Arhiva coolinaria
Nu de putine ori, mai ales la inceput de saptamana, sau chiar si in zilele care urmeaza unei sarbatori mai mari, romanii se vad nevoiti sa faca fata unor stari crunte de mahmureala, generate de abuzul
In special recipientele de bucatarie in care se depoziteaza alimente pentru mai multa vreme merita o atentie speciala, in cazul borcanelor sau a altor recipiente care vor contine conserve, tocanite, d
De 1 Iunie, copiii trebuie rasfatati. Si cu ce anume s-ar simti copiii rasfatati? Desigur, este vorba de ceva dulce. Prajituri, torturi de toate felurile, dulciuri si gustari delicioase, toate pe plac
Binecunoscutele servetele folosite la servirea mesei au, de cele mai multe ori, un dublu rol, o data ele fiind menite sa aduca un plus estetic, adica avand un rol decorativ, si in al doilea rand doved
Au aparut pe piata recipiente de generatie noua din fonta si nu intotdeauna comerciantii stiu sa explice in amanunt clientilor cum trebuie pregatite aceste recipiente pentru operatiunile de gatit. Fon
Sa prepari o cafea buna pare cel mai simplu lucru cu putinta, dar adevarul este ca nu foarte multe persoane reusesc sa faca acest lucru, in parte din cauza grabei si in parte din cauza nepriceperii cu
Asezarea si servirea adecvata a mesei fac parte dintre principiile care guverneaza alimentatia sanatoasa, fiind stiut faptul ca a manca stand in picioare sau in niste conditii improprii, fara ustensil
Vinul a fost dintotdeauna privit ca o adevarata incununare a unei mese de exceptie si, mai ales la ocaziile speciale, acest adevar poate fi probat daca stim si cum sa il servim cu tot fastul care i se
Pentru clipele în care simţi nevoia să te răsfeţi cu un desert delicios, dar fără să porţi grija caloriilor, Sucrazit Lichid este soluţia ideală. Cu o formulă special adaptată pentru găt
Mai putin utilizat in bucataria traditionala romaneasca si mai des intalnit in alte bucatarii din intreaga lume, iaurtul este folosit de sute de ani ca ingredient de succes la prepararea de retete del
Aproape toate alimentele au nevoie de a fi procesate inainte de a fi comercializate pentru consum, dar in unele cazuri acest lucru presupune doar eliminarea microorganismelor daunatoare pentru sanatat
Gratie numarului mare de bucatarii traditionale din intreaga lume, in prezent numarul sosurilor care pot fi preparate ca ingredient pentru diferite feluri de mancare este de ordinul sutelor, iar gustu
Toate alimentele bogate in proteine contin in egala masura si grasimi si carbohidrati, in cazul legumelor fiind vorba despre o combinatie de proteine si carbohidrati, iar in cazul carnii si a oualor e
Asortarea corecta a vinurilor si branzeturilor la masa este cu adevarat o dovada a maiestriei desavarsite in arta culinara si nu se poate spune ca exista multe persoane care sa se priceapa bine la o a
Pe piata din Romania au aparut de relativ scurta vreme o serie intreaga de noi sortimente de branzeturi pe care cu ani in urma nimeni nu putea sa si le procure decat calatorind in strainatate. Intruca
Bucatarii buni, indiferent daca sunt maestri in arta culinara sau doar simpli amatori, sunt destul de rari, ei separandu-se de restul persoanelor printr-un talent deosebit si prin niste instincte spec
Pentru a pastra prospetimea alimentele cat mai mult posibil, chiar si la frigider, este necesara cunoasterea unor trucuri. Pastrarea alimentelor in frigider, fie ele crude sau preparate, urmareste pas
“Si ochiul mananca!” spune un vechi proverb arab. Fapt foarte adevarat si verificat: cand mergem la restaurant ne asteptam ca mancarea sa arate bine, iar cand avem invitati la masa ne straduim ca
Atat de utile la servirea mesei, seturile de boluri de diverse forme sunt perfecte pentru servirea supelor, deserturilor sau salatelor. Bolurile din sticla, in special cele transparente, permit o aran
Ceapa verde, cimbru, busuioc, menta, salvie, maghiran, oregano, marar, patrunjel si leustean: plante care fac mancarurile sa devina adevarate delicii gastronomice, daca stii cum si pentru ce sa le fol
Fie ca avem invitati, fie ca luam masa in familie sau la restaurant, aranjarea si servirea mesei intr-o maniera corespunzatoare este un aspect important pentru ca totul sa decurga bine. De la aspectul
Fiecare gospodina are in bucatarie o colectie de vesela si recipiente pentru gatit: farfurii, tigai, boluri, cratite, tavi, oale, platouri. Unele sunt primite de la prieteni, altele mostenite de la pa
Tortul este mai mult decat o prajitura speciala, este un simbol care marcheaza un eveniment fericit, ce merita sarbatorit, este un dulce care creeaza o atmosfera festiva. La o petrecere, tortul este u
Pentru a usura amestecarea ingredientelor in recipientele special destinate acestei operatiuni este intotdeauna recomandat sa plasam un prosop impaturit sau o bucata moale de bumbac impaturita sub bol
Daca v-ati intrebat de multe ori cu ce ati putea inlocui traditionalul ulei de floarea-soarelui la gatit, atunci puteti afla ca uleiul de cocos este foarte recomandat pentru prajeli si gatit la temper
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci