193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Tips & tricks
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit mazare
Mazarea este vanduta proaspata, congelata sau la conserva. Cea proaspata se gaseste primavara, iar restul pe tot parcursul anului. Daca vrei sa gatesti ceva cu mazare, ai ales bine. Are gust bun si es
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se coc gogosarii
Gogosarii si vinetele se numara printre vedetele sezonului. Acum, retetele cu produse de toamna si cele de muraturi sunt la mare cautare. Tot auzi de la colega de birou ce gustoasa i-a iesit zacusca o
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut harissa
Harissa este o pasta iute, de origine marocana, gatita pentru a aroma tot felul de preparate. Cum se face pasta harissa Ingrediente 275 gr ardei iute rosu, 2 linguri seminte de chimen prajite, 3 catei
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru preparat cocktailuri
Conform dictionarelor, cocktailul este o bautura alcoolica, obtinuta prin amestecarea mai multor ingrediente. Ce iti trebuie pentru cocktail - shaker. Ca sa omogenizezi ingredientele asa cum trebuie,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit prin metoda sear-roasting
Friptura pregatita prin metoda sear-roasting e rumenita bine pe exterior si suculenta, frageda si rozalie pe interior. Tehnica aceasta se potriveste aproape tuturor tipurilor de carne frageda, dar si
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit friptura de pui perfecta
Ca sa gatesti o friptura de pui nu este cine stie ce filosofie, dar e bine sa stii cateva lucruri ca sa fii sigur ca nu dai gres. Ingredientele sunt dintre cele mai comune, le avem cu totii prin bucat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa gatesti prin metoda stir-fry
Stir-fry este una dintre cele mai usoare metode de gatit. Ea presupune prepararea mancarurilor la temperatura inalta, in timp redus si cu o cantitate mica de ulei, amestecand in mod continuu. Iata cum
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit vinete
Una dintre cele mai apreciate legume de toamna este vanata. Saraca in calorii, dar bogata in fibre, ea poate fi gatita usor. Ca sa te asiguri, totusi, ca mancarea va fi delicioasa, tine cont de cateva
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se soteaza legumele
Daca vrei sa gatesti ceva rapid pentru pastele abia fierte ori sa imbogatesti culoarea si gustul salatelor, incearca niste legume sotate. Foloseste ce ai prin casa si apuca-te de treaba. Uite cateva s
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit pate din ficatei de pui
Daca ai mai multe pungi cu ficatei in congelator, dar nu vrei sa-i prajesti pe toti, prepara cateva linguri de pate. Este mult mai sanatos astfel, decat sa consumi ceva din comert, care, foarte probab
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit risotto
Risotto este o mancare traditionala italiana, pregatita cu orez. Metoda risotto consta in adaugarea treptata a unei cantitati mici de lichid fierbinte peste orezul sotat cu diverse arome, amestecand u
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum faci sa nu se lipeasca prajitura de tava
Uneori, pana si celei mai pricepute gospodine i se intampla ca blatul prajiturii sa se lipeasca de tava. In anumite situatii, cauza o reprezinta cantitatea mare de zahar din compozitie, care se carame
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum sa faci prajituri cu legume
Uneori este foarte dificil sa-i convingem pe copii sa manance legume. Cu fructele, sa spunem, este un pic mai usor. Pentru ca si unele, si altele contin vitaminele, nutrientii si mineralele de care ar
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru dezosat peste
Inainte sa-l prajesti ori sa-l gatesti la cuptor, pestele trebuie dezosat. Se poate face acest lucru si dupa ce l-ai gatit, dar este indicat sa indepartezi oasele inainte pentru ca mesenii sa nu aiba
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit chiftelute
Pentru un pranz delicios, un sandvis de luat la scoala sau serviciu ori pentru servit rapid niste spaghete, chiftelutele sunt numai bune. Daca ai toate ingredientele in casa, in maximum jumatate de or
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit sos de rosii
Intotdeauna va avea un gust mai bun mancarea servita cu sos de rosii facut in casa, nu cumparat. In plus, nu trebuie sa fii un bucatar desavarsit ca sa pregatesti cateva linguri de sos pentru o portie
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru facut unt de casa
Ai batut vreodata frisca prea mult? Inseamna ca ai fost foarte aproape sa faci unt... Prin urmare, cand ai mai multa smantana si nu stii ce sa faci cu ea, transform-o in unt de casa. Nu este neaparat
Sfaturi culinare Tips & tricks - Ce si cum putem congela
Congelatul este metoda ideala de a conserva carne, fructe, legume si ierburi aromatice. Indiferent ca am luat prea multa carne sau ca vrem sa ne bucuram iarna de fructele de vara, tehnica inghetarii f
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru lista de cumparaturi
Sa mananci sanatos presupune, in primul rand, sa stii ce ingrediente sa cumperi. Bineinteles, orice magazin este o tentatie in sine, dar ca sa-ti pui in practica ideile, trebuie sa te organizezi putin
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum gatim cu ierburi aromatice proaspete
Din nici o mancare nu trebuie sa lipseasca ierburile aromatice. In ciuda anumitor ingrediente pe care le folosesti, daca nu pui si niste ierburi aromatice, preparatele nu vor avea acelasi gust deosebi
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum spalam corect fructele si legumele
Nutritionistii si doctorii ne recomanda sa consumam multe fructe si legume datorita faptului ca au vitamine, minerale si nutrienti, adica exact ce ne trebuie pentru a ne dezvolta armonios, atat fizic,
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit fasii de carne
Atunci cand pregatesti un sandvis sau o salata, cel mai usor este sa folosesti fasii de carne, nu bucati intregi. Ca sa maruntesti un piept de pui sau muschiul de porc / de vita, ai doua variante: fie
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se soteaza pieptul de pui
Cuvantul sotare vine din frantuzescul sauter si inseamna a sari. Sotarea presupune gatirea unei bucati de carne intr-o cantitate mica de unt sau ulei, la foc mare, intr-o tigaie fara capac. Sotarea es
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum se bat corect albusurile
Secretul unor sufleuri sau bezele delicioase consta in albusuri batute spuma asa cum trebuie. Atunci cand le pregatesti, de fapt, incorporezi aer in compozitie, iar aceasta isi mareste volumul de pana
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru choux a la creme
Aluatul choux este cel mai usor, mai crocant si mai aerat aluat pe care il poti face. Este ideal pentru eclere, profiterol, choux a la creme... Faptul ca are mult aer se datoreaza continutului ridicat



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Serviti intotdeauna felurile de mancare la temperatura recomandata de reteta culinara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro