Arhiva coolinaria
Tofu este un produs care se obtine prin inchegarea laptelui de soia. Intrucat nu e de origine animala, e foarte des utilizat pentru gatirea retetelor vegetariene. Cel mai adesea il intalnim in mancaru
Ghimbirul este cunoscut si folosit inca din Antichitate, atat in medicina, cat si in gastronomie. Se spune ca marinarii chinezi mancau bucatele de ghimbir pentru a nu suferi de rau de mare. Stiai ca..
Telina este o planta folosita foarte des in bucatarie, pentru a da aroma mancarurilor, incadrata in categoria super-alimentelor. Grecii antici o considerau un medicament pretios datorita faptului ca a
Ciupercile fac parte din categoria alimentelor usor si repede de gatit. Nu e mare lucru sa sotezi putina ceapa, apoi sa pui ciupercile in tigaie, sa torni apa ca sa fiarba, iar la final sa pui smantan
Sfecla rosie este unul din alimentele pe care fie le folosesti des in bucatarie, fie le eviti pe cat posibil. Cel mai adesea e consumata cruda, sub forma de salata, dar exista multe alte retete cu sfe
O data la cateva zile te intorci de la cumparaturi cu o sacosa plina. Unele alimente trebuie duse in camara, altele puse in frigider. Se intampla, insa, ca atunci cand deschizi usa frigiderului, sa si
Turmericul (sau curcuma) este un condiment cunoscut de cel putin 2000 de ani, fiind folosit de evrei si ca aliment, si ca planta medicinala. Culoarea si aroma sunt date de curcumin. De altfel, turmeri
Pastarnacul este similar cu morcovul, dar are o aroma mai dulce si mai apropiata de cea a nucilor. E recoltat abia dupa primul inghet intrucat se crede ca temperatura negativa ii scoate si mai bine in
Eclerele sunt un desert la indemana oricui. Cu cateva ingrediente si putina rabdare poti pregati o prajitura delicioasa. Sfaturi de la gospodine - in loc de unt, pentru aluat, poti folosi ulei sau unt
Chiar daca nu arata mai ciudat, in general, lumea este mai reticenta cand vine vorba de a gati gulie. De ce? Pentru ca acest aliment e considerat ca fiind produs furajer. Totusi, el este foarte bun! S
Exista mai multe metode pentru prepararea ciocolatei de casa, dar eu o prefer pe cea cu sirop de zahar. Aceasta ii confera exact consistenta de care are nevoie. Bineinteles, importante sunt si pudra d
Haideti sa gatim mai picant in Luna Iubirii si cu ingrediente afrodisiace. Intr-adevar, cu totii avem nevoie de un ghid pentru mancare indiana, dar am putea incerca retete mai usoare. Iata cateva lucr
Cel mai adesea, cand vorbim de conopida, ne gandim la muraturi. Toamna, gospodinele o pun pe iarna la borcan, impreuna cu ceapa si morcovi, fiind foarte buna alaturi de piure si cartofi prajiti. Nutri
Ce-ai zice sa gatesti astazi una din retetele pe care si bunica le prepara? Este ideala pentru serile in care ajungi acasa de la munca si nu mai ai nimic prin frigider. Pui ce trebuie in oala, pe arag
Radicchio este o leguma din zona mediteraneana, cultivata in lunile mai reci de toamna si primavara. Neoficial i se spune cicoare rosie. Este ideala pentru salate sau drept garnitura la orez, paste, o
Tamales este o mancare mexicana pregatita, de obicei, la nunti si festivaluri, dar este ideala si pentru o cina obisnuita. In mod normal, se serveste in panusa de porumb si fara nici un fel de sos. De
Taco este un preparat mexican clasic, care se vinde pe strada. Ca sa nu-l mai comanzi data viitoare cand ti se va face pofta, invata sa-l prepari. Iata ce trebuie sa stii: Pas 1: Pregateste tortilla d
In Peru, quinoa e cunoscuta drept orez mic, iar incasii o considerau ca fiind "mama tuturor cerealelor". De fapt, e samanta unei plante din aceeasi familie cu sfecla. Cca 230 gr de quinoa contin: 222
Cand nu mai stii ce sa faci de mancare, apeleaza la banalele noastre retete. Pentru o zi de post este perfecta o portie de fasole prajita. Este gustoasa si usor de gatit. In plus, contine multe fibre,
Pandispanul este unul dintre cele mai usoare deserturi de facut. Ba si intr-un timp destul de scurt. Pentru reteta ai nevoie de: 8 oua separate, 190 gr zahar, 95 gr faina, 55 gr amidon de porumb, 45 g
Cel mai bun bors se face cu carne de la tara si cu taitei de casa. Cand ingredientele sunt din curtea ta, stii ca mananci fara aditivi alimentari. Rezerva-ti o jumatate de ora intr-o sambata si pregat
Iaurtul e un aliment obtinut prin fermentarea laptelui, originar din Turcia. Contine o bacterie care produce acid lactic, acesta prevenind alterarea produsului. E bogat in calciu, proteine si probioti
Stiai ca... homarul are cea mai dulce carne din topul celor 3 crustacee cel mai des consumate? Inaintea lui sunt crabii si crevetii. De ce e dulce carnea de homar? Pentru ca are un continut ridicat de
Polenta este un fel de budinca din malai, originara din nordul Italiei, similara cu mamaliga. Pana sa ajunga porumbul in Europa, reteta se pregatea din alte produse cu amidon (castane, mei, secara alb
Iarna e sezonul perfect pentru sarlota. Este dulce, cremoasa, calda! Cu alte cuvinte, parca ne mai alina gandul ca afara e foarte frig. Exista 2 tipuri de sarlote: cea tinuta pe foc pana capata o cons
Aspicul este o mancare facuta din supa de carne, fiarta suficient pentru a elibera gelatina naturala. Evident, ingredientul de baza este carnea. Aceasta se pune la fiert, la foc mic, pentru a obtine s
In modul de preparare al unor retete scrie clar ca trebuie sa folosesti faina sau amidon de porumb. Acestea sunt doua tipuri de agenti de ingrosare a preparatelor. Daca, spre exemplu, vrei sa faci bud
Acest desert cu fructe in pahar mare, de sticla transparenta, este ideal de sarbatori. Arata bine, are aer festiv si poate tine loc cu succes tortului. Sfaturi de la bucatari profesionisti - poti preg
Platourile de Craciun si Revelion nu sunt numai aspectuoase, ci si apetisante. Ca sa-ti iasa cat mai bine, m-am gandit sa-ti ofer cateva sfaturi pentru cele mai cunoscute produse pe care le punem pe m
Sotarea este o metoda de gatit uscata, pentru care ai nevoie de foc puternic si de grasime lichida. Care e diferenta dintre sotare si prajire? Totul tine de cat de intens e focul si de volumul ingredi
Carnea de rata are o aroma si un gust mai puternice decat cea de gaina, pentru ca are mai multa grasime. Tocmai de aceea poate fi conservata. Odinioara, carnea de rata era potrivita de condimente, apo
Ceapa ne face sa lacrimam, dar e indispensabila din bucatarie. Omleta, tarte, pizza, ciorba, mancarica etc., toate au in lista de ingrediente macar o ceapa. Gatita corect, ea da savoare preparatelor.
Fanii retetelor de pizza sunt, cu siguranta, copiii. Probabil ca si al tau te roaga adesea sa-i cumperi sau sa-i gatesti. Ce faci, insa, daca nu ai mult timp sa stai prin bucatarie? Poate comanzi o da
Ca sa faci paine, ai nevoie de faina, drojdie, apa si sare. Nu e mare lucru, nu-i asa? Si totusi, rezultatul nu te multumeste, parca mama gateste si mai gustos. Ei bine, tehnica si ingredientele fac d
Secretul unui peste prajit delicios consta in faptul ca are un continut foarte ridicat de proteine, in schimb nu exceleaza la capitolul grasimi. Desi pestele este sanatos, daca nu stii cum sa-l gatest
Lintea este un produs folosit cu precadere in timpul postului. Nu costa mult, poate fi gatita rapid si este gustoasa. Ca sa nu mai spunem ca lintea este o sursa de: vitamine, antioxidanti, minerale, p
Supranumit "fructul ingerilor" de catre Cristofor Columb, papaya este o adevarata sursa de sanatate, dar si de savoare. Stiai, spre exemplu, ca semintele de papaya pot inlocui piperul in unele mancaru
Daca nu ai reusit sa mananci toata pizza pe care ai facut-o sau ai cumparat-o, este foarte important sa stii cum s-o depozitezi si s-o reincalzesti. O pizza rece nu mai are aceeasi savoare, nu-i asa?
Spre deosebire de fructele traditionale (mere, pere, banane), avocado e mai putin comercializat la noi, dar incepe sa "cucereasca" piata datorita gustului pe care il da mancarurilor si faptului ca e o
Separarea albusului de galbenus pare floare la ureche si chiar asa este, daca stii cum anume sa procedezi. Am putea spune ca e una din etapele absolut necesare cand vine vorba de prepararea unor sosur
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Alternati fericit sarmalutele si friptura cu gratare gustoase si usoare din carne si legume.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita