Arhiva coolinaria
Parintii sunt cei mai indreptatiti sa controleze mereu ce se introduce in alimentatia zilnica a copilului. Chiar daca cel mic va cere insistent si alimente mai putin nutritive el trebuie convins sa ma
Mai degraba o masura inedita pentru stilul general alimentar practicat in Romania, introducerea de alge marine pentru consum in dieta noastra obisnuita poate parea la prima vedere un simplu moft, dar
Atunci cand te apropii de arta aromaterapiei descoperi de la bun inceput faptul ca aceasta ramura a vindecarii lucreaza mai degraba cu esentele si mai putin cu planta in sine, asa cum o regasim noi in
De obicei atunci cand spui carbohidrati, te gandesti automat la cereale si orez, insa in multe spatii culturale diferite carbohidratii nu sunt obtinuti in principal din cereale ci exista alte surse nu
Cele mai periculoase bacterii din bucatarie, E. coli, salmonella sau stafilococul, se pot dezvolta nestingherite in buretii de curatat precum si in stergarele folosite la uscarea recipientelor. Din ca
Nu putini dintre noi am vrea sa adoptam o dieta apropiata de acelea pe care le tin vegetarienii, dar nu intotdeauna stim de unde sa incepem si cu ce sa inlocuim carnea ca ingredient la mesele noastre.
Daca v-ati plictisit de vechile funduri de tocat, din lemn sau din plastic puteti acum opta pentru niste suporturi foarte chic, cu tenta ecologica, disponibile intr-o varietate de modele si materiale
1. Beti mai multa apa proaspata si obisnuiti-va organismul cu acest lucru. Astfel veti reusi sa va potoliti falsele senzatii de foame doar cu ajutorul unei cani de apa; atunci cand iti dai peste cap m
Nu toata lumea este suficient de norocoasa sa aiba in dotare o bucatarie larga si frumoasa, unii dintre noi fiind nevoiti sa gatim intr-un spatiu destul de restrans, care iti creeaza o sumedenie de ne
Mucegaiul face intr-un fel parte din viata noastra si trebuie sa stim cum sa ne descurcam si cu aceasta problema. Cel mai simplu mod, de fapt, de a alunga definitiv mucegaiul din bucataria noastra est
Desi se poate intampla destul de rar, exista situatii cand putem cumpara alimente la conserva deja alterate in ciuda termenului de garantie care afirma ca ele pot fi consumate inca. Din graba, ajungem
Fara sare bucatele nu au nici un gust, iar fara condimente la indemana mai bine e sa mananci in oras, la un restaurant cu meniu complet. Este pe deplin adevarat si multi dintre noi au tendinta sa uite
Nu multi dintre noi cunosc faptul ca anumite alimente necesita mai intotdeauna o temperatura fixa pentru coacere si este mai usor daca retinem pe de rost acesti parametri termici deoarece vom sti mere
Cele mai expuse locuri din bucatarie unde se pot dezvolta bacteriile sunt chiar locurile unde preparam mancarea. De aceea este necesar sa le curatam pe acestea, mai ales, in mod repetat si respectand
Pentru a reusi sa conservam legumele trebuie sa le ferim de factorii de risc reprezentati de aer, umezeala si de caldura. Trebuie de asemenea ca legumele sa fie proaspete si sanatoase. Conservarea pri
Atunci cand spalam foarte bine fructele si legumele reducem simtitor riscul unei toxinfectii alimentare, dar inca e posibil sa mai ramana anumite bacterii nocive in alimentele noastre in ciuda modului
Daca intentionati sa gatiti conopida si nu vreti ca gustul ei sa fie predominant puteti elimina aroma sa prin adaugarea unei felii de paine in tigaia de sos. Nu folositi uleiul de masline extra la pra
Patrunjelul verde se pastreaza foarte bine curata si uscat bine si depus in hartie de bucatarie pusa intr-o punga de plastic inchisa ermetic. Bananele prea coapte pentru a mai putea fi consumate pot f
Oalele, tigaile si ceaunele din fonta nu mai sunt de multa vreme la moda insa nu trebuie uitat faptul ca ele raman la fel de utile in bucataria din prezent asa cum au fost si in bucataria traditionala
Cand curatam vasele murdare de grasime putem adauga cativa stropi de otet in apa fierbinte si treaba va merge mult mai usor. Cuptorul se curata mai usor daca lasam ceva praf de amoniac peste noapte in
Spalatul tuturor ustensilelor folosite la gatit imediat dupa ce am incheiat prepararea mesei este cea mai sigura cale sa ne protejam de germeni si toxinfectii alimentare. Depozitarea alimentelor intot
De fiecare data cand prajim carne sau alte alimente in tigaia cu ulei incins e recomandat sa luam tigaia de pe foc, sa o lasam cateva secunde sa se mai raceasca si abia apoi sa invartim cu spatula cee
Mi-ar fi placut tare mult ca la inceputul “escapadelor” mele culinare sa am acces la internet sa pot invata din greselile altora in bucatarie. In acest sens, m-am gandit sa iti impartasesc si tie
Toamna este anotimpul cand se numara bobocii si se aduna roadele obtinute de-a lungul anului. Si cum putem pastra mai bine savoarea legumelor verii daca nu prin muraturi. Delicioase si pline de savoar
Cu siguranta nu toate ne-am nascut invatate, cel putin nu in ale bucatariei. Dar din pacate pana si o mica greseala poate sa-ti distruga intreaga reteta. Imi permit sa iti prezint cele mai intalnite g
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata