Arhiva coolinaria
Cu putin otet, sare, zahar si cateva condimente bine selectionate, poti transfoma legumele invechite in muraturi delicioase. Afla din sfaturile urmatoare cum sa pastrezi aromele verii si toamnei pentr
Cunoscut mai degraba drept amoniac, bicarbonatul de amoniu este pus in aluatul pentru prajiturele si biscuiti, intrucat are rol de agent de crestere. Inainte de secolul al XVIII-lea era folosit mai de
Nu trebuie sa ne intristeze venirea toamnei, deoarece aceasta aduce odata cu ea multe bunatati si retete noi pentru bucatarie. Iata cateva moduri in care poti beneficia din plin de legumele, fructele
Exista multe optiuni atunci cand vine vorba de gama de oua disponibile, insa cum poti face intotdeauna alegerea potrivia? Citeste sfaturile urmatoare pentru a fi sigur ca alegi doar cele mai bune oua
Astazi, apelam la experienta juratilor si concurentilor Hell's Kitchen (SUA) si invatam trucuri pentru gatit fructe si legume, precum si alte sfaturi care nu si-au gasit locul in categoriile anterioar
Astazi, expertii Hell's Kitchen (SUA) ne dau sfaturi pentru copt si asezonat, dar si in privinta vaselor de bucatarie. Coacerea - Cand coci la temperaturi foarte ridicate, adauga mai multa faina in al
Continuam seria de sfaturi pentru gatit preluate din emisiunea Hell's Kitchen (SUA) cu sfaturi pentru preparat sosuri, paste, oua si lactate: Sosuri - Sosurile la tigaie sunt rapide si delicioase si s
Daca obisnuiti sa cumparati cartofi dulci crescuti organic, puteti manca intregul tubercul, cu tot cu coaja. Altfel, indepartati coaja, deoarece poate fi tratata cu vopsea sau ceara. Cartoful dulce is
Hell's Kitchen este un concurs culinar televizat, aparut initial in America, a carui gazda este celebrul bucatar Gordon Ramsay. Probele presupun ca participantii, fie individual, fie in echipe, sa pre
In completarea articolului cu sfaturi pentru gatit cu ceapa, astazi va prezentam cateva trucuri ca sa nu lacrimam asa tare cand taiem ceapa, dar si cum se poate prepara cat mai sanatos. Cum pregatim c
Portocalele sunt cel mai adesea consumate pe post de gustare: e suficient sa scapi de coaja si gata! Dar, stiai ca inainte de a taia portocala, trebuie sa o speli? Astfel, bacteriile de pe coaja nu ma
Cu siguranta ai auzit de Julia Child, dar acum ai ocazia sa inveti sa gatesti dupa sfaturile ei: 1. Praful de copt isi pierde din putere daca este lasat desfacut mai mult de 6 luni. Inainte sa il folo
Cu totii il stim pe Jamie Oliver si preparatele lui delicioase. Iata cateva sfaturi de la un bucatar desavarsit: - Construieste-ti, treptat, un kit de alimente cheie. Incepi prin a gati lucruri simple
Atunci cand poti, alege mararul proaspat, in locul celui uscat, datorita parfumului sau delicat. Frunzele de marar proaspat trebuie sa fie verzi. Cele putin ofilite sunt acceptabile, deoarece mararul
Cum selectam si pastram busuiocul Ori de cate ori e posibil, alege busuioc proaspat in locul formei uscate, deoarece este superior in gust. Frunzele trebuie sa aiba o culoare verde intensa si fara pet
Cum pot fi chiftelele si sanatoase, si gustoase, in acelasi timp? Citeste sfaturile urmatoare pentru a-ti imbunatati reteta de chiftele. 1. Incepe cu o carne slaba Pentru a reduce grasimile saturate,
Cand nu stii ce sa mai gatesti ori nu ai chef, scoate niste fasole verde din congelator si pune-o in tigaie. Pregatesti o masa pe cinste daca o servesti cu mujdei si mamaliguta fierbinte. Pastaile ver
De cele mai multe ori, cuvintele "asezoneaza dupa gust", pe care le gasim in majoritatea retetelor, ne induc in eroare. Cata sare si cat piper trebuie sa punem pentru ca mancarea sa aiba un gust excel
Aluatul de patiserie este delicios, insa necesita multa rabdare si atentie. Din fericire, cel congelat pastreaza calitatile celui facut in casa, fara prea multa osteneala. Daca nu esti obisnuit sa luc
Pizza napoletana nu se rezuma doar la folosirea ingredientelor potrivite, ci si la pregatirea cu grija a acesteia. Iata cateva sfaturi pentru o pizza perfecta: Ingrediente Pentru aluat: 875 g faina 1-
1. Lasa prajiturile sa se raceasca in tava, nu le scoate imediat. 2. Briosele se scot imediat din tava si se pun la distanta una de cealalta, pentru a se raci. 3. Odata ce s-au racit, inveleste stratu
Te-ai intrebat de atatea ori ce-i lipseste tocanitei tale pentru a fi perfecta? Asigura-te ca nu faci niciuna din greselile urmatoare, iar mancarea ta va fi excelenta! Cea mai mare greseala este sa fo
Vara este sezonul smoothie-urilor: racoritoare si hranitoare. Citeste sfaturile urmatoare si creeaza-ti smoothie-ul perfect pentru o zi calduroasa. 1. Ingheata fructele. Inclusiv bananele si avocado,
Dupa o scurta prezentare a ingredientelor si a pasilor necesari pentru prepararea unei prajituri, astazi avem 10 sfaturi dedicate coacerii prajiturilor: 1. Pentru prajituri coapte uniform, coace fieca
Selectie si depozitare Chiar daca maslinele se gasesc la conserva sau in borcane, alege sa le cumperi vrac. Astfel, poti experimenta cu diverse tipuri pe care nu le-ai incercat pana acum, si poti cump
1. Amesteca ingredientele uscate inainte de a le adauga pe cele umede. 2. Cand amesteci untul cu zaharul, fa amestecul galben deschis si pufos. Va dura aproximativ 5 minute. 3. Intotdeauna se incepe s
1. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (scoate-le din frigider cu aproximativ 60-90 de minute inainte sa le folosesti). 2. Ca sa verifici prospetimea unui ou, pune-l intr-un caston cu
Dupa cum probabil te astepti, ai nevoie de albusuri, frisca si un aluat in faza de creatie. Vei lucra cu un castron mare si cu o spatula flexibila. 1. Pregateste totul Bate ouale sau frisca pana se in
Orezul brun e un aliment important si sanatos si de aceea este necesar sa stii cum sa il gatesti. Evita erorile si usureaza-ti munca cu sfaturile urmatoare: Pregateste totul Pentru a gati orezul brun,
Irezistibilele croissante frantuzesti sunt adevarate delicii la micul dejun. Desi prepararea lor dureaza destul de mult timp, dupa ce le vei gusta nu te vei mai intoarce la cele din comert. Ingredient
Carnea Carnea de vitel este alegerea traditionala in Viena, desi in zonele rurale se foloseste cea de porc, mult mai ieftina. Desigur, snitelul poate fi facut din aproape orice carne care se gaseste i
Bruschetele sunt mult mai mult decat simple bucati de paine prajita. Pentru niste bruschete excelente, citeste sfaturile urmatoare: 1. Alege paine rustica sau baghete crocante. Unge painea cu ulei de
Calamarul, asemanator cu sepia intrucat are tentacule si cerneala, e folosit in bucatarie mai ales pentru retetele pane sau de gratar. Cat despre cerneala, ei bine, ea e pusa in orez, sosuri si paste,
Otetul din cidru de mere e folosit de secole in bucatarie, pentru vindecarea unor afectiuni, dar si cand vine vorba de slabire. Metoda de preparare e aceeasi si cand folosesti fructul intreg, si cand
E destul de greu sa strici o supa, insa in unele zile poate parea o alegere destul de banala. Incearca urmatoarele trucuri pentru a aduce traditionala supa de pui la urmatorul nivel, cu un gust mult m
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita