193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Tips & tricks
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru a gati mai repede carne, legume si fructe
Mai mereu cautam alternative pentru a sta cat mai putin in bucatarie. Uneori nu avem timp cat ne-am dori pentru a gati ceva gustos, alteori nu rezistam efectiv in caldura, in special in zilele canicul
Sfaturi culinare Tips & tricks - Pepene galben - sfaturi practice pentru gatit
Perioada cireselor se apropie de sfarsit, dar incepe sezonul pepenelui galben. Iata cateva informatii despre cum se alege, cum se depoziteaza si cum se mananca acesta. Selectare si depozitare In primu
Sfaturi culinare Tips & tricks - Coacaze - beneficii si sfaturi de gatit
Despre coacaze se stie ca sunt originare din Tibet si au ajuns in Europa in urma cu aproximativ 400 de ani. Planta in sine poate sa atinga chiar si 1,5 m inaltime. Beneficii pentru sanatate: - contin:
Sfaturi culinare Tips & tricks - Afine - beneficii si sfaturi de gatit
Afinele, unul din fructele verii, si-au castigat popularitatea datorita gustului si proprietatilor pe care le au. Americanii le consuma de sute de ani. Ele se mai intalnesc si in bucataria mediteranea
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim cu lamaie - sfaturi si trucuri
Dupa sare si piper, lamaia este ingredientul cel mai des folosit in bucatarie. Se spune ca e "catalizatorul de aroma", adica evidentiaza savoarea tuturor ingredientelor. Cel mai comun soi este lamaia
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim cu fructe - sfaturi practice
Utilizarea fructelor in diverse retete este veche de sute de ani. Suntem obisnuiti sa le intalnim cel mai des in tot felul de deserturi, dar si retetele propriu-zise contin fructe, iar in cazul unora
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum gatim mai eficient vara
Din cauza temperaturilor ridicate din perioada aceasta a anului, gatitul inseamna mai mult efort si rabdare din partea noastra. Pe langa valorile din termometre, trebuie sa facem fata si caldurii eman
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum pastram alimentele mai mult in timpul verii
Vara, mancarea nu rezista la fel de mult precum in restul anului nici macar in frigider. Temperaturile ridicate inseamna mai multe bacterii, o igiena alimentara si mai stricta si o protectie in plus p
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa ascunzi legume in mancarea copiilor
Multi copii refuza sa manance legume sub orice forma. Crude, fierte, calite usor, ele sunt date imediat la o parte, astfel ca pentru parinti devine o problema modul in care pot avea grija de sanatatea
Sfaturi culinare Tips & tricks - 7 gustari de vara si importanta lor
Asa cum o masina are nevoie de combustibil pentru a porni, asa omului ii trebuie o alimentatie adecvata. Degeaba spunem noi ca mancam diverse produse, atat timp cat fie nu ne sunt suficiente, fie chia
Sfaturi culinare Tips & tricks - 10 trucuri pentru o delicioasa inghetata de casa
Daca iarna o asociem intotdeauna cu ceaiul de tei si lamaie, vara este sinonima cu inghetata. De vanilie, ciocolata, cu scortisoara, capsuni, caise etc., toate sortimentele ne fac cu ochiul din congel
Sfaturi culinare Tips & tricks - Broccoli - sfaturi pentru gatit si depozitat
Chiar daca broccoli se gaseste tot timpul anului in supermarketuri, perioada sa de maturitate este toamna. Cum se alege Cand vrei sa cumperi broccoli, cauta legumele cu frunze de un verde aprins si ta
Sfaturi culinare Tips & tricks - Vinete - sfaturi despre gatit si depozitat
Vinetele sunt foarte des utilizate in mancarurile din Orientul Mijlociu. Ele se intalnesc sub diverse forme: mici, rotunde, lunguiete etc. Cel mai cunoscut soi este Black Beauty ("frumusetea neagra").
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum depozitam cafeaua si trucuri practice
Majoritatea dintre noi suntem obisnuiti sa bem tot felul de sortimente de cafea. Intrucat este un pic mai pretentioasa, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri. In primul rand, ea isi pierde foarte r
Sfaturi culinare Tips & tricks - Caisele - cum le alegem, le conservam, le gatim
Caisele, cunoscute si sub denumirea de nectarul zeilor, au un miros foarte aromat si un gust dulce. Cel mai adesea, din ele se pregatesc dulceturi, compot, dar intra si in componenta unor salate, alat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum alegem, curatam si depozitam ananasul
In trecut, ananasul era un fruct atribuit in majoritate celor bogati intrucat costul transportului lui, tocmai din America de Sud, era mare. Acum insa, el este raspandit in toata lumea. De la un anana
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sparanghelul - sfaturi pentru gatit
Sparanghelul se cultiva de mai bine de 2 milenii in spatiul mediteranean. El mai este denumit si leguma regala, datorita Regelui Ludovic al XVI-lea al Frantei, care a ordonat amenajarea unor solarii s
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gatim cu spanac - sfaturi si idei de retete
Se spune despre spanac ca este una dintre cele mai bune legume, intarind sistemul imunitar, regland glicemia si curatind organismul de toxine. Indiferent ca il pregatim sau il mancam crud, este import
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se potrivesc vinurile cu preparatele culinare
Cea mai apreciata bautura din lume continua sa fie vinul. A cultiva diverse soiuri de struguri, a obtine cea mai limpede si aromata licoare bahica reprezinta cu adevarat o arta. In familiile cu sange
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa pregatiti rapid o friptura de carne a la chef
Friptura la tigaie poate fi o mare provocare pentru un bucatar incepator, spre deosebire de friptura la cuptor putand sa puna mari probleme la gatit, in ciuda aparentei usurinte cu care poate fi prepa
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru ceasca de ceai perfecta
Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume, dupa apa. Are o istorie indelungata, fiind intrebuintat pentru prima oara de locuitorii provinciei Yunnan (China). A fost introdus treptat in con
Sfaturi culinare Tips & tricks - Capsuni - selectie, pastrare, servire
Delicioase si sanatoase, capsunile n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra atata timp cat sunt in sezon. Servite ca atare, intr-o salata de fructe, o bautura racoroasa sau in deserturi comple
Sfaturi culinare Tips & tricks - Peste la gratar
Sa pregatiti peste la gratar poate fi putin mai pretentios decat obisnuitii mici sau friptura de porc si de pui, dar merita cu siguranta sa incercati macar o data. Pastrav la gratar Pentru inceput, va
Sfaturi culinare Tips & tricks - Gratar de porc - sfaturi practice
Cu porcul gatit pe gratar nu aveti cum sa dati gres niciodata. Carnea de porc poate fi pregatita oricum, oriunde si cu orice fel de saramura. Este destul de grasa, ce-i drept, insa daca o gatiti la gr
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum pregatim gratarul perfect
Cum ar putea fi petrecuta o zi de marti, fara stresul serviciului, mai bine decat la iarba verde cu prietenii si familia in jurul unui gratar care sfaraie. Mhm, vine 1 Mai si trebuie sa scoatem de la
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit eficient la microunde
Cuptorul cu microunde, una dintre cele mai mari inventii ale secolului 20, este atat de popular deoarece mancarea este gatita intr-un timp foarte scurt. In plus, se foloseste foarte putin sau chiar de
Sfaturi culinare Tips & tricks - Ce mai putem face cu microunde - utilizari surpriza!
Pe langa incalzitul rapid al mancarurilor sau chiar pentru a gati gustos si destul de complex, cuptorul cu microunde mai poate fi folosit in multe alte feluri. Iata cateva idei: 1. Dezinfectarea usten
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa gatim eficient primavara
Dupa supele calde si mancarurile grase de peste iarna, acum primavara ne imbie la picnic, gratar, salate si bauturi racoritoare. Si foarte bine face. Dar hai s-o intampinam in bucatarie cum se cuvine:
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum depozitam si servim mierea
In primul rand, ca sa depozitati corespunzator mierea de albine, trebuie sa-i gasiti un recipient si un loc potrivit. Recipientul in cauza trebuie sa fie etans, pentru a nu prinde miros si a nu trage
Sfaturi culinare Tips & tricks - Ce facem cu ouale ramase de la Paste
Ca in fiecare an, si dupa aceste zile de Paste am ramas cu multe oua fierte vopsite - cam jumatate din cate am estimat ca or sa se manance. Planul A este sa le luam cu noi la birou sa ciocnim cu coleg



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro