193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Tips & tricks
Sfaturi culinare Tips & tricks - Ce trebuie sa stii despre tofu in bucatarie
Tofu este un produs care se obtine prin inchegarea laptelui de soia. Intrucat nu e de origine animala, e foarte des utilizat pentru gatirea retetelor vegetariene. Cel mai adesea il intalnim in mancaru
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu ghimbir
Ghimbirul este cunoscut si folosit inca din Antichitate, atat in medicina, cat si in gastronomie. Se spune ca marinarii chinezi mancau bucatele de ghimbir pentru a nu suferi de rau de mare. Stiai ca..
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit telina
Telina este o planta folosita foarte des in bucatarie, pentru a da aroma mancarurilor, incadrata in categoria super-alimentelor. Grecii antici o considerau un medicament pretios datorita faptului ca a
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit ciuperci
Ciupercile fac parte din categoria alimentelor usor si repede de gatit. Nu e mare lucru sa sotezi putina ceapa, apoi sa pui ciupercile in tigaie, sa torni apa ca sa fiarba, iar la final sa pui smantan
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit sfecla rosie
Sfecla rosie este unul din alimentele pe care fie le folosesti des in bucatarie, fie le eviti pe cat posibil. Cel mai adesea e consumata cruda, sub forma de salata, dar exista multe alte retete cu sfe
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa previi alterarea alimentelor din frigider
O data la cateva zile te intorci de la cumparaturi cu o sacosa plina. Unele alimente trebuie duse in camara, altele puse in frigider. Se intampla, insa, ca atunci cand deschizi usa frigiderului, sa si
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu turmeric (curcuma)
Turmericul (sau curcuma) este un condiment cunoscut de cel putin 2000 de ani, fiind folosit de evrei si ca aliment, si ca planta medicinala. Culoarea si aroma sunt date de curcumin. De altfel, turmeri
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit pastarnac
Pastarnacul este similar cu morcovul, dar are o aroma mai dulce si mai apropiata de cea a nucilor. E recoltat abia dupa primul inghet intrucat se crede ca temperatura negativa ii scoate si mai bine in
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut eclere
Eclerele sunt un desert la indemana oricui. Cu cateva ingrediente si putina rabdare poti pregati o prajitura delicioasa. Sfaturi de la gospodine - in loc de unt, pentru aluat, poti folosi ulei sau unt
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit gulii
Chiar daca nu arata mai ciudat, in general, lumea este mai reticenta cand vine vorba de a gati gulie. De ce? Pentru ca acest aliment e considerat ca fiind produs furajer. Totusi, el este foarte bun! S
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se face ciocolata de casa?
Exista mai multe metode pentru prepararea ciocolatei de casa, dar eu o prefer pe cea cu sirop de zahar. Aceasta ii confera exact consistenta de care are nevoie. Bineinteles, importante sunt si pudra d
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit in stil indian
Haideti sa gatim mai picant in Luna Iubirii si cu ingrediente afrodisiace. Intr-adevar, cu totii avem nevoie de un ghid pentru mancare indiana, dar am putea incerca retete mai usoare. Iata cateva lucr
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu conopida
Cel mai adesea, cand vorbim de conopida, ne gandim la muraturi. Toamna, gospodinele o pun pe iarna la borcan, impreuna cu ceapa si morcovi, fiind foarte buna alaturi de piure si cartofi prajiti. Nutri
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se face mancarica de pui cu cartofi
Ce-ai zice sa gatesti astazi una din retetele pe care si bunica le prepara? Este ideala pentru serile in care ajungi acasa de la munca si nu mai ai nimic prin frigider. Pui ce trebuie in oala, pe arag
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu salata radicchio
Radicchio este o leguma din zona mediteraneana, cultivata in lunile mai reci de toamna si primavara. Neoficial i se spune cicoare rosie. Este ideala pentru salate sau drept garnitura la orez, paste, o
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit Tamales
Tamales este o mancare mexicana pregatita, de obicei, la nunti si festivaluri, dar este ideala si pentru o cina obisnuita. In mod normal, se serveste in panusa de porumb si fara nici un fel de sos. De
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut taco
Taco este un preparat mexican clasic, care se vinde pe strada. Ca sa nu-l mai comanzi data viitoare cand ti se va face pofta, invata sa-l prepari. Iata ce trebuie sa stii: Pas 1: Pregateste tortilla d
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit quinoa
In Peru, quinoa e cunoscuta drept orez mic, iar incasii o considerau ca fiind "mama tuturor cerealelor". De fapt, e samanta unei plante din aceeasi familie cu sfecla. Cca 230 gr de quinoa contin: 222
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut fasole prajita
Cand nu mai stii ce sa faci de mancare, apeleaza la banalele noastre retete. Pentru o zi de post este perfecta o portie de fasole prajita. Este gustoasa si usor de gatit. In plus, contine multe fibre,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se face pandispanul? Trucuri de pus in practica
Pandispanul este unul dintre cele mai usoare deserturi de facut. Ba si intr-un timp destul de scurt. Pentru reteta ai nevoie de: 8 oua separate, 190 gr zahar, 95 gr faina, 55 gr amidon de porumb, 45 g
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut taitei de casa
Cel mai bun bors se face cu carne de la tara si cu taitei de casa. Cand ingredientele sunt din curtea ta, stii ca mananci fara aditivi alimentari. Rezerva-ti o jumatate de ora intr-o sambata si pregat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut iaurt
Iaurtul e un aliment obtinut prin fermentarea laptelui, originar din Turcia. Contine o bacterie care produce acid lactic, acesta prevenind alterarea produsului. E bogat in calciu, proteine si probioti
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit homar
Stiai ca... homarul are cea mai dulce carne din topul celor 3 crustacee cel mai des consumate? Inaintea lui sunt crabii si crevetii. De ce e dulce carnea de homar? Pentru ca are un continut ridicat de
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut polenta
Polenta este un fel de budinca din malai, originara din nordul Italiei, similara cu mamaliga. Pana sa ajunga porumbul in Europa, reteta se pregatea din alte produse cu amidon (castane, mei, secara alb
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut sarlota
Iarna e sezonul perfect pentru sarlota. Este dulce, cremoasa, calda! Cu alte cuvinte, parca ne mai alina gandul ca afara e foarte frig. Exista 2 tipuri de sarlote: cea tinuta pe foc pana capata o cons
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut aspic
Aspicul este o mancare facuta din supa de carne, fiarta suficient pentru a elibera gelatina naturala. Evident, ingredientul de baza este carnea. Aceasta se pune la fiert, la foc mic, pentru a obtine s
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru ingrosat supe si sosuri
In modul de preparare al unor retete scrie clar ca trebuie sa folosesti faina sau amidon de porumb. Acestea sunt doua tipuri de agenti de ingrosare a preparatelor. Daca, spre exemplu, vrei sa faci bud
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru pregatit tarta de fructe la pahar (Trifle)
Acest desert cu fructe in pahar mare, de sticla transparenta, este ideal de sarbatori. Arata bine, are aer festiv si poate tine loc cu succes tortului. Sfaturi de la bucatari profesionisti - poti preg
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru pregatit masa de Craciun si Revelion
Platourile de Craciun si Revelion nu sunt numai aspectuoase, ci si apetisante. Ca sa-ti iasa cat mai bine, m-am gandit sa-ti ofer cateva sfaturi pentru cele mai cunoscute produse pe care le punem pe m
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru sotarea perfecta
Sotarea este o metoda de gatit uscata, pentru care ai nevoie de foc puternic si de grasime lichida. Care e diferenta dintre sotare si prajire? Totul tine de cat de intens e focul si de volumul ingredi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit carnea de rata
Carnea de rata are o aroma si un gust mai puternice decat cea de gaina, pentru ca are mai multa grasime. Tocmai de aceea poate fi conservata. Odinioara, carnea de rata era potrivita de condimente, apo
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu ceapa
Ceapa ne face sa lacrimam, dar e indispensabila din bucatarie. Omleta, tarte, pizza, ciorba, mancarica etc., toate au in lista de ingrediente macar o ceapa. Gatita corect, ea da savoare preparatelor.
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut pizza fara cuptor
Fanii retetelor de pizza sunt, cu siguranta, copiii. Probabil ca si al tau te roaga adesea sa-i cumperi sau sa-i gatesti. Ce faci, insa, daca nu ai mult timp sa stai prin bucatarie? Poate comanzi o da
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru copt paine
Ca sa faci paine, ai nevoie de faina, drojdie, apa si sare. Nu e mare lucru, nu-i asa? Si totusi, rezultatul nu te multumeste, parca mama gateste si mai gustos. Ei bine, tehnica si ingredientele fac d
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit peste prajit
Secretul unui peste prajit delicios consta in faptul ca are un continut foarte ridicat de proteine, in schimb nu exceleaza la capitolul grasimi. Desi pestele este sanatos, daca nu stii cum sa-l gatest
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit linte
Lintea este un produs folosit cu precadere in timpul postului. Nu costa mult, poate fi gatita rapid si este gustoasa. Ca sa nu mai spunem ca lintea este o sursa de: vitamine, antioxidanti, minerale, p
Sfaturi culinare Tips & tricks -  Sfaturi pentru gatit cu papaya
Supranumit "fructul ingerilor" de catre Cristofor Columb, papaya este o adevarata sursa de sanatate, dar si de savoare. Stiai, spre exemplu, ca semintele de papaya pot inlocui piperul in unele mancaru
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa reincalzesti o portie de pizza
Daca nu ai reusit sa mananci toata pizza pe care ai facut-o sau ai cumparat-o, este foarte important sa stii cum s-o depozitezi si s-o reincalzesti. O pizza rece nu mai are aceeasi savoare, nu-i asa?
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu avocado
Spre deosebire de fructele traditionale (mere, pere, banane), avocado e mai putin comercializat la noi, dar incepe sa "cucereasca" piata datorita gustului pe care il da mancarurilor si faptului ca e o
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se separa albusul de galbenus
Separarea albusului de galbenus pare floare la ureche si chiar asa este, daca stii cum anume sa procedezi. Am putea spune ca e una din etapele absolut necesare cand vine vorba de prepararea unor sosur



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Alternati fericit sarmalutele si friptura cu gratare gustoase si usoare din carne si legume.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro