Arhiva coolinaria
A gati inabusit inseamna a rumeni ingredientul principal in putin ulei sau unt, apoi fierberea la foc mic, intr-o oala acoperita, atat pe aragaz, cat si in cuptor. Pentru aceasta este indicat sa ai in
Tocatorul este nelipsit din orice bucatarie. Fie ca avem nevoie de o suprafata pentru a felia painea sau sunca, ori pentru a taia verdeturi si ceapa, folosim un tocator. Pe piata se gasesc mai multe f
In foarte multe retete, tofu inlocuieste cu succes produsele din lapte si carne. El este obtinut din lapte de soia si poate fi gatit la aburi, la gratar, prin prajire etc. 1. Tofu marinat Pentru ca se
Cel mai adesea, cuburile de gheata sunt folosite pentru prepararea diferitelor cocktailuri si pentru ceaiuri. Bunicii nostri le foloseau, in schimb, pentru a trata o banala durere de cap sau o arsura
Ti-a mai ramas sampanie de la Sf. Valentin sau de la masa organizata in familie? Ei bine, atat timp cat inca nu a trecut o saptamana de cand ai desigilat sticla, poti folosi sampania pentru a gati. In
Placinta cu mere ne aminteste adesea de copilarie. In zilele friguroase de iarna, cand ne intorceam de la scoala sau de la facut oameni de zapada, in casa mirosea a mar gatit si a scortisoara. O placi
La pranz, pentru pachetul cu mancare luat la scoala/serviciu si chiar pentru cina, salata de cartofi e perfecta. Usor de facut, ingrediente putine, timp scurt. Pentru a te bucura de o salata foarte gu
De la mamele noastre stim ca, in multe mancaruri, inainte de a opri focul, trebuie sa punem putin piper. Datorita gustului taios, destul de puternic, preparatele au un gust si o aroma mai bune. Se ada
A gati in oala sub presiune inseamna a pregati mancare repede, cu costuri putine si intr-un mod sanatos. Ce poti face intr-un asemenea vas? Supa, friptura, fasole, orez etc. De ce e bine sa ai in buca
Ai folosit toate ingredientele din reteta, ai copt prajitura la temperatura care scria in cartea de bucate si totusi cheesecake-ul tau nu ti-a reusit. De ce? Poate pentru ca ingredientele nu erau sufi
Folosit cel mai adesea pentru retetele de prajituri, untul este recomandat spre consum de majoritatea nutritionistilor. El se prepara din grasimea laptelui de vaca si contine, in general, 80% grasimi
Daca vrei sa faci o schimbare in ceea ce priveste meniul zilnic, incearca niste legume la cuptor. Principalul avantaj consta in faptul ca nu le prajesti, deci nu adaugi grasimi nesanatoase. Pasii pent
Gogosile sunt un desert usor de pregatit, destul de rapid si la indemana oricui. Sunt renumite atat pentru gustul delicios, cat si pentru faptul ca apar in filmele americane cu politisti. Reteta clasi
Macarons sunt niste prajiturele frantuzesti facute integral din migdale, albus si zahar. Secretul lor consta in amestecarea ingredientelor uscate cu cele umede, precum si in temperatura cuptorului. Id
Pregatirea maionezei poate fi un test chiar si pentru o gospodina innascuta. Uneori, nici macar mamelor noastre nu le reuseste reteta de maioneza. Cel mai adesea, acest lucru se intampla din cauza umi
Adesea, micul dejun pe care il pregatim consta in oua ochiuri. Sunt gustoase, usor de facut si ieftine. Nu ai nevoie decat de 2-3 oua, unt sau ulei de masline si piper si sare. Desi ar parea ciudat, c
Sufleul face parte din categoria deserturilor pentru care ai nevoie de putine ingrediente si care se pregatesc intr-un timp scurt. Trebuie, insa, mare atentie la temperatura cuptorului, intrucat un si
Persoanelor care trebuie sa respecte un anumit regim alimentar sau care vor sa slabeasca li se recomanda sa gateasca la aburi. Aceasta este una dintre cele mai sanatoase metode de a prepara mancare in
Utilizat de foarte mult timp, fiind mentionat chiar si in Vechiul Testament, chimenul se regaseste cu precadere in preparate vietnameze, mexicane, americane si thailandeze. Datorita continutului de fi
Despre lasagna se stie ca e un fel de mancare italienesc, pregatit din foi de paste, branza si rosii. Pe parcurs, bucataria moderna i-a adaugat mai multe ingrediente, astfel ca acum exista o varietate
Aperitivele, fripturile si deserturile arata mult mai bine daca stii sa te joci putin cu paleta de culori. Dintr-o bucatica de lamaie sau un morcov poti pregati ceva placut, care atrage atentia cu sig
O privire aruncata repede in frigider ne spune adesea ca nu mai avem mancare. Imediat intocmim lista si mergem la cumparaturi. Si totusi, alimente sunt in bucatarie si camara, dar nu stim cum sa le fo
Orice bucatar isi doreste ca mancarea preparata de el sa fie reusita. Rezultatul dorit se obtine acumuland experienta si invatand de la persoane mai pricepute tainele culinare. Pregatirea ciorbelor, a
Se spune ca sanatatea este cel mai de pret lucru. Fara ea, nu am putea face nimic. De aceea, este foarte important sa stim cum sa ne-o protejam. Si cum multe probleme de sanatate apar din cauza regimu
Cand nu ai chef sa gatesti, organizezi o seara de film ori vrei o gustare, poti coace niste cartofi. Potriviti de condimente si serviti cu diverse toppinguri, ei sunt deliciosi. Iata ce trebuie sa sti
Mancarea mamelor noastre arata si miroase foarte bine, imaginile din meniurile restaurantelor sunt apetisante, unele reclame efectiv ne fac sa salivam, dar cand ne apucam noi de gatit, nimic nu iese c
In timpul anului, pietele si supermarketurile abunda de fructe, legume si leguminoase. In sezonul rece, in schimb, gasim mai putine produse. Acest lucru nu inseamna, insa, ca deacum trebuie sa ne rezu
Atunci cand nu ai timp, nu stii ce sa mai faci de mancare sau inca esti incepator in bucatarie, escalopul de vitel te salveaza. Este si usor de preparat, si gustos. In plus, poate fi gatit simplu sau
Masa de Craciun e asociata mai intotdeauna cu reuniuni de familie, petreceri cu prieteni intorsi de departe s.a.m.d. Aerul festiv, atmofera de sarbatoare, cadourile si bucuria revederii alcatuiesc mag
Otetul nu este un simplu ingredient din retete. El poate intari aroma unui aliment, ajuta la conservare, pastreaza culoarea legumelor si a fructelor, ba chiar poate inlocui ouale din anumite compoziti
Deja incep pregatirile pentru masa festiva de Craciun. Gospodinele se gandesc la numarul de invitati pe care ii vor avea, la cumparaturi, retete etc. Ne-am obisnuit sa gatim tot felul de bunatati si c
Am fost invatati sa folosim ulei atunci cand gatim, insa acesta nu e benefic pentru sanatatea noastra. Uleiul vegetal este cel mai nociv produs alimentar rafinat, intrucat contine grasimi 100% si nu a
De retete culinare cu bere sau vin sigur ai auzit. Poate ca ai incercat macar una sau doua. Ce-ai zice sa testezi si o reteta cu vodka? Suna ciudat, mai ales stiind concentratia de alcool, dar e destu
Se spune ca ceapa si usturoiul ne protejeaza de raceala in sezonul rece. Datorita continutului bogat de minerale si vitamine, ele sunt considerate adevarate medicamente. Daca ceapa o folosim la divers
Ciocolata este, cu siguranta, cel mai apreciat desert din lume. Amaruie, alba sau cu diverse arome, ea ne incanta papilele gustative. In general, o consumam sub forma de tableta, adica exact asa cum o
Nu de putine ori, dupa ce gatim, in bucatarie, ba chiar si in camerele alaturate, se simte miros neplacut. Degeaba deschidem fereastra. Pentru neutralizarea mirosurilor neplacute este necesar sa ne oc
Biscuitii de casa pot fi mancati la micul dejun, cu un pahar de lapte sau ceai, la desert sau chiar ca o gustare intre mese. Pentru a-i pregati trebuie sa te asiguri ca ai la indemana toate ingredient
Indiferent ca pregatim omleta, ciuperci sotate sau friptura, intotdeauna trebuie sa folosim un vas. Cel mai adesea, gatim in tigaie. Uneori, insa, preparatele nu au gustul pe care il dorim, se acumule
Semintele de mac sunt cunoscute si folosite inca din Antichitate. Daca egiptenii preparau ulei din ele, romanii le amestecau cu miere si vin, atat pentru uz casnic, cat si pentru diverse competitii at
Ca sarea-n bucate, asa poate fi considerata menta. Fie ca e vorba de omleta, oua jumari, salate ori fripturi, aroma mancarurilor va fi mult mai placuta daca folosim menta. Iata cateva sfaturi pentru g
Ce poti face mai ales acum, toamna, cu rosiile? In afara de a le consuma imediat, poti pune pe iarna cateva borcane cu sos sau pasta. Sunt ideale in sezonul rece, cand legumele din supermarketuri cost
In momentul in care taiem ceapa, este eliberata o enzima care reactioneaza cu celelalte componente ale legumei, rezultand un gaz. Acesta, in amestec cu apa, se transforma in acid si irita ochii. Trucu
Pentru serile in care nu ai chef sa stai prea mult in bucatarie ori atunci cand ai musafiri neasteptati, o pizza este gustarea ideala. Evident, poti sa o comanzi, dar e mult mai sanatos sa o pregatest
Cand auzim de lamaie, ne gandim imediat la citrice, la iarna geroasa si la ceai. Datorita continutului ridicat de vitamina C, ne protejeaza de infectii, raceli si gripe. Totusi, lamaia nu are un rol l
Scoicile sunt delicioase, dar preferam sa le mancam la restaurant pentru ca ne e teama ca nu ies bune daca le gatim acasa. Din fericire, scoicile nu sunt asa greu de gatit, dupa cum o sa vedeti in con
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Faceti o lista cu ingredientele pe care le aveti si o alta cu cele de care va mai fi nevoie.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita