Arhiva coolinaria
Prima reteta de paste cu branza a fost publicata in cartea "The Virginia Housewife", a carei autoare este o verisoara a fostului presedinte american Jefferson. Cele trei ingrediente de baza sunt: maca
Multe aperitive si deserturi presupun pregatirea unui anumit fel de aluat. Acesta este, de fapt, baza pentru tarte, tartine, placinte etc. Intrucat procesul de preparare este complex uneori, e mai sim
Acum este sezonul cand se pun diverse conserve pe iarna. Fructele si legumele fie se conserva, fie se pune la murat pentru a rezista cat mai mult in sezonul rece. A pune legume pe iarna inseamna, de f
Se intampla adesea sa pregatim o salata cu de toate, iar cand sa mancam, gustul ei sa fie amar sau chiar foarte amar. Cel mai probabil, de vina sunt castravetii. Amareala este cauzata de cucurbitacine
Compotul este solutia atunci cand, pe langa fructe, mai ai si putin timp la dispozitie sa faci un topping delicios si sanatos pentru inghetata si iaurt, spre exemplu. Fata de dulceata sau gem, compotu
Pregatita cum trebuie, carnea de vita poate fi absolut delicioasa. Nu exista o metoda anume pentru a o prepara, fiecare gatind-o dupa preferinte. Inainte de a o pune pe grill, in tigaie sau in oala, e
In mai putin de o luna, americanii si nu numai vor sarbatori Halloween-ul. Copiii isi vor pregati costumatii si cosulete speciale pentru aceasta ocazie si vor decupa din dovleci diverse figurine menit
Uneori se intampla sa nu consumam painea in primele 2-3 zile de cand am cumparat-o, iar atunci avem tendinta sa o aruncam. De fapt, chiar daca incepe sa se intareasca, poate fi folosita in diverse ret
Specifice toamnei sunt placintele si tartele cu prune. Acum, cand in piete si supermarketuri gasim la discretie aceste fructe, putem pregati cele mai delicioase prajituri, dar si sa ne aprovizionam pe
Martipanul este o pasta care se foloseste pentru decorarea prajiturilor si care se pregateste din faina de migdale, zahar si oua. Si martipanul, si pasta fondanta dau o savoare si o forma deosebita de
Cele mai cunoscute fructe ale toamnei sunt strugurii si gutuile. Daca acestea din urma sunt putin mai acrisoare, boabele de struguri sunt mai dulci si, in functie de varietate, mai carnoase sau mai ze
Se anunta peste putin timp musafiri si nu ai nimic pregatit pentru a-i servi? Niste bezele delicioase te vor salva in aceasta situatie. Nu ai nevoie decat de albusuri, zahar si, dupa preferinte, zeama
De cand apar primele fructe si pana toamna tarziu, gospodinele prepara tot felul de bunatati. Indiferent ca e vorba de compot, dulceata, gemuri, rafturile din camara se umplu usor-usor cu borcane colo
Deseori, fie ca am ramas in pana de idei, fie pentru ca nu am avut suficiente ingrediente in casa, am preferat sa mancam o conserva de ton. Este unul dintre cele mai la indemana alimente. Totusi, in c
Pentru a gati o mancare gustoasa cu morcovi este bine sa stim cateva lucruri despre aceasta leguma. Conteaza, in primul rand, cum o alegem si depozitam. Apoi trebuie sa avem in vedere procesul de gati
Daca ai ramas in pana de idei sau daca nu prea gasesti cine stie ce prin frigider pentru a gati pranzul sau cina, poti incerca un piure de cartofi. Nu ai nevoie decat de apa, sare, cartofi, smantana /
Castravetii se gasesc tot timpul anului in piete si supermarketuri, insa in diverse sortimente, in functie de regiune sau tara. Iata cateva informatii despre cum se alege, se depoziteaza si se gateste
Crutoanele sunt ideale cand ne uitam la televizor, suntem la cinema, luam o mica pauza la serviciu etc. In loc sa optam pentru chipsurile si snacksurile din comert, pline de E-uri, mai bine apelam la
Decoratiuni din ciocolata Va pregatiti sa faceti un tort pentru o zi aniversara? V-ati plictisit de aceeasi forma de prezentare? Doriti sa faceti totusi tortul care stiti ca este deja verificat, pentr
Unul dintre primele feluri de mancare pregatite ori acasa, ori la camin, in timpul studentiei, a insemnat paste cu sos de rosii. A contat mai mult ideea ca noi insine facem mancare decat ce fel de pas
Una dintre cele mai rapide gustari pe care le poti pregati este omleta. Indiferent ca o servesti la micul dejun, in pauza de la serviciu sau o pregatesti cand te intorci acasa de la munca, este mereu
Mancarurile principale au intotdeauna un gust mai bun daca sunt insotite de sos. Cel mai cunoscut sos alb este Bechamel. In total, pentru acesta ai nevoie de 25 de minute. Ingrediente: 2 linguri de un
Salata de fructe e, poate, desertul cel mai usor de preparat. Alegi cateva fructe, fie proaspete, fie conservate sau uscate, storci zeama unei lamai, pui putina frisca, ciocolata si inghetata, ornezi
Iata ce trebuie sa stim atunci cand congelam alimente, le decongelam, apoi le gatim. Trucuri pentru congelare: - temperatura nu trebuie sa ajunga niciodata aproape de 0 grade; fluctuatiile de temperat
Decongelarea alimentelor se poate face: in frigider, cu apa rece si in cuptorul cu microunde. I. In frigider 1. Calculeaza cand iti trebuie produsul. Pentru dezghetare, majoritatea au nevoie de maximu
Intr-o tigaie wok poti sa prajesti, sa pregatesti ceva la aburi, sa rumenesti etc. In cele ce urmeaza, iti vom da cateva sfaturi pentru gatitul la aburi in wok, pentru prajitul in wok, dar si despre t
Pe cat este de delicios, pe atat este de pretentios. Cam asa poate fi caracterizat unul dintre cele mai utilizate ingrediente culinare din lume, si anume frisca. Suna tentant o prajitura sau tort cu t
Mijlocul verii si sfarsitul acesteia inseamna pentru multi dintre noi aroma de porumb fiert sau copt. Cati nu ar vrea sa-l pregateasca asa cum faceau bunicii, in soba, pe jar... Din pacate, metoda ace
Potrivit unei inscriptii hieroglifice egiptene, un om e multumit daca simte gustul berii. In majoritatea situatiilor berea este licoarea care aduna prietenii la terasa. In ultima vreme insa, la fel ca
Uneori ni se pare ca mancarea gatita de altcineva, dupa o reteta de-a noastra, este mai buna, mai gustoasa. Nu intelegem de ce, din moment ce am urmat aceleasi instructiuni. Secretul consta in respect
Mai mereu cautam alternative pentru a sta cat mai putin in bucatarie. Uneori nu avem timp cat ne-am dori pentru a gati ceva gustos, alteori nu rezistam efectiv in caldura, in special in zilele canicul
Perioada cireselor se apropie de sfarsit, dar incepe sezonul pepenelui galben. Iata cateva informatii despre cum se alege, cum se depoziteaza si cum se mananca acesta. Selectare si depozitare In primu
Despre coacaze se stie ca sunt originare din Tibet si au ajuns in Europa in urma cu aproximativ 400 de ani. Planta in sine poate sa atinga chiar si 1,5 m inaltime. Beneficii pentru sanatate: - contin:
Afinele, unul din fructele verii, si-au castigat popularitatea datorita gustului si proprietatilor pe care le au. Americanii le consuma de sute de ani. Ele se mai intalnesc si in bucataria mediteranea
Dupa sare si piper, lamaia este ingredientul cel mai des folosit in bucatarie. Se spune ca e "catalizatorul de aroma", adica evidentiaza savoarea tuturor ingredientelor. Cel mai comun soi este lamaia
Utilizarea fructelor in diverse retete este veche de sute de ani. Suntem obisnuiti sa le intalnim cel mai des in tot felul de deserturi, dar si retetele propriu-zise contin fructe, iar in cazul unora
Din cauza temperaturilor ridicate din perioada aceasta a anului, gatitul inseamna mai mult efort si rabdare din partea noastra. Pe langa valorile din termometre, trebuie sa facem fata si caldurii eman
Vara, mancarea nu rezista la fel de mult precum in restul anului nici macar in frigider. Temperaturile ridicate inseamna mai multe bacterii, o igiena alimentara si mai stricta si o protectie in plus p
Multi copii refuza sa manance legume sub orice forma. Crude, fierte, calite usor, ele sunt date imediat la o parte, astfel ca pentru parinti devine o problema modul in care pot avea grija de sanatatea
Asa cum o masina are nevoie de combustibil pentru a porni, asa omului ii trebuie o alimentatie adecvata. Degeaba spunem noi ca mancam diverse produse, atat timp cat fie nu ne sunt suficiente, fie chia
Daca iarna o asociem intotdeauna cu ceaiul de tei si lamaie, vara este sinonima cu inghetata. De vanilie, ciocolata, cu scortisoara, capsuni, caise etc., toate sortimentele ne fac cu ochiul din congel
Chiar daca broccoli se gaseste tot timpul anului in supermarketuri, perioada sa de maturitate este toamna. Cum se alege Cand vrei sa cumperi broccoli, cauta legumele cu frunze de un verde aprins si ta
Vinetele sunt foarte des utilizate in mancarurile din Orientul Mijlociu. Ele se intalnesc sub diverse forme: mici, rotunde, lunguiete etc. Cel mai cunoscut soi este Black Beauty ("frumusetea neagra").
Majoritatea dintre noi suntem obisnuiti sa bem tot felul de sortimente de cafea. Intrucat este un pic mai pretentioasa, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri. In primul rand, ea isi pierde foarte r
Caisele, cunoscute si sub denumirea de nectarul zeilor, au un miros foarte aromat si un gust dulce. Cel mai adesea, din ele se pregatesc dulceturi, compot, dar intra si in componenta unor salate, alat
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita