193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Tips & tricks
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa faci o placinta de mere… intr-un mar
Daca tot e sezonul lor, profita! Mergi la piata ca sa cumperi cele mai bune si mai coapte mere. Ti se pare ca toate arata fel, indiferent de sezon? Ei bine, nu. Spre deosebire de merele din supermarke
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se gatesc pastele
Primele paste au fost gatite in Roma Antica, din apa si gris. In timp, reteta a tot evoluat, astfel ca astazi avem foarte multe sortimente de paste. In mare, exista doua sortimente: paste proaspete si
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru caramelizat ceapa
Caramelizarea este procesul prin care zaharurile reactioneaza intre ele, la foc mare, dar si cu proteinele. Rezultatul? O garnitura mai aromata pentru fripturi. Ceapa caramelizata are gust si aroma du
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru folosit galbenusurile ramase
Ti-au ramas cateva galbenusuri de la o reteta si nu stii ce sa faci cu ele? Nu le arunca! Dar nici nu le tine asa, simple, in congelator… Pentru ca tind sa se usuce chiar si intr-o zi, daca le lasi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu rubarba
Rubarba este o planta perena, gatita si servita ca fruct, de fapt. Ea se gaseste in majoritatea anului in magazine si poate fi mancata fie simpla, fie servita cu diverse fructe, tocmai pentru a le evi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru depozitat fructe si legume
Stiai ca, inainte de inventarea frigiderului, oamenii isi pastrau fructele si legumele in pivnite, niste camere sapate cam la 1-2 m adancime in pamant? Pe parcurs, odata cu evoluarea gradului de civil
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi ca sa obtii o cafea tare si buna
Cine nu adora diminetile in care se simte in bucatarie aroma de cafea proaspat facuta? Uneori, ai impresia ca si mirosul iti trezeste simturile. Iar daca mai esti si stapan pe arta prepararii cafelei,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit sos de paine
Sosul de paine este unul dintre cele mai vechi sosuri britanice, datand chiar din Evul Mediu. In general, e gatit doar de Craciun si servit cu carne de pasare sau curcan prajita ori cu carne de vanat.
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu pergament
Pergamentul este o hartie gresata, rezistenta la umezeala, care se foloseste in bucatarie intrucat are proprietati anti-aderente. El se obtine prin tratarea hartiei cu acid sulfuric, apoi prin acoperi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit piept de pui
Pentru gatirea pieptului de pui ai la dispozitie metoda cu caldura uscata si metoda cu caldura umeda. In prima categorie intra: coacerea la cuptor, grillul, sotarea. Din a doua categorie fac parte: ga
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut clatite
Clatite, clatite, clatite! Nu-i asa ca suna bine? Si totusi, parca alea facute de mama sau comandate in oras sunt mai delicioase decat cele pe care le-ai facut tu. Ai folosit aceleasi ingrediente, ai
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se gatesc castanele comestibile
Castanele sunt un semn clar ca toamna se desfasoara in toata splendoarea ei. Cel mai adesea, in aceasta perioada, comerciantii stradali ne imbie cu aroma de castane coapte. Dupa o zi de munca, in drum
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru imbutelierea alimentelor
O metoda ideala si pentru a te hrani sanatos, si pentru a face economie, este sa-ti imbuteliezi diferite produse. Astfel, in loc sa le cumperi in extra-sezon, cand costa destul de mult, le gasesti in
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut chipsuri de cartofi
Iti este dor de mirosul de chipsuri din serile de iarna, cand bunica punea felii de cartofi pe plita, la copt? Ei bine, si tu poti pregati o asemenea gustare. Cum? Prin prajire, coacere la aragaz sau
Sfaturi culinare Tips & tricks - 10  intrebari frecvente in bucatarie
De fiecare data cand te apuci de gatit, cu siguranta ai macar o intrebare despre un ingredient pe care vrei sa-l folosesti. Din simpla curiozitate ori pentru ca ai observat ca schimba gustul preparate
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru deshidratat mere
Deshidratarea este o metoda de pastrare a fructelor o perioada mai indelungata pentru consum. Ea consta in uscarea efectiva a produselor prin diferite tehnici sau cu ajutorul anumitor accesorii de gat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru depozitat uleiurile de gatit
O mancare gustoasa se prepara cu ingrediente cat mai proaspete si mai bune calitativ. Evident, nu mergi la magazin de fiecare data cand vrei sa gatesti, ci cumperi produse in cantitati mai mari. Ei bi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit somon
Gustul unui preparat final, pe a carui lista de ingrediente se afla somonul, depinde de preferintele fiecaruia dintre noi, de perioada din an si de ingredientele cu care asezonam. Bine de stiut despre
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit naut
In Orientul Mijlociu, nautul este alimentul de baza pentru populatie, din el pregatindu-se falafel si hummus. Ai naut uscat prin bucatarie si vrei sa-l gatesti? Iata cum trebuie procedat: Pasul 1 Pune
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit musaca
Musacaua este recunoscuta drept mancarea nationala a Greciei, dar este foarte raspandita si pe teritoriul Turciei. Ea se pregateste din vinete, ceapa si carne tocata de miel, totul acoperit cu sos Bec
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit mazare
Mazarea este vanduta proaspata, congelata sau la conserva. Cea proaspata se gaseste primavara, iar restul pe tot parcursul anului. Daca vrei sa gatesti ceva cu mazare, ai ales bine. Are gust bun si es
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se coc gogosarii
Gogosarii si vinetele se numara printre vedetele sezonului. Acum, retetele cu produse de toamna si cele de muraturi sunt la mare cautare. Tot auzi de la colega de birou ce gustoasa i-a iesit zacusca o
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut harissa
Harissa este o pasta iute, de origine marocana, gatita pentru a aroma tot felul de preparate. Cum se face pasta harissa Ingrediente 275 gr ardei iute rosu, 2 linguri seminte de chimen prajite, 3 catei
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru preparat cocktailuri
Conform dictionarelor, cocktailul este o bautura alcoolica, obtinuta prin amestecarea mai multor ingrediente. Ce iti trebuie pentru cocktail - shaker. Ca sa omogenizezi ingredientele asa cum trebuie,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit prin metoda sear-roasting
Friptura pregatita prin metoda sear-roasting e rumenita bine pe exterior si suculenta, frageda si rozalie pe interior. Tehnica aceasta se potriveste aproape tuturor tipurilor de carne frageda, dar si
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit friptura de pui perfecta
Ca sa gatesti o friptura de pui nu este cine stie ce filosofie, dar e bine sa stii cateva lucruri ca sa fii sigur ca nu dai gres. Ingredientele sunt dintre cele mai comune, le avem cu totii prin bucat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa gatesti prin metoda stir-fry
Stir-fry este una dintre cele mai usoare metode de gatit. Ea presupune prepararea mancarurilor la temperatura inalta, in timp redus si cu o cantitate mica de ulei, amestecand in mod continuu. Iata cum
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit vinete
Una dintre cele mai apreciate legume de toamna este vanata. Saraca in calorii, dar bogata in fibre, ea poate fi gatita usor. Ca sa te asiguri, totusi, ca mancarea va fi delicioasa, tine cont de cateva
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se soteaza legumele
Daca vrei sa gatesti ceva rapid pentru pastele abia fierte ori sa imbogatesti culoarea si gustul salatelor, incearca niste legume sotate. Foloseste ce ai prin casa si apuca-te de treaba. Uite cateva s
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit pate din ficatei de pui
Daca ai mai multe pungi cu ficatei in congelator, dar nu vrei sa-i prajesti pe toti, prepara cateva linguri de pate. Este mult mai sanatos astfel, decat sa consumi ceva din comert, care, foarte probab
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit risotto
Risotto este o mancare traditionala italiana, pregatita cu orez. Metoda risotto consta in adaugarea treptata a unei cantitati mici de lichid fierbinte peste orezul sotat cu diverse arome, amestecand u
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum faci sa nu se lipeasca prajitura de tava
Uneori, pana si celei mai pricepute gospodine i se intampla ca blatul prajiturii sa se lipeasca de tava. In anumite situatii, cauza o reprezinta cantitatea mare de zahar din compozitie, care se carame
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa faci prajituri cu legume
Uneori este foarte dificil sa-i convingem pe copii sa manance legume. Cu fructele, sa spunem, este un pic mai usor. Pentru ca si unele, si altele contin vitaminele, nutrientii si mineralele de care ar
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru dezosat peste
Inainte sa-l prajesti ori sa-l gatesti la cuptor, pestele trebuie dezosat. Se poate face acest lucru si dupa ce l-ai gatit, dar este indicat sa indepartezi oasele inainte pentru ca mesenii sa nu aiba
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit chiftelute
Pentru un pranz delicios, un sandvis de luat la scoala sau serviciu ori pentru servit rapid niste spaghete, chiftelutele sunt numai bune. Daca ai toate ingredientele in casa, in maximum jumatate de or
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit sos de rosii
Intotdeauna va avea un gust mai bun mancarea servita cu sos de rosii facut in casa, nu cumparat. In plus, nu trebuie sa fii un bucatar desavarsit ca sa pregatesti cateva linguri de sos pentru o portie
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut unt de casa
Ai batut vreodata frisca prea mult? Inseamna ca ai fost foarte aproape sa faci unt... Prin urmare, cand ai mai multa smantana si nu stii ce sa faci cu ea, transform-o in unt de casa. Nu este neaparat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Ce si cum putem congela
Congelatul este metoda ideala de a conserva carne, fructe, legume si ierburi aromatice. Indiferent ca am luat prea multa carne sau ca vrem sa ne bucuram iarna de fructele de vara, tehnica inghetarii f
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru lista de cumparaturi
Sa mananci sanatos presupune, in primul rand, sa stii ce ingrediente sa cumperi. Bineinteles, orice magazin este o tentatie in sine, dar ca sa-ti pui in practica ideile, trebuie sa te organizezi putin
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum gatim cu ierburi aromatice proaspete
Din nici o mancare nu trebuie sa lipseasca ierburile aromatice. In ciuda anumitor ingrediente pe care le folosesti, daca nu pui si niste ierburi aromatice, preparatele nu vor avea acelasi gust deosebi



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Fiti atenti ca mancarea sa nu fie lasata niciodata mai mult de 2 ore la temperatura camerei.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro