193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Tips & tricks
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru paste cu branza perfecte
Prima reteta de paste cu branza a fost publicata in cartea "The Virginia Housewife", a carei autoare este o verisoara a fostului presedinte american Jefferson. Cele trei ingrediente de baza sunt: maca
Sfaturi culinare Tips & tricks - Mini ghid pentru aluaturi
Multe aperitive si deserturi presupun pregatirea unui anumit fel de aluat. Acesta este, de fapt, baza pentru tarte, tartine, placinte etc. Intrucat procesul de preparare este complex uneori, e mai sim
Sfaturi culinare Tips & tricks - Condimente pentru muraturi
Acum este sezonul cand se pun diverse conserve pe iarna. Fructele si legumele fie se conserva, fie se pune la murat pentru a rezista cat mai mult in sezonul rece. A pune legume pe iarna inseamna, de f
Sfaturi culinare Tips & tricks - Solutii pentru castravetii amari
Se intampla adesea sa pregatim o salata cu de toate, iar cand sa mancam, gustul ei sa fie amar sau chiar foarte amar. Cel mai probabil, de vina sunt castravetii. Amareala este cauzata de cucurbitacine
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se face compotul
Compotul este solutia atunci cand, pe langa fructe, mai ai si putin timp la dispozitie sa faci un topping delicios si sanatos pentru inghetata si iaurt, spre exemplu. Fata de dulceata sau gem, compotu
Sfaturi culinare Tips & tricks - Ghid complet pentru gatit carne de vita
Pregatita cum trebuie, carnea de vita poate fi absolut delicioasa. Nu exista o metoda anume pentru a o prepara, fiecare gatind-o dupa preferinte. Inainte de a o pune pe grill, in tigaie sau in oala, e
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim cu dovleac
In mai putin de o luna, americanii si nu numai vor sarbatori Halloween-ul. Copiii isi vor pregati costumatii si cosulete speciale pentru aceasta ocazie si vor decupa din dovleci diverse figurine menit
Sfaturi culinare Tips & tricks - 9 retete cu paine veche
Uneori se intampla sa nu consumam painea in primele 2-3 zile de cand am cumparat-o, iar atunci avem tendinta sa o aruncam. De fapt, chiar daca incepe sa se intareasca, poate fi folosita in diverse ret
Sfaturi culinare Tips & tricks - Totul despre prune in bucatarie
Specifice toamnei sunt placintele si tartele cu prune. Acum, cand in piete si supermarketuri gasim la discretie aceste fructe, putem pregati cele mai delicioase prajituri, dar si sa ne aprovizionam pe
Sfaturi culinare Tips & tricks - Totul despre martipan
Martipanul este o pasta care se foloseste pentru decorarea prajiturilor si care se pregateste din faina de migdale, zahar si oua. Si martipanul, si pasta fondanta dau o savoare si o forma deosebita de
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim cu struguri - sfaturi practice
Cele mai cunoscute fructe ale toamnei sunt strugurii si gutuile. Daca acestea din urma sunt putin mai acrisoare, boabele de struguri sunt mai dulci si, in functie de varietate, mai carnoase sau mai ze
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi si trucuri pentru bezele perfecte
Se anunta peste putin timp musafiri si nu ai nimic pregatit pentru a-i servi? Niste bezele delicioase te vor salva in aceasta situatie. Nu ai nevoie decat de albusuri, zahar si, dupa preferinte, zeama
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se face gemul
De cand apar primele fructe si pana toamna tarziu, gospodinele prepara tot felul de bunatati. Indiferent ca e vorba de compot, dulceata, gemuri, rafturile din camara se umplu usor-usor cu borcane colo
Sfaturi culinare Tips & tricks - Ce putem face cu o simpla conserva de ton
Deseori, fie ca am ramas in pana de idei, fie pentru ca nu am avut suficiente ingrediente in casa, am preferat sa mancam o conserva de ton. Este unul dintre cele mai la indemana alimente. Totusi, in c
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit morcovi
Pentru a gati o mancare gustoasa cu morcovi este bine sa stim cateva lucruri despre aceasta leguma. Conteaza, in primul rand, cum o alegem si depozitam. Apoi trebuie sa avem in vedere procesul de gati
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru piureul perfect
Daca ai ramas in pana de idei sau daca nu prea gasesti cine stie ce prin frigider pentru a gati pranzul sau cina, poti incerca un piure de cartofi. Nu ai nevoie decat de apa, sare, cartofi, smantana /
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim cu castraveti - sfaturi practice
Castravetii se gasesc tot timpul anului in piete si supermarketuri, insa in diverse sortimente, in functie de regiune sau tara. Iata cateva informatii despre cum se alege, se depoziteaza si se gateste
Sfaturi culinare Tips & tricks - Crutoane facute in casa - sfaturi si retete
Crutoanele sunt ideale cand ne uitam la televizor, suntem la cinema, luam o mica pauza la serviciu etc. In loc sa optam pentru chipsurile si snacksurile din comert, pline de E-uri, mai bine apelam la
Sfaturi culinare Tips & tricks - Trucuri dulci (partea a 3-a)
Decoratiuni din ciocolata Va pregatiti sa faceti un tort pentru o zi aniversara? V-ati plictisit de aceeasi forma de prezentare? Doriti sa faceti totusi tortul care stiti ca este deja verificat, pentr
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim paste rapid si usor
Unul dintre primele feluri de mancare pregatite ori acasa, ori la camin, in timpul studentiei, a insemnat paste cu sos de rosii. A contat mai mult ideea ca noi insine facem mancare decat ce fel de pas
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi si trucuri pentru omleta perfecta
Una dintre cele mai rapide gustari pe care le poti pregati este omleta. Indiferent ca o servesti la micul dejun, in pauza de la serviciu sau o pregatesti cand te intorci acasa de la munca, este mereu
Sfaturi culinare Tips & tricks - Ghid complet pentru sosuri albe
Mancarurile principale au intotdeauna un gust mai bun daca sunt insotite de sos. Cel mai cunoscut sos alb este Bechamel. In total, pentru acesta ai nevoie de 25 de minute. Ingrediente: 2 linguri de un
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru salata de fructe perfecta
Salata de fructe e, poate, desertul cel mai usor de preparat. Alegi cateva fructe, fie proaspete, fie conservate sau uscate, storci zeama unei lamai, pui putina frisca, ciocolata si inghetata, ornezi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Trucuri pentru congelare si decongelare
Iata ce trebuie sa stim atunci cand congelam alimente, le decongelam, apoi le gatim. Trucuri pentru congelare: - temperatura nu trebuie sa ajunga niciodata aproape de 0 grade; fluctuatiile de temperat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru decongelat alimente
Decongelarea alimentelor se poate face: in frigider, cu apa rece si in cuptorul cu microunde. I. In frigider 1. Calculeaza cand iti trebuie produsul. Pentru dezghetare, majoritatea au nevoie de maximu
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit in wok
Intr-o tigaie wok poti sa prajesti, sa pregatesti ceva la aburi, sa rumenesti etc. In cele ce urmeaza, iti vom da cateva sfaturi pentru gatitul la aburi in wok, pentru prajitul in wok, dar si despre t
Sfaturi culinare Tips & tricks - Totul despre frisca - sfaturi culinare si idei de retete
Pe cat este de delicios, pe atat este de pretentios. Cam asa poate fi caracterizat unul dintre cele mai utilizate ingrediente culinare din lume, si anume frisca. Suna tentant o prajitura sau tort cu t
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim cu porumb - sfaturi culinare si idei de retete
Mijlocul verii si sfarsitul acesteia inseamna pentru multi dintre noi aroma de porumb fiert sau copt. Cati nu ar vrea sa-l pregateasca asa cum faceau bunicii, in soba, pe jar... Din pacate, metoda ace
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim cu bere - sfaturi si idei de retete
Potrivit unei inscriptii hieroglifice egiptene, un om e multumit daca simte gustul berii. In majoritatea situatiilor berea este licoarea care aduna prietenii la terasa. In ultima vreme insa, la fel ca
Sfaturi culinare Tips & tricks - 12 greseli frecvente in bucatarie pe care le poti evita usor
Uneori ni se pare ca mancarea gatita de altcineva, dupa o reteta de-a noastra, este mai buna, mai gustoasa. Nu intelegem de ce, din moment ce am urmat aceleasi instructiuni. Secretul consta in respect
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru a gati mai repede carne, legume si fructe
Mai mereu cautam alternative pentru a sta cat mai putin in bucatarie. Uneori nu avem timp cat ne-am dori pentru a gati ceva gustos, alteori nu rezistam efectiv in caldura, in special in zilele canicul
Sfaturi culinare Tips & tricks - Pepene galben - sfaturi practice pentru gatit
Perioada cireselor se apropie de sfarsit, dar incepe sezonul pepenelui galben. Iata cateva informatii despre cum se alege, cum se depoziteaza si cum se mananca acesta. Selectare si depozitare In primu
Sfaturi culinare Tips & tricks - Coacaze - beneficii si sfaturi de gatit
Despre coacaze se stie ca sunt originare din Tibet si au ajuns in Europa in urma cu aproximativ 400 de ani. Planta in sine poate sa atinga chiar si 1,5 m inaltime. Beneficii pentru sanatate: - contin:
Sfaturi culinare Tips & tricks - Afine - beneficii si sfaturi de gatit
Afinele, unul din fructele verii, si-au castigat popularitatea datorita gustului si proprietatilor pe care le au. Americanii le consuma de sute de ani. Ele se mai intalnesc si in bucataria mediteranea
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim cu lamaie - sfaturi si trucuri
Dupa sare si piper, lamaia este ingredientul cel mai des folosit in bucatarie. Se spune ca e "catalizatorul de aroma", adica evidentiaza savoarea tuturor ingredientelor. Cel mai comun soi este lamaia
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim cu fructe - sfaturi practice
Utilizarea fructelor in diverse retete este veche de sute de ani. Suntem obisnuiti sa le intalnim cel mai des in tot felul de deserturi, dar si retetele propriu-zise contin fructe, iar in cazul unora
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum gatim mai eficient vara
Din cauza temperaturilor ridicate din perioada aceasta a anului, gatitul inseamna mai mult efort si rabdare din partea noastra. Pe langa valorile din termometre, trebuie sa facem fata si caldurii eman
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum pastram alimentele mai mult in timpul verii
Vara, mancarea nu rezista la fel de mult precum in restul anului nici macar in frigider. Temperaturile ridicate inseamna mai multe bacterii, o igiena alimentara si mai stricta si o protectie in plus p
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa ascunzi legume in mancarea copiilor
Multi copii refuza sa manance legume sub orice forma. Crude, fierte, calite usor, ele sunt date imediat la o parte, astfel ca pentru parinti devine o problema modul in care pot avea grija de sanatatea
Sfaturi culinare Tips & tricks - 7 gustari de vara si importanta lor
Asa cum o masina are nevoie de combustibil pentru a porni, asa omului ii trebuie o alimentatie adecvata. Degeaba spunem noi ca mancam diverse produse, atat timp cat fie nu ne sunt suficiente, fie chia
Sfaturi culinare Tips & tricks - 10 trucuri pentru o delicioasa inghetata de casa
Daca iarna o asociem intotdeauna cu ceaiul de tei si lamaie, vara este sinonima cu inghetata. De vanilie, ciocolata, cu scortisoara, capsuni, caise etc., toate sortimentele ne fac cu ochiul din congel
Sfaturi culinare Tips & tricks - Broccoli - sfaturi pentru gatit si depozitat
Chiar daca broccoli se gaseste tot timpul anului in supermarketuri, perioada sa de maturitate este toamna. Cum se alege Cand vrei sa cumperi broccoli, cauta legumele cu frunze de un verde aprins si ta
Sfaturi culinare Tips & tricks - Vinete - sfaturi despre gatit si depozitat
Vinetele sunt foarte des utilizate in mancarurile din Orientul Mijlociu. Ele se intalnesc sub diverse forme: mici, rotunde, lunguiete etc. Cel mai cunoscut soi este Black Beauty ("frumusetea neagra").
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum depozitam cafeaua si trucuri practice
Majoritatea dintre noi suntem obisnuiti sa bem tot felul de sortimente de cafea. Intrucat este un pic mai pretentioasa, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri. In primul rand, ea isi pierde foarte r
Sfaturi culinare Tips & tricks - Caisele - cum le alegem, le conservam, le gatim
Caisele, cunoscute si sub denumirea de nectarul zeilor, au un miros foarte aromat si un gust dulce. Cel mai adesea, din ele se pregatesc dulceturi, compot, dar intra si in componenta unor salate, alat



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro