Arhiva coolinaria
Atunci cand spalam foarte bine fructele si legumele reducem simtitor riscul unei toxinfectii alimentare, dar inca e posibil sa mai ramana anumite bacterii nocive in alimentele noastre in ciuda modului
Daca intentionati sa gatiti conopida si nu vreti ca gustul ei sa fie predominant puteti elimina aroma sa prin adaugarea unei felii de paine in tigaia de sos. Nu folositi uleiul de masline extra la pra
Patrunjelul verde se pastreaza foarte bine curata si uscat bine si depus in hartie de bucatarie pusa intr-o punga de plastic inchisa ermetic. Bananele prea coapte pentru a mai putea fi consumate pot f
Oalele, tigaile si ceaunele din fonta nu mai sunt de multa vreme la moda insa nu trebuie uitat faptul ca ele raman la fel de utile in bucataria din prezent asa cum au fost si in bucataria traditionala
Cand curatam vasele murdare de grasime putem adauga cativa stropi de otet in apa fierbinte si treaba va merge mult mai usor. Cuptorul se curata mai usor daca lasam ceva praf de amoniac peste noapte in
Spalatul tuturor ustensilelor folosite la gatit imediat dupa ce am incheiat prepararea mesei este cea mai sigura cale sa ne protejam de germeni si toxinfectii alimentare. Depozitarea alimentelor intot
De fiecare data cand prajim carne sau alte alimente in tigaia cu ulei incins e recomandat sa luam tigaia de pe foc, sa o lasam cateva secunde sa se mai raceasca si abia apoi sa invartim cu spatula cee
Mi-ar fi placut tare mult ca la inceputul “escapadelor” mele culinare sa am acces la internet sa pot invata din greselile altora in bucatarie. In acest sens, m-am gandit sa iti impartasesc si tie
Toamna este anotimpul cand se numara bobocii si se aduna roadele obtinute de-a lungul anului. Si cum putem pastra mai bine savoarea legumelor verii daca nu prin muraturi. Delicioase si pline de savoar
Cu siguranta nu toate ne-am nascut invatate, cel putin nu in ale bucatariei. Dar din pacate pana si o mica greseala poate sa-ti distruga intreaga reteta. Imi permit sa iti prezint cele mai intalnite g
Cu totii stim ca includerea ciupercilor in alimentatie este un adevarat beneficiu noi. Ele contin substante minerale importante pentru organismul uman precum: potasiu, fosfor, fier, calciu, cupru; sub
Compania SC Johnson a lansat recent pe piata romaneasca noul OUST 3 in 1, un produs care elimina 99,9% din bacteriile cunoscute de pe suprafete si asigura un aer proaspat in casa ta. Este ca si cum ai
E bine sa ne decidem pentru consumul de cafea furnizata de producatori autorizati si cu bun renume pe piata intrucat acestia nu sunt obligati prin lege sa dezvaluiasca procesul efectiv de preparare si
- Ouale sunt un aliment pe care multe persoane il introduc zilnic in meniul lor. Cel mai sigur sanatos mod de depozitare a oualor la rece este in recipiente speciale din carton, cu varful in jos pentr
Din punct de vedere istoris ceaiul origineaza din China, de unde a fost mai tarziu introdus in Japonia si, dupa mai multa vreme, in intreaga lume. Pentru cei care prefera ceaiul servit cu cubulete de
O persoana obisnuita poate consuma peste 480 de litri de lichide anual. Printre acestea sunt incluse apa, laptele, sucurile si bauturi alcoolice precum berea si vinul. Statistic se pare ca adultii pre
Desi cu totii folosim cutitele de bucatarie nu intotdeauna stim sa o facem asa cum trebuie si pierdem timp pretios in bucatarie din aceasta cauza sau, mai rau, riscam inutil accidente stupide deoarece
Cand taiati ceapa si tineti limba scoasa usor printre buze veti descoperi ca lacrimati mai putin. La fel, daca taiati ceapa si aveti alaturi un lighenas cu apa sau robinetul curgand de asemenea nu vet
De cand cu avalansa de oferte tentante de produse electro-casnice, destinate activitatilor din bucatarie, a crescut si consumul obisnuit de energie in mai toate gospodariile din tara. Traind totusi in
Atunci cand sosul sau zeama de carne incep sa se separe, avand un aspect neplacut, mai adaugati putina apa si se va lega din nou. Daca ati pus prea multe ingrediente picante puteti adauga miere de alb
Pentru a ne asigura ca pestele cumparat este intotdeauna proaspat trebuie sa fim atenti la ochii pestelui, stralucitori cand sunt proaspeti, si la aspectul exterior, cei proaspeti avand o piele alunec
Imi plac foarte mult borsurile si supele in toate formele lor. Un loc de cinste in topul preferintelor mele il ocupa supa cu galuste. Dar de fiecare data cand prepar compozitia de galuste, ii dau tele
Trecerea dintre ani, ziua de nastere, casatoria, nasterea unui copil, reusita la facultate, absolvirea unei etape de invatamant, o cina romantica, o victorie de orice tip, sau pur si simplu dorinta de
Copiii sunt extraordinar de amuzanti in drumul lor spre cunoasterea lumii si a vietii. Noi adultii suntem insa de multe ori rautaciosi si ne amuzam pe baza ignorantei lor, uitand ca am fost si noi can
Chiar daca sunt foarte constienta ca maioneza nu este un ingredient sanatos, nu as refuza niciodata o salata garnisita cu acest minunat dressing. Pentru ca de-a lungul timpului, cand eram la ai mei ac
Imi aduc aminte de primele bezele facute de mine pe cand aveam 15- 16 ani- un fiasco total- negre, arse si lipite de tava. In timp insa, cu ajutorul exercitiului mi-am perfectionat tehnica, dar tot ma
Iti este familiara scena in care un copil de 2- 3 anisori se tavaleste pe jos in momentul in care ia contact cu mancarea (in special legume) si refuza sa manance alimentele pe care chiar el le-a propu
In perioada 26-29 noiembrie 2009 revista Bucataria pentru toti ii invita la Sala Polivalenta din Bucuresti pe cei mai virtuosi maestri cofetari si patiseri alaturi de cei mai mari producatori si distr
Pestele este un aliment excelent pentru cele care vor sa piarda in greutate, din 3 motive: are carnea slaba, contine omega 3 si este bogat in proteine. Dar pentru a pregati un peste gustos si sanatos
Suntem in plin sezon al vinetelor, iar vinetele sunt la mare cautare, pentru prepararea multor delicii culinare, cum ar fi celebra zacusca traditionala, ghiveci cu vinete, musaca de vinete sau salata
Prepararea prajiturilor sau a placintelor cu grilaj nu necesita o foarte mare filosofie. Trebuie doar sa tinem cont de cateva sfaturi, iar in timp, cu ajutorul excercitiului repetat vom ajunge sa obti
De fiecare data cand ma gandesc la mirosul levanticii, careia i se mai spune si “floarea zanelor”, imi vine in minte o excursie in Franta. Asta pentru ca acolo aceste plante sunt semanate pe margi
Nu intotdeauna accidentele sunt un motiv de tristete si durere uneori dintr-un pur accident putand sa apara lucruri foarte bune pentru multi dintre noi. Este si situatia unor produse alimentare din pr
Vechii egipteni credeau ca ceapa poate tine la distanta spiritele rele. De aceea atunci cand faceau un juramant sau o promisiune solemna ei puneau si mana pe o ceapa pentru a intari vorbele lor. La nu
Gospodinele care gatesc carne in mod obisnuit vor fi bucuroase sa afle ca aceasta poate fi taiata in felii la dimensiunea dorita daca se lasa carnea putin la congelator pentru a ingheta partial. Toate
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta