193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Tips & tricks
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu hrean
Ori iubesti hreanul, ori iti displace la culme. La gustul si aroma pe care le are, nu poti alege varianta de mijloc! Selectie si depozitare - cumpara hrean care nu e uscat ori vestejit; - frunzele ata
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut aluat pate sucree
Aluatul frantuzesc dulce – pate sucree – este folosit pentru foarte multe tarte (mari, mici), drept baza pentru torturi, dar si pentru celebrele barcute cu fructe. Iata cateva sfaturi culinare pen
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se obtine esenta de vanilie?
Foarte des, esenta de vanilie este folosita pentru dulciuri si aluaturi de tarte ori placinte. Din lipsa de timp ori pentru ca nu stim alta varianta, o cumparam. De fapt, ar fi mai bine si mai putin c
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se conserva ierburile aromatice
Ierburile aromatice, ingredientul secret al gospodinelor, pot fi conservate in diverse feluri, si anume: prin uscare, prin congelare si in ulei. Metoda pe care o alegi depinde de planta, dar si de pre
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu patrunjel
Patrunjelul proaspat da aroma tuturor mancarurilor in care este pus. Oricat de buna ai fi facut mancarica de cartofi ori ciorba, se vede o diferenta clara in ceea ce priveste gustul imediat ce presari
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut tort de inghetata
Stim ca inghetata este preferata celor mici. Si mai stim si ca se apropie Ziua Internationala a Copilului. Ce le putem oferi micilor sarbatoriti? Un tort de inghetata, bineinteles! Ca sa fie o surpriz
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru friptura si legume la gratar
Sezonul gratarelor e in toi, dar mici trucuri si sfaturi sunt oricand binevenite. Cand iti organizezi gratarul de week-end, asigura-te ca stii tot ce trebuie despre cum se pregateste. Iata cateva sfat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se face turta de malai
Reteta de turta de malai e destul de apreciata, dar si contestata. Daca in sudul Statelor Unite, turta e prajita in tigaie, cu unt si fasii de bacon, in nord seamana mai mult cu o prajitura, fiind des
Sfaturi culinare Tips & tricks - O noua metoda de gatit pestele: posarea in ulei
Posarea pestelui, adica pregatirea lui in lichid si la foc mic, este o tehnica frantuzeasca clasica. Traditional se foloseste supa pentru aceasta metoda, dar mai nou exista si varianta cu ulei de masl
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se face socata?
Socata este bautura preferata a multora dintre noi in luna mai. Parfumata, dulce si racoroasa! E perfecta pentru dupa-amiezile in care scoti o negresa din cuptor sau in serile cand vrei altceva decat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu ardei iute
Ardeiul iute "insoteste" foarte des o ciorba de pui, o portie de sarmale gustoase ori chiar o tocanita de cartofi, in functie de gustul si preferintele fiecaruia. El se pune, insa, si in mancaruri (pr
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut fudge (ciocolata caramel)
Cand nu prea stii ce desert sa mai pregatesti si nici nu-ti permiti sa cumperi ceva, pregateste... fudge (ciocolata caramel). La cat de bun si usor de facut este, ar fi pacat sa dai banii pe alimente
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit ardei gras
In perioada aceasta sunt mai scumpi, insa datorita numeroaselor beneficii pentru sanatate, nu ar trebui sa-i ocolim. Ardeii grasi, caci despre ei este vorba, sunt gustosi si usor de gatit. Uite cateva
Sfaturi culinare Tips & tricks - Trucuri pentru gatit cu branza
Sa gatesti cu branza e relativ simplu, dar trebuie sa ai, totusi, cateva lucruri in vedere pentru a nu compromite mancarurile. Selectie si depozitare - gusta branza inainte de a o cumpara. S-ar putea
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit in stil mediteranean
Se spune ca locuitorii zonei mediteraneene sunt printre cei mai sanatosi din lume, iar asta datorita, in principal, regimului alimentar. Bogat in grasimi sanatoase, cereale, fructe si legume, el e rec
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit macris
Macrisul este o planta cunoscuta inca din Antichitate, foarte comuna in multe regiuni. Are gust acrisor, fiind asemanata deseori cu limonada. Selectie si depozitare - se gaseste in piete si magazine p
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se pun capsunile la macerat?
De obicei, marinam carne si peste, ca sa aiba un gust mult mai bun. Atunci cand acestea se inlocuiesc cu fructe, scopul e acelasi: sa obtinem ceva aromat si delicios. Macerarea e sinonima cu marinarea
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru cumparat peste proaspat
Pe cat de bine miroase in bucatarie cand prajesti peste ori il scoti din cuptor, pe atat de dificila poate sa fie cumpararea unuia proaspat. Da, vanzatorii te asigura ca tocmai au primit marfa, ca au
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit orez basmati
Nu este neaparat cea mai rapida metoda de gatit orezul basmati, dar e cea mai sigura si iti ofera un produs precum cel din restaurante. De ce sa gatesti cu orez indian? Pentru ca acesta e mai aromat,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit lasagna perfecta
Lasagna este una dintre cele mai usoare retete de gatit. Am putea spune oarecum ca face parte din zona noastra de "confort". Nu ai nevoie de multe ingrediente, tehnica nu e o complicata, familia adora
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut iaurt grecesc acasa
Iaurtul grecesc se pregateste de sute de ani, iar reteta traditionala presupune utilizarea fie a laptelui de vaca, fie a celui de oaie. Nutritionistii si doctorii ni-l recomanda intrucat are multe pro
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut pasca
Desertul nostru preferat de Paste este, cu siguranta, pasca. Nu am uitat de cozonac, fiti pe pace, dar pe acesta il putem pregati in orice perioada a anului. In schimb, pasca se coace doar de la Paste
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit carnea de pui
Carnea de pui, spre deosebire de alte sortimente, poate fi gatita in mai multe feluri, motiv pentru care e preferata de cei mai multi dintre noi. De Craciun, de Paste, de ziua cuiva etc., pe masa pute
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut friptura de curcan
Este adevarat ca de Paste trebuie sa gatim carne de miel, dar doctorii si nutritionistii ne recomanda sa consumam carne mai slaba, cum ar fi cea de curcan. Vrei sa incerci si tu anul acesta? Uite ce a
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut iepurasi de ciocolata
Iepurasii de ciocolata nu trebuie sa lipseasca deloc de pe masa de Paste. Pe cat de usor sunt de facut, pe atat de repede dispar din farfurie! In preajma sarbatorii pascale, se gaseste o varietate lar
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit carne de miel
In mai putin de 2 saptamani, gospodinele vor pune pe masa de Paste platoul cu preparate din miel. Drob, friptura, rulada, toate isi vor gasi locul printre ouale rosii si salata verde. Daca nu ai gatit
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut sos pesto
Pentru pieptul de pui sau pestele la gratar intotdeauna e perfect un sos pesto. Nu-i nimic daca nu-l ai in frigider. Ti-l poti pregati rapid. Despre semintele de pin - semintele de pin lunguiete si su
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut ricotta de casa
Ca sa pregatesti acasa niste branza ricotta, iti trebuie: zeama de lamaie, lapte si vreo jumatate de ora. Cum anume? Pui laptele pe aragaz. In momentul in care aproape incepe sa fiarba, adaugi zeama d
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut guacamole
Guacamole este o pasta care se obtine din avocado copt, sare si zeama de lime (aceasta e reteta de baza). Nu trebuie decat sa pisezi fin ingredientele si gata! Ai obtinut pasta perfecta pentru servit
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit capsuni
Cam intr-o luna, in functie de starea meteorologica, ar trebui sa recoltam din gradina primele capsuni. In supermarket se gasesc de la Craciun chiar, dar stim cu totii ca nu au gust chiar asa bun. Ind
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru a gati sanatos oua
Pe cat sunt de gustoase ouale, pe atat sunt si de nutritive. Doctorii ni le recomanda pentru ca sunt o sursa de vitamine (A, E), minerale (calciu, fier) si proteine. Intrebarea este: Cum anume sa le g
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit pui la rotisor
Cand treci pe la raionul cu mancaruri din unele supermarketuri, miroase atat de apetisant, incat ti se face foame imediat. Savoarea de pui la rotisor si culoarea rumena te provoaca sa gusti macar puti
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut panna cotta
Panna cotta este o sarlota clasica, facuta cu produse lactate si ingrosata cu gelatina, originara din Italia. Literalmente, inseamna crema gatita. Poate fi mancata simpla sau servita drept garnitura p
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu faina de cocos
Acest sortiment de faina e un produs rezultat in urma procesului de obtinere a laptelui de cocos. Cum anume? In timpul extragerii lichidului din nuca de cocos, la presiune mare, apar niste particule m
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu mere
Astazi gatim cu mere! Intr-adevar, sunt cele mai banale fructe care se gasesc la noi, dar intotdeauna exista mici trucuri datorita carora mancarurile vor fi si mai bune. Iata cate ceva despre ce insea
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit mancare chinezeasca
Despre mancarea chinezeasca s-a tot spus ca e picanta, ca e dificila fata de bucataria europeana, ca se bazeaza doar pe orez etc., dar pana nu incerci nu ai de unde sa stii. Daca esti incepator intr-a
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut ceaiul perfect
Cat de greu e sa faci o ceasca de ceai? Pui apa, pui plicul, amesteci, scoti plicul si gata! Cu siguranta, cu totii spunem asta! Sa stii, insa, ca exista mici secrete pentru ca ceaiul tau sa fie cu ad
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit andive
Andivele fac parte din familia cicorii si au un gust mai amar. Cel mai adesea sunt folosite pentru prepararea aperitivelor si a salatelor. Nu contin grasimi, colesterol si sodiu. Selectie si depozitar
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se face untul de migdale
Credeai ca numai din arahide se poate face unt? Ei bine, si din migdale. Daca ai adoptat stilul vegan ori, pur si simplu, vrei sa-ti diversifici alimentatia, noi te sfatuim sa inveti sa faci unt de mi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cele mai cunoscute sosuri
Pregatirea unor sosuri poate fi usor riscanta atunci cand nu ai experienta sau crezi ca nu e cine stie ce lucru. Doar amesteci niste ingrediente pe foc si gata! Ei bine, nu chiar! Trebuie sa stii cate



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Fiti atenti ca mancarea sa nu fie lasata niciodata mai mult de 2 ore la temperatura camerei.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro