193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Tips & tricks
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum spalam corect fructele si legumele
Nutritionistii si doctorii ne recomanda sa consumam multe fructe si legume datorita faptului ca au vitamine, minerale si nutrienti, adica exact ce ne trebuie pentru a ne dezvolta armonios, atat fizic,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit fasii de carne
Atunci cand pregatesti un sandvis sau o salata, cel mai usor este sa folosesti fasii de carne, nu bucati intregi. Ca sa maruntesti un piept de pui sau muschiul de porc / de vita, ai doua variante: fie
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se soteaza pieptul de pui
Cuvantul sotare vine din frantuzescul sauter si inseamna a sari. Sotarea presupune gatirea unei bucati de carne intr-o cantitate mica de unt sau ulei, la foc mare, intr-o tigaie fara capac. Sotarea es
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se bat corect albusurile
Secretul unor sufleuri sau bezele delicioase consta in albusuri batute spuma asa cum trebuie. Atunci cand le pregatesti, de fapt, incorporezi aer in compozitie, iar aceasta isi mareste volumul de pana
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru choux a la creme
Aluatul choux este cel mai usor, mai crocant si mai aerat aluat pe care il poti face. Este ideal pentru eclere, profiterol, choux a la creme... Faptul ca are mult aer se datoreaza continutului ridicat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu rodii
Fructele asemanatoare merelor, dar mai mari, cu o coaja stralucitoare si tare si cu saculeti de seminte delicioase poarta denumirea de rodii. Spre deosebire de alte fructe, acestea nu se cojesc dupa m
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cand si cum trebuie sa mesteci in mancare
Indiferent de mancarea pe care vrei sa o pregatesti, trebuie sa o amesteci cu o lingura sau furculita. Cand e vorba de salata, poti sa omogenizezi si inainte de asezonare, si dupa. In schimb, cand ai
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se pastreaza alimentele pe termen lung?
Pentru a pastra alimentele o perioada mai lunga, ele trebuie conservate. Prin acest proces se urmareste indepartarea tuturor microorganismelor de pe ele si prevenirea oxidarii, a rancezirii, a uscarii
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum ne dam seama daca ouale sunt proaspete sau nu
Cand e vorba de ingredientele pentru mancarea zilnica, niciodata nu trebuie sa facem rabat. De ele depinde sanatatea noastra. Unul din cele mai folosite, dar si mai pretentioase alimente este oul. Dac
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum asezonam legumele
Cel mai adesea, cand vine vorba de a gati legume, preferam sa le facem la aburi. Ele sunt, insa, mult mai gustoase daca le pregatim prin sotare ori la cuptor. Totul depinde de ierburile si condimentel
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit ganache
Reteta de ganache a aparut cam prin 1850, in Franta, dintr-o greseala (un ajutor de ciocolatier a scapat smantana cu ciocolata lichida). Crema se foloseste pentru decorarea prajiturilor si pentru glaz
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit gofre delicioase
Gofre, faguri, vafe, waffles... Ce mai conteaza denumirea? Sunt un desert delicios sau un mic dejun apetisant! Iata ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de facut gofre: Bine de stiut - citeste ins
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu praz
Prazul este o leguma cunoscuta inca de pe vremea faraonilor. Acestia il foloseau pentru a-i recompensa pe cei mai buni razboinici. Imparatul Nero, in schimb, manca praz pentru a-si ingriji vocea. In a
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu varza
Din cand in cand trebuie sa introducem in alimentatie si mancaruri facute cu varza. De ce? Pentru ca ea contine multa vitamina C! Daca nu stii ce anume sa gatesti, cauta prin caietul mamei sau pe inte
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu gelatina
Asa cum piperul si sarea sunt nelipsite din orice bucatarie, la fel s-ar putea spune despre gelatina. Ea transforma siropul in jeleu si face ca dulceata sa fie mai consistenta. De asemenea, gelatina p
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi si trucuri pentru inghetata de casa
Unul dintre cele mai cunoscute si mai racoritoare deserturi de vara este, fara indoiala, inghetata. Cu vanilie, ciocolata, fructe ori migdale, inghetata este ideala atat pentru zilele cand vrem sa ne
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit frigarui
Metoda prepararii cu ajutorul betisoarelor de frigarui e utilizata foarte mult in bucataria Orientului Mijlociu. Intr-un timp rapid, in bucatarie sau la gratar, poti sa pregatesti felul principal si c
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit dulceata de cirese
Acum este sezonul cireselor, asadar si al dulceturilor, al gemului si al compotului de cirese. Daca e pentru prima data cand incerci sa pregatesti asa ceva, trebuie sa stii cateva lucruri. In primul s
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu aluat Filo
Denumirea de Phyllo vine din greaca si inseamna frunza. Cu acest tip de aluat foarte subtire si foarte fragil se pregatesc cel mai adesea placinte cu fructe si branza. Intrucat este un aluat mai prete
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum reparam o mancare prea sarata sau condimentata
Uneori, din graba ori neatentie, punem mai multe condimente si sare in mancare. Ca sa o luam de la capat cu gatitul ar insemna alte ingrediente si, bineinteles, timp pierdut. In anumite situatii, acea
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru afumarea carnii
Prin afumare, carnea capata alta aroma, se inmoaie si are un gust delicios. In general, se pun la afumat sunca, bacon si peste. Afumarea traditionala dureaza de la 1-2 ore pana la 20 de ore, astfel ca
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru zahar caramelizat
Cand nu stii ce glazura sa pregatesti pentru prajiturile cu vanilie ori ciocolata, zaharul caramelizat te salveaza instant. Se pregateste foarte usor si ai nevoie doar de apa, zahar si o lingurita de
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit carnati la gratar
Sezonul gratarelor este, fara indoiala, vara. O masa servita in aer liber, constand in carnaciori si legume pe gratar, este modul perfect de a te relaxa inaintea unei noi saptamani de munca. Pentru ca
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit burgeri de casa
Langa un piure, o portie de cartofi prajiti sau cateva legume merg de minune niste burgeri de casa. Sunt usor de facut, dar absolut deliciosi, si imprastie o aroma foarte placuta in toata bucataria. C
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu halogen
Pentru o persoana ocupata, care nu are timp de stat in bucatarie, dar care vrea sa evite preparatele mai putin sanatoase, o varianta ar fi sa-si cumpere un cuptor cu halogen. Folosind o temperatura ma
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit fara robot de bucatarie
Robotul de bucatarie este unul dintre aparatele electrocasnice aproape indispensabile din bucataria noastra. Cum te descurci, insa, daca intervine o pana de electricitate? Mancarea tot trebuie pregati
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu kiwi
Originar tocmai din indepartata China, fructul kiwi se gaseste peste tot, si in piete, si in magazine. Gustul lui are ceva din aroma capsunilor si a ananasului. Datorita faptului ca e o sursa buna de
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cartofi copti de la A la Z
Cand nu mai stii ce sa pregatesti de mancare, o solutie ar fi cartofii copti. Merg si ca o gustare, cu unt si sare, si drept garnitura pentru un gratar. Ca sa fie cat mai gustosi, conteaza atat select
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru oua posate perfecte
Multi dintre noi isi pregatesc adesea, la micul dejun, cateva oua ochiuri. Aroma de ou prajit si gustul albusului crocant, poate si putin sarat, parca ne fac ziua mai frumoasa. La fel de bine putem pr
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit creveti
Unele dintre cele mai cunoscute fructe de mare sunt crevetii. Fiecare sortiment are propriile texturi si arome, dar si timpi diferiti necesari pentru gatire, intrucat este influentat de apa in care s-
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi  pentru gatit curry
Curry este la baza un sos indian picant, pregatit cu diverse condimente si raspandit cu mici diferente intr-o mare parte a Asiei de Sud si Sud-Est, insotind cele mai diverse mancaruri. Afla si tu cum,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit ficatei de pui
Te gandesti sa faci un piure delicios, dar nu stii cu ce sa-l servesti? Incearca niste ficatei de pui la tigaie. Sunt foarte usor de facut. Trebuie doar sa-i speli si sa-i pui in ulei incins. Totusi,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu anghinare
In general, se considera ca anghinarea este mai greu de pregatit si preparat. Dar nu este chiar asa. Trebuie doar sa stii cate ceva despre ea si sa pui in aplicare mici trucuri. Bine de stiut despre a
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit peste intreg
Retetele de peste la gratar sau la cuptor sunt ideale pentru zilele in care am ramas in pana de idei sau cand avem musafiri neasteptati la usa. Pentru ca mancarea sa fie cat mai delicioasa, e bine sa
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se macereaza fructele
Prin macerare se intelege inmuierea sau ruperea in bucatele a fructelor si legumelor, sub actiunea unui lichid. Uneori, este confundata cu marinarea. Aceasta din urma presupune cufundarea alimentelor
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru deglasare
Deglasarea este o metoda prin care se pregateste sosul pentru friptura. Ea consta in turnarea unui lichid rece intr-o tigaie fierbinte pentru a desprinde toate bucatelele de carne de pe vas in urma pr
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum stim cand s-au copt bine prajiturile si painea?
De multe ori am gasit mentionat intr-o reteta: Coace pana cand e gata sau Cand e gata, scoate din cuptor. Dar cum ne dam seama ca sunt coapte? Ca sa nu gresim, trebuie sa invatam cateva trucuri. Praji
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru fructe la gratar
De ce sa pregatesti fructe la gratar, in loc sa le consumi proaspete? Pentru ca sunt delicioase atunci cand sunt caramelizate in zaharul propriu, isi intensifica savoarea si capata o textura aparte. I
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru Masa de Paste la iarba verde
Pastele e prilejul perfect de a iesi la iarba verde. Ce poate fi mai placut decat sa te bucuri de primavara, alaturi de familie si prieteni si un cos cu oua rosii, cozonac si alte bunatati? Ca sa iasa
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit de Paste
In Sambata Mare, bucatariile sunt invadate de tot felul de arome, care mai de care mai imbietoare. Sarmalele, ciorba, friptura, drobul sunt fie in aragaz, fie in cuptor. Cum s-ar spune, totul function



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Completati-va setul de ustensile de gatit daca situatia o cere.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro