Arhiva coolinaria
Stim ca inghetata este preferata celor mici. Si mai stim si ca se apropie Ziua Internationala a Copilului. Ce le putem oferi micilor sarbatoriti? Un tort de inghetata, bineinteles! Ca sa fie o surpriz
Sezonul gratarelor e in toi, dar mici trucuri si sfaturi sunt oricand binevenite. Cand iti organizezi gratarul de week-end, asigura-te ca stii tot ce trebuie despre cum se pregateste. Iata cateva sfat
Reteta de turta de malai e destul de apreciata, dar si contestata. Daca in sudul Statelor Unite, turta e prajita in tigaie, cu unt si fasii de bacon, in nord seamana mai mult cu o prajitura, fiind des
Posarea pestelui, adica pregatirea lui in lichid si la foc mic, este o tehnica frantuzeasca clasica. Traditional se foloseste supa pentru aceasta metoda, dar mai nou exista si varianta cu ulei de masl
Socata este bautura preferata a multora dintre noi in luna mai. Parfumata, dulce si racoroasa! E perfecta pentru dupa-amiezile in care scoti o negresa din cuptor sau in serile cand vrei altceva decat
Ardeiul iute "insoteste" foarte des o ciorba de pui, o portie de sarmale gustoase ori chiar o tocanita de cartofi, in functie de gustul si preferintele fiecaruia. El se pune, insa, si in mancaruri (pr
Cand nu prea stii ce desert sa mai pregatesti si nici nu-ti permiti sa cumperi ceva, pregateste... fudge (ciocolata caramel). La cat de bun si usor de facut este, ar fi pacat sa dai banii pe alimente
In perioada aceasta sunt mai scumpi, insa datorita numeroaselor beneficii pentru sanatate, nu ar trebui sa-i ocolim. Ardeii grasi, caci despre ei este vorba, sunt gustosi si usor de gatit. Uite cateva
Sa gatesti cu branza e relativ simplu, dar trebuie sa ai, totusi, cateva lucruri in vedere pentru a nu compromite mancarurile. Selectie si depozitare - gusta branza inainte de a o cumpara. S-ar putea
Se spune ca locuitorii zonei mediteraneene sunt printre cei mai sanatosi din lume, iar asta datorita, in principal, regimului alimentar. Bogat in grasimi sanatoase, cereale, fructe si legume, el e rec
Macrisul este o planta cunoscuta inca din Antichitate, foarte comuna in multe regiuni. Are gust acrisor, fiind asemanata deseori cu limonada. Selectie si depozitare - se gaseste in piete si magazine p
De obicei, marinam carne si peste, ca sa aiba un gust mult mai bun. Atunci cand acestea se inlocuiesc cu fructe, scopul e acelasi: sa obtinem ceva aromat si delicios. Macerarea e sinonima cu marinarea
Pe cat de bine miroase in bucatarie cand prajesti peste ori il scoti din cuptor, pe atat de dificila poate sa fie cumpararea unuia proaspat. Da, vanzatorii te asigura ca tocmai au primit marfa, ca au
Nu este neaparat cea mai rapida metoda de gatit orezul basmati, dar e cea mai sigura si iti ofera un produs precum cel din restaurante. De ce sa gatesti cu orez indian? Pentru ca acesta e mai aromat,
Lasagna este una dintre cele mai usoare retete de gatit. Am putea spune oarecum ca face parte din zona noastra de "confort". Nu ai nevoie de multe ingrediente, tehnica nu e o complicata, familia adora
Iaurtul grecesc se pregateste de sute de ani, iar reteta traditionala presupune utilizarea fie a laptelui de vaca, fie a celui de oaie. Nutritionistii si doctorii ni-l recomanda intrucat are multe pro
Desertul nostru preferat de Paste este, cu siguranta, pasca. Nu am uitat de cozonac, fiti pe pace, dar pe acesta il putem pregati in orice perioada a anului. In schimb, pasca se coace doar de la Paste
Carnea de pui, spre deosebire de alte sortimente, poate fi gatita in mai multe feluri, motiv pentru care e preferata de cei mai multi dintre noi. De Craciun, de Paste, de ziua cuiva etc., pe masa pute
Este adevarat ca de Paste trebuie sa gatim carne de miel, dar doctorii si nutritionistii ne recomanda sa consumam carne mai slaba, cum ar fi cea de curcan. Vrei sa incerci si tu anul acesta? Uite ce a
Iepurasii de ciocolata nu trebuie sa lipseasca deloc de pe masa de Paste. Pe cat de usor sunt de facut, pe atat de repede dispar din farfurie! In preajma sarbatorii pascale, se gaseste o varietate lar
In mai putin de 2 saptamani, gospodinele vor pune pe masa de Paste platoul cu preparate din miel. Drob, friptura, rulada, toate isi vor gasi locul printre ouale rosii si salata verde. Daca nu ai gatit
Pentru pieptul de pui sau pestele la gratar intotdeauna e perfect un sos pesto. Nu-i nimic daca nu-l ai in frigider. Ti-l poti pregati rapid. Despre semintele de pin - semintele de pin lunguiete si su
Ca sa pregatesti acasa niste branza ricotta, iti trebuie: zeama de lamaie, lapte si vreo jumatate de ora. Cum anume? Pui laptele pe aragaz. In momentul in care aproape incepe sa fiarba, adaugi zeama d
Guacamole este o pasta care se obtine din avocado copt, sare si zeama de lime (aceasta e reteta de baza). Nu trebuie decat sa pisezi fin ingredientele si gata! Ai obtinut pasta perfecta pentru servit
Cam intr-o luna, in functie de starea meteorologica, ar trebui sa recoltam din gradina primele capsuni. In supermarket se gasesc de la Craciun chiar, dar stim cu totii ca nu au gust chiar asa bun. Ind
Pe cat sunt de gustoase ouale, pe atat sunt si de nutritive. Doctorii ni le recomanda pentru ca sunt o sursa de vitamine (A, E), minerale (calciu, fier) si proteine. Intrebarea este: Cum anume sa le g
Cand treci pe la raionul cu mancaruri din unele supermarketuri, miroase atat de apetisant, incat ti se face foame imediat. Savoarea de pui la rotisor si culoarea rumena te provoaca sa gusti macar puti
Panna cotta este o sarlota clasica, facuta cu produse lactate si ingrosata cu gelatina, originara din Italia. Literalmente, inseamna crema gatita. Poate fi mancata simpla sau servita drept garnitura p
Acest sortiment de faina e un produs rezultat in urma procesului de obtinere a laptelui de cocos. Cum anume? In timpul extragerii lichidului din nuca de cocos, la presiune mare, apar niste particule m
Astazi gatim cu mere! Intr-adevar, sunt cele mai banale fructe care se gasesc la noi, dar intotdeauna exista mici trucuri datorita carora mancarurile vor fi si mai bune. Iata cate ceva despre ce insea
Despre mancarea chinezeasca s-a tot spus ca e picanta, ca e dificila fata de bucataria europeana, ca se bazeaza doar pe orez etc., dar pana nu incerci nu ai de unde sa stii. Daca esti incepator intr-a
Cat de greu e sa faci o ceasca de ceai? Pui apa, pui plicul, amesteci, scoti plicul si gata! Cu siguranta, cu totii spunem asta! Sa stii, insa, ca exista mici secrete pentru ca ceaiul tau sa fie cu ad
Andivele fac parte din familia cicorii si au un gust mai amar. Cel mai adesea sunt folosite pentru prepararea aperitivelor si a salatelor. Nu contin grasimi, colesterol si sodiu. Selectie si depozitar
Credeai ca numai din arahide se poate face unt? Ei bine, si din migdale. Daca ai adoptat stilul vegan ori, pur si simplu, vrei sa-ti diversifici alimentatia, noi te sfatuim sa inveti sa faci unt de mi
Pregatirea unor sosuri poate fi usor riscanta atunci cand nu ai experienta sau crezi ca nu e cine stie ce lucru. Doar amesteci niste ingrediente pe foc si gata! Ei bine, nu chiar! Trebuie sa stii cate
Tofu este un produs care se obtine prin inchegarea laptelui de soia. Intrucat nu e de origine animala, e foarte des utilizat pentru gatirea retetelor vegetariene. Cel mai adesea il intalnim in mancaru
Ghimbirul este cunoscut si folosit inca din Antichitate, atat in medicina, cat si in gastronomie. Se spune ca marinarii chinezi mancau bucatele de ghimbir pentru a nu suferi de rau de mare. Stiai ca..
Telina este o planta folosita foarte des in bucatarie, pentru a da aroma mancarurilor, incadrata in categoria super-alimentelor. Grecii antici o considerau un medicament pretios datorita faptului ca a
Ciupercile fac parte din categoria alimentelor usor si repede de gatit. Nu e mare lucru sa sotezi putina ceapa, apoi sa pui ciupercile in tigaie, sa torni apa ca sa fiarba, iar la final sa pui smantan
Sfecla rosie este unul din alimentele pe care fie le folosesti des in bucatarie, fie le eviti pe cat posibil. Cel mai adesea e consumata cruda, sub forma de salata, dar exista multe alte retete cu sfe
O data la cateva zile te intorci de la cumparaturi cu o sacosa plina. Unele alimente trebuie duse in camara, altele puse in frigider. Se intampla, insa, ca atunci cand deschizi usa frigiderului, sa si
Turmericul (sau curcuma) este un condiment cunoscut de cel putin 2000 de ani, fiind folosit de evrei si ca aliment, si ca planta medicinala. Culoarea si aroma sunt date de curcumin. De altfel, turmeri
Pastarnacul este similar cu morcovul, dar are o aroma mai dulce si mai apropiata de cea a nucilor. E recoltat abia dupa primul inghet intrucat se crede ca temperatura negativa ii scoate si mai bine in
Eclerele sunt un desert la indemana oricui. Cu cateva ingrediente si putina rabdare poti pregati o prajitura delicioasa. Sfaturi de la gospodine - in loc de unt, pentru aluat, poti folosi ulei sau unt
Chiar daca nu arata mai ciudat, in general, lumea este mai reticenta cand vine vorba de a gati gulie. De ce? Pentru ca acest aliment e considerat ca fiind produs furajer. Totusi, el este foarte bun! S
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline