Arhiva coolinaria
Muraturile sunt specifice toamnei, dar nimeni nu ne impiedica sa punem si vara cateva borcane cu asa ceva in camara. De departe, preferatul meu este pepenele rosu murat. Pulpa fructului moale si acris
Daca ai acces la frunzele de vita, afla ca esti in posesia unei adevarate comori. Acestea au fost folosite in bucataria greceasca inca din antichitate. Urmeaza aceste sfaturi pentru a profita cat mai
Cand cumperi ulei de masline, cel mai important lucru este sa ai in vedere faptul ca nu va fi proaspat pentru totdeauna. Spre deosebire de vin, care isi imbunatateste calitatea odata cu trecerea anilo
Cel putin o data, ni s-a intamplat tuturor sa punem prea multa sare in mancare, sa crape biscuitii in cuptor ori sa sa se prinda prajitura de tava. Cand gatesti pentru tine, nu e problema asa mare. Or
Stiai ca migdalele sunt considerate a fi printre primele plante cultivate de om, fiind mentionate chiar si in Vechiul Testament? Ele sunt o sursa excelenta de minerale pentru organism, dar si de grasi
Vertical sau cu recipient de diverse marimi, blenderul este indispensabil din bucatarie. Cel mai adesea il folosim pentru smoothie-uri sau piureuri de fructe. Are, insa, si alte utilizari. 1. Omleta p
Cu toate gadget-urile menite sa ne usureze munca, am si uitat cat de simple si utile sunt solutiile vechi. Iata cateva sfaturi de la bunica, un maestru al bucatariei: Daca ai de gand sa-ti glazurezi t
1. Fierte moi Feliile de ou fiert tare sunt minunate in salate sau sandwich-uri, insa un ou fiert moale dimineata e un adevarat rasfat. Asigura-te sa le fierbi doar cateva minute, pentru a pastra un g
Cam o data pe luna mi se intampla sa gasesc prin bucatarie un fruct ori o leguma care incepe sa se strice. Desi nu cumpar multe de fiecare data cand merg la piata si imi propun sa le gatesc cat mai re
Francezii au trei mari tipuri de aluaturi: pate brisee, pate sucree si pate sablee. Primul se potriveste retetelor de tarte si quiche-uri sarate, al doilea e pentru torturi si mini-tarte cu fructe, ia
Caisele, popular cunoscute drept zarzare, sunt mai mici decat piersicile, dar mai moi decat prunele si au o aroma delicioasa. Tara de origine este China. Selectie si depozitare - caisele se gasesc pe
Crezi ca stii sa alegi un pepene rosu cand mergi la piata ori supermarket… Nu-i mare lucru, nu-i asa? "Ciocanesti" usor cu degetul in el si te uiti si la capatul de unde a fost desprins de lujer. Da
Cel mai adesea, cartofii prajiti ii servim cu ketchup cumparat. Desi pare sa fie bun si puternic aromat, el contine multi aditivi alimentari, sodiu si sirop de porumb. Ideal ar fi sa-ti pregatesti aca
Cand e vorba de bucatarie, se pot combina o gramada de ingrediente. Totul depinde in mare masura de gustul si preferintele fiecaruia dintre noi. Si, cum sezonul gratarelor tocmai a inceput, probabil c
Ai tot auzit de frigarui de fructe, dar nu ai gustat niciodata? Profita de faptul ca a venit vara si gasesti multe produse prin piata si pregateste-ti ceva delicios pentru desert. Sfaturi de la gospod
Ori iubesti hreanul, ori iti displace la culme. La gustul si aroma pe care le are, nu poti alege varianta de mijloc! Selectie si depozitare - cumpara hrean care nu e uscat ori vestejit; - frunzele ata
Aluatul frantuzesc dulce – pate sucree – este folosit pentru foarte multe tarte (mari, mici), drept baza pentru torturi, dar si pentru celebrele barcute cu fructe. Iata cateva sfaturi culinare pen
Foarte des, esenta de vanilie este folosita pentru dulciuri si aluaturi de tarte ori placinte. Din lipsa de timp ori pentru ca nu stim alta varianta, o cumparam. De fapt, ar fi mai bine si mai putin c
Ierburile aromatice, ingredientul secret al gospodinelor, pot fi conservate in diverse feluri, si anume: prin uscare, prin congelare si in ulei. Metoda pe care o alegi depinde de planta, dar si de pre
Patrunjelul proaspat da aroma tuturor mancarurilor in care este pus. Oricat de buna ai fi facut mancarica de cartofi ori ciorba, se vede o diferenta clara in ceea ce priveste gustul imediat ce presari
Stim ca inghetata este preferata celor mici. Si mai stim si ca se apropie Ziua Internationala a Copilului. Ce le putem oferi micilor sarbatoriti? Un tort de inghetata, bineinteles! Ca sa fie o surpriz
Sezonul gratarelor e in toi, dar mici trucuri si sfaturi sunt oricand binevenite. Cand iti organizezi gratarul de week-end, asigura-te ca stii tot ce trebuie despre cum se pregateste. Iata cateva sfat
Reteta de turta de malai e destul de apreciata, dar si contestata. Daca in sudul Statelor Unite, turta e prajita in tigaie, cu unt si fasii de bacon, in nord seamana mai mult cu o prajitura, fiind des
Posarea pestelui, adica pregatirea lui in lichid si la foc mic, este o tehnica frantuzeasca clasica. Traditional se foloseste supa pentru aceasta metoda, dar mai nou exista si varianta cu ulei de masl
Socata este bautura preferata a multora dintre noi in luna mai. Parfumata, dulce si racoroasa! E perfecta pentru dupa-amiezile in care scoti o negresa din cuptor sau in serile cand vrei altceva decat
Ardeiul iute "insoteste" foarte des o ciorba de pui, o portie de sarmale gustoase ori chiar o tocanita de cartofi, in functie de gustul si preferintele fiecaruia. El se pune, insa, si in mancaruri (pr
Cand nu prea stii ce desert sa mai pregatesti si nici nu-ti permiti sa cumperi ceva, pregateste... fudge (ciocolata caramel). La cat de bun si usor de facut este, ar fi pacat sa dai banii pe alimente
In perioada aceasta sunt mai scumpi, insa datorita numeroaselor beneficii pentru sanatate, nu ar trebui sa-i ocolim. Ardeii grasi, caci despre ei este vorba, sunt gustosi si usor de gatit. Uite cateva
Sa gatesti cu branza e relativ simplu, dar trebuie sa ai, totusi, cateva lucruri in vedere pentru a nu compromite mancarurile. Selectie si depozitare - gusta branza inainte de a o cumpara. S-ar putea
Se spune ca locuitorii zonei mediteraneene sunt printre cei mai sanatosi din lume, iar asta datorita, in principal, regimului alimentar. Bogat in grasimi sanatoase, cereale, fructe si legume, el e rec
Macrisul este o planta cunoscuta inca din Antichitate, foarte comuna in multe regiuni. Are gust acrisor, fiind asemanata deseori cu limonada. Selectie si depozitare - se gaseste in piete si magazine p
De obicei, marinam carne si peste, ca sa aiba un gust mult mai bun. Atunci cand acestea se inlocuiesc cu fructe, scopul e acelasi: sa obtinem ceva aromat si delicios. Macerarea e sinonima cu marinarea
Pe cat de bine miroase in bucatarie cand prajesti peste ori il scoti din cuptor, pe atat de dificila poate sa fie cumpararea unuia proaspat. Da, vanzatorii te asigura ca tocmai au primit marfa, ca au
Nu este neaparat cea mai rapida metoda de gatit orezul basmati, dar e cea mai sigura si iti ofera un produs precum cel din restaurante. De ce sa gatesti cu orez indian? Pentru ca acesta e mai aromat,
Lasagna este una dintre cele mai usoare retete de gatit. Am putea spune oarecum ca face parte din zona noastra de "confort". Nu ai nevoie de multe ingrediente, tehnica nu e o complicata, familia adora
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita