sa va miscati mai organizat la gatit. Alegeti ustensi
Dintre condimente, exista cateva care se remarca si prin utilitatile multiple in bucatarie sau in afara acesteia nu doar prin gustul placut pe care il pot da mancarii. Otetul este unul dintre aceste c
In alegerea oricarui meniu, organizarea si "punerea in scena" cum se zice sunt cheia catre succes. Maestrii culinari pe care ii mai vedem pe canalele de televiziune intotdeauna pun accent pe acest luc
Pentru ingrosarea sosurilor folositi cu incredere putina faina extra de porumb sau chiar si faina alba, dar faina alba nu e la fel de sanatoasa. Pentru piure de cartofi apelati mai des si la produsele
Parintii sunt cei mai indreptatiti sa controleze mereu ce se introduce in alimentatia zilnica a copilului. Chiar daca cel mic va cere insistent si alimente mai putin nutritive el trebuie convins sa ma
Mai degraba o masura inedita pentru stilul general alimentar practicat in Romania, introducerea de alge marine pentru consum in dieta noastra obisnuita poate parea la prima vedere un simplu moft, dar
Atunci cand te apropii de arta aromaterapiei descoperi de la bun inceput faptul ca aceasta ramura a vindecarii lucreaza mai degraba cu esentele si mai putin cu planta in sine, asa cum o regasim noi in
De obicei atunci cand spui carbohidrati, te gandesti automat la cereale si orez, insa in multe spatii culturale diferite carbohidratii nu sunt obtinuti in principal din cereale ci exista alte surse nu
Cele mai periculoase bacterii din bucatarie, E. coli, salmonella sau stafilococul, se pot dezvolta nestingherite in buretii de curatat precum si in stergarele folosite la uscarea recipientelor. Din ca
Nu putini dintre noi am vrea sa adoptam o dieta apropiata de acelea pe care le tin vegetarienii, dar nu intotdeauna stim de unde sa incepem si cu ce sa inlocuim carnea ca ingredient la mesele noastre.
Daca v-ati plictisit de vechile funduri de tocat, din lemn sau din plastic puteti acum opta pentru niste suporturi foarte chic, cu tenta ecologica, disponibile intr-o varietate de modele si materiale
1. Beti mai multa apa proaspata si obisnuiti-va organismul cu acest lucru. Astfel veti reusi sa va potoliti falsele senzatii de foame doar cu ajutorul unei cani de apa; atunci cand iti dai peste cap m
Nu toata lumea este suficient de norocoasa sa aiba in dotare o bucatarie larga si frumoasa, unii dintre noi fiind nevoiti sa gatim intr-un spatiu destul de restrans, care iti creeaza o sumedenie de ne
Mucegaiul face intr-un fel parte din viata noastra si trebuie sa stim cum sa ne descurcam si cu aceasta problema. Cel mai simplu mod, de fapt, de a alunga definitiv mucegaiul din bucataria noastra est
Desi se poate intampla destul de rar, exista situatii cand putem cumpara alimente la conserva deja alterate in ciuda termenului de garantie care afirma ca ele pot fi consumate inca. Din graba, ajungem
Fara sare bucatele nu au nici un gust, iar fara condimente la indemana mai bine e sa mananci in oras, la un restaurant cu meniu complet. Este pe deplin adevarat si multi dintre noi au tendinta sa uite
Nu multi dintre noi cunosc faptul ca anumite alimente necesita mai intotdeauna o temperatura fixa pentru coacere si este mai usor daca retinem pe de rost acesti parametri termici deoarece vom sti mere
Cele mai expuse locuri din bucatarie unde se pot dezvolta bacteriile sunt chiar locurile unde preparam mancarea. De aceea este necesar sa le curatam pe acestea, mai ales, in mod repetat si respectand
Pentru a reusi sa conservam legumele trebuie sa le ferim de factorii de risc reprezentati de aer, umezeala si de caldura. Trebuie de asemenea ca legumele sa fie proaspete si sanatoase. Conservarea pri
Atunci cand spalam foarte bine fructele si legumele reducem simtitor riscul unei toxinfectii alimentare, dar inca e posibil sa mai ramana anumite bacterii nocive in alimentele noastre in ciuda modului
Daca intentionati sa gatiti conopida si nu vreti ca gustul ei sa fie predominant puteti elimina aroma sa prin adaugarea unei felii de paine in tigaia de sos. Nu folositi uleiul de masline extra la pra
Patrunjelul verde se pastreaza foarte bine curata si uscat bine si depus in hartie de bucatarie pusa intr-o punga de plastic inchisa ermetic. Bananele prea coapte pentru a mai putea fi consumate pot f
Oalele, tigaile si ceaunele din fonta nu mai sunt de multa vreme la moda insa nu trebuie uitat faptul ca ele raman la fel de utile in bucataria din prezent asa cum au fost si in bucataria traditionala
Cand curatam vasele murdare de grasime putem adauga cativa stropi de otet in apa fierbinte si treaba va merge mult mai usor. Cuptorul se curata mai usor daca lasam ceva praf de amoniac peste noapte in
Spalatul tuturor ustensilelor folosite la gatit imediat dupa ce am incheiat prepararea mesei este cea mai sigura cale sa ne protejam de germeni si toxinfectii alimentare. Depozitarea alimentelor intot
De fiecare data cand prajim carne sau alte alimente in tigaia cu ulei incins e recomandat sa luam tigaia de pe foc, sa o lasam cateva secunde sa se mai raceasca si abia apoi sa invartim cu spatula cee
Mi-ar fi placut tare mult ca la inceputul “escapadelor” mele culinare sa am acces la internet sa pot invata din greselile altora in bucatarie. In acest sens, m-am gandit sa iti impartasesc si tie
Toamna este anotimpul cand se numara bobocii si se aduna roadele obtinute de-a lungul anului. Si cum putem pastra mai bine savoarea legumelor verii daca nu prin muraturi. Delicioase si pline de savoar
Cu siguranta nu toate ne-am nascut invatate, cel putin nu in ale bucatariei. Dar din pacate pana si o mica greseala poate sa-ti distruga intreaga reteta. Imi permit sa iti prezint cele mai intalnite g
Cu totii stim ca includerea ciupercilor in alimentatie este un adevarat beneficiu noi. Ele contin substante minerale importante pentru organismul uman precum: potasiu, fosfor, fier, calciu, cupru; sub
Compania SC Johnson a lansat recent pe piata romaneasca noul OUST 3 in 1, un produs care elimina 99,9% din bacteriile cunoscute de pe suprafete si asigura un aer proaspat in casa ta. Este ca si cum ai
E bine sa ne decidem pentru consumul de cafea furnizata de producatori autorizati si cu bun renume pe piata intrucat acestia nu sunt obligati prin lege sa dezvaluiasca procesul efectiv de preparare si
- Ouale sunt un aliment pe care multe persoane il introduc zilnic in meniul lor. Cel mai sigur sanatos mod de depozitare a oualor la rece este in recipiente speciale din carton, cu varful in jos pentr
Din punct de vedere istoris ceaiul origineaza din China, de unde a fost mai tarziu introdus in Japonia si, dupa mai multa vreme, in intreaga lume. Pentru cei care prefera ceaiul servit cu cubulete de
O persoana obisnuita poate consuma peste 480 de litri de lichide anual. Printre acestea sunt incluse apa, laptele, sucurile si bauturi alcoolice precum berea si vinul. Statistic se pare ca adultii pre
Desi cu totii folosim cutitele de bucatarie nu intotdeauna stim sa o facem asa cum trebuie si pierdem timp pretios in bucatarie din aceasta cauza sau, mai rau, riscam inutil accidente stupide deoarece
Cand taiati ceapa si tineti limba scoasa usor printre buze veti descoperi ca lacrimati mai putin. La fel, daca taiati ceapa si aveti alaturi un lighenas cu apa sau robinetul curgand de asemenea nu vet
De cand cu avalansa de oferte tentante de produse electro-casnice, destinate activitatilor din bucatarie, a crescut si consumul obisnuit de energie in mai toate gospodariile din tara. Traind totusi in
Atunci cand sosul sau zeama de carne incep sa se separe, avand un aspect neplacut, mai adaugati putina apa si se va lega din nou. Daca ati pus prea multe ingrediente picante puteti adauga miere de alb
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta