Arhiva coolinaria
Curry este la baza un sos indian picant, pregatit cu diverse condimente si raspandit cu mici diferente intr-o mare parte a Asiei de Sud si Sud-Est, insotind cele mai diverse mancaruri. Afla si tu cum,
Te gandesti sa faci un piure delicios, dar nu stii cu ce sa-l servesti? Incearca niste ficatei de pui la tigaie. Sunt foarte usor de facut. Trebuie doar sa-i speli si sa-i pui in ulei incins. Totusi,
In general, se considera ca anghinarea este mai greu de pregatit si preparat. Dar nu este chiar asa. Trebuie doar sa stii cate ceva despre ea si sa pui in aplicare mici trucuri. Bine de stiut despre a
Retetele de peste la gratar sau la cuptor sunt ideale pentru zilele in care am ramas in pana de idei sau cand avem musafiri neasteptati la usa. Pentru ca mancarea sa fie cat mai delicioasa, e bine sa
Prin macerare se intelege inmuierea sau ruperea in bucatele a fructelor si legumelor, sub actiunea unui lichid. Uneori, este confundata cu marinarea. Aceasta din urma presupune cufundarea alimentelor
Deglasarea este o metoda prin care se pregateste sosul pentru friptura. Ea consta in turnarea unui lichid rece intr-o tigaie fierbinte pentru a desprinde toate bucatelele de carne de pe vas in urma pr
De multe ori am gasit mentionat intr-o reteta: Coace pana cand e gata sau Cand e gata, scoate din cuptor. Dar cum ne dam seama ca sunt coapte? Ca sa nu gresim, trebuie sa invatam cateva trucuri. Praji
De ce sa pregatesti fructe la gratar, in loc sa le consumi proaspete? Pentru ca sunt delicioase atunci cand sunt caramelizate in zaharul propriu, isi intensifica savoarea si capata o textura aparte. I
Pastele e prilejul perfect de a iesi la iarba verde. Ce poate fi mai placut decat sa te bucuri de primavara, alaturi de familie si prieteni si un cos cu oua rosii, cozonac si alte bunatati? Ca sa iasa
In Sambata Mare, bucatariile sunt invadate de tot felul de arome, care mai de care mai imbietoare. Sarmalele, ciorba, friptura, drobul sunt fie in aragaz, fie in cuptor. Cum s-ar spune, totul function
In mod traditional, crestinii vopsesc oua de Paste. Culoarea predominanta este rosul, ea simbolizand jertfa, sangele curs din Trupul Lui Iisus Hristos, dar suprafata oului poate fi simpla sau cu diver
De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca friptura de miel. Mai suculenta sau mai uscata, mai crocanta sau mai moale, ea poate fi servita atat simplu, cat si cu sos de menta si legume coapte. Daca v
Se intampla adesea sa ne apucam de gatit, dar sa realizam, la un moment dat, ca ne lipsesc untul sau laptele. Ce facem? Folosim un substitut! Si ce alt inlocuitor mai bun am putea gasi, daca nu smanta
Una dintre cele mai cunoscute retete de Paste consta in oua umplute. Ce poate fi mai frumos decat sa-ti impresionezi musafirii cu un platou de oua delicioase, umplute cu pate si ornate cu ierburi arom
Mai putin cunoscut in bucatarie este untul clarificat, cunoscut si sub denumirea de ghee. Tehnica pregatirii lui este originara din Asia de Sud, fiind folosit cu precadere in bucataria indiana, sirian
Oparirea legumelor sau a fructelor consta in tinerea lor in apa clocotinda in jur de 30 secunde, apoi racirea sub un jet de apa sau intr-un vas cu gheata. De ce sa oparesti legumele? Ca sa le inmoi, s
Cuscusul este o mancare traditionala a berberilor (un grup etnic din Africa de Nord), fiind intalnit cu precadere in Libia, Algeria, Tunisia si Maroc. Daca in Libia se serveste cu carne de miel, vita
Metoda de a gati la baie de aburi este cunoscuta de foarte multa vreme. Foarte des o intalnim sub denumirea de bain-marie (termenul provine din limba franceza). Ea consta in pregatirea unei retete sau
Uneori ti se pare ca mancarea nu are gustul pe care ti-l doresti. Desi ai folosit toate ingredientele asa cum scria in reteta, ceva nu a iesit cum trebuie. Ei bine, problema pot fi ingredientele in si
Pentru o cina usoara sau drept garnitura la diverse mancaruri, poti pregati niste legume la gratar. Le speli si cureti foarte bine, apoi le tai la diferite dimensiuni, le ungi cu ulei sau unt si le pu
Poate ti se pare ciudat, dar sa gatesti in vase de cupru e o alegere ideala. De ce? Pentru ca acest metal este un bun conductor de caldura, iar daca mai este si de calitate, atunci raspandeste caldura
Ai un stil de viata intr-atat de aglomerat incat nu-ti permiti sa stai prea mult in bucatarie? Sau, dimpotriva, crezi ca pierzi timp facand mancare? Atunci trebuie sa-ti organizezi putin lista de cump
Dupa o perioada, mai indelungata sau nu, cutitele nu mai feliaza asa de bine painea, carnea, legumele etc. In functie de suprafata si produsele pentru care au fost utilizate, lama lor isi pierde din a
Rulada de ciocolata este ideal de pregatit cand se anunta musafiri in vizita. Simpla ori cu fructe si migdale, ea este pe placul tuturor. Sfaturi pentru rulada de ciocolata - ingredientele trebuie sa
Aluatul copt in orb este ideal pentru tarte cu fructe sau quiche, deoarece este nevoie de o crusta mai tare, una care sa pastreze umiditatea umpluturii, dar fara sa se inmoaie. Cum se coace aluatul in
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta