Arhiva coolinaria
Lintea este un produs folosit cu precadere in timpul postului. Nu costa mult, poate fi gatita rapid si este gustoasa. Ca sa nu mai spunem ca lintea este o sursa de: vitamine, antioxidanti, minerale, p
Supranumit "fructul ingerilor" de catre Cristofor Columb, papaya este o adevarata sursa de sanatate, dar si de savoare. Stiai, spre exemplu, ca semintele de papaya pot inlocui piperul in unele mancaru
Daca nu ai reusit sa mananci toata pizza pe care ai facut-o sau ai cumparat-o, este foarte important sa stii cum s-o depozitezi si s-o reincalzesti. O pizza rece nu mai are aceeasi savoare, nu-i asa?
Spre deosebire de fructele traditionale (mere, pere, banane), avocado e mai putin comercializat la noi, dar incepe sa "cucereasca" piata datorita gustului pe care il da mancarurilor si faptului ca e o
Separarea albusului de galbenus pare floare la ureche si chiar asa este, daca stii cum anume sa procedezi. Am putea spune ca e una din etapele absolut necesare cand vine vorba de prepararea unor sosur
Daca tot e sezonul lor, profita! Mergi la piata ca sa cumperi cele mai bune si mai coapte mere. Ti se pare ca toate arata fel, indiferent de sezon? Ei bine, nu. Spre deosebire de merele din supermarke
Primele paste au fost gatite in Roma Antica, din apa si gris. In timp, reteta a tot evoluat, astfel ca astazi avem foarte multe sortimente de paste. In mare, exista doua sortimente: paste proaspete si
Caramelizarea este procesul prin care zaharurile reactioneaza intre ele, la foc mare, dar si cu proteinele. Rezultatul? O garnitura mai aromata pentru fripturi. Ceapa caramelizata are gust si aroma du
Ti-au ramas cateva galbenusuri de la o reteta si nu stii ce sa faci cu ele? Nu le arunca! Dar nici nu le tine asa, simple, in congelator… Pentru ca tind sa se usuce chiar si intr-o zi, daca le lasi
Rubarba este o planta perena, gatita si servita ca fruct, de fapt. Ea se gaseste in majoritatea anului in magazine si poate fi mancata fie simpla, fie servita cu diverse fructe, tocmai pentru a le evi
Stiai ca, inainte de inventarea frigiderului, oamenii isi pastrau fructele si legumele in pivnite, niste camere sapate cam la 1-2 m adancime in pamant? Pe parcurs, odata cu evoluarea gradului de civil
Cine nu adora diminetile in care se simte in bucatarie aroma de cafea proaspat facuta? Uneori, ai impresia ca si mirosul iti trezeste simturile. Iar daca mai esti si stapan pe arta prepararii cafelei,
Sosul de paine este unul dintre cele mai vechi sosuri britanice, datand chiar din Evul Mediu. In general, e gatit doar de Craciun si servit cu carne de pasare sau curcan prajita ori cu carne de vanat.
Pergamentul este o hartie gresata, rezistenta la umezeala, care se foloseste in bucatarie intrucat are proprietati anti-aderente. El se obtine prin tratarea hartiei cu acid sulfuric, apoi prin acoperi
Pentru gatirea pieptului de pui ai la dispozitie metoda cu caldura uscata si metoda cu caldura umeda. In prima categorie intra: coacerea la cuptor, grillul, sotarea. Din a doua categorie fac parte: ga
Clatite, clatite, clatite! Nu-i asa ca suna bine? Si totusi, parca alea facute de mama sau comandate in oras sunt mai delicioase decat cele pe care le-ai facut tu. Ai folosit aceleasi ingrediente, ai
Castanele sunt un semn clar ca toamna se desfasoara in toata splendoarea ei. Cel mai adesea, in aceasta perioada, comerciantii stradali ne imbie cu aroma de castane coapte. Dupa o zi de munca, in drum
O metoda ideala si pentru a te hrani sanatos, si pentru a face economie, este sa-ti imbuteliezi diferite produse. Astfel, in loc sa le cumperi in extra-sezon, cand costa destul de mult, le gasesti in
Iti este dor de mirosul de chipsuri din serile de iarna, cand bunica punea felii de cartofi pe plita, la copt? Ei bine, si tu poti pregati o asemenea gustare. Cum? Prin prajire, coacere la aragaz sau
De fiecare data cand te apuci de gatit, cu siguranta ai macar o intrebare despre un ingredient pe care vrei sa-l folosesti. Din simpla curiozitate ori pentru ca ai observat ca schimba gustul preparate
Deshidratarea este o metoda de pastrare a fructelor o perioada mai indelungata pentru consum. Ea consta in uscarea efectiva a produselor prin diferite tehnici sau cu ajutorul anumitor accesorii de gat
O mancare gustoasa se prepara cu ingrediente cat mai proaspete si mai bune calitativ. Evident, nu mergi la magazin de fiecare data cand vrei sa gatesti, ci cumperi produse in cantitati mai mari. Ei bi
Gustul unui preparat final, pe a carui lista de ingrediente se afla somonul, depinde de preferintele fiecaruia dintre noi, de perioada din an si de ingredientele cu care asezonam. Bine de stiut despre
In Orientul Mijlociu, nautul este alimentul de baza pentru populatie, din el pregatindu-se falafel si hummus. Ai naut uscat prin bucatarie si vrei sa-l gatesti? Iata cum trebuie procedat: Pasul 1 Pune
Musacaua este recunoscuta drept mancarea nationala a Greciei, dar este foarte raspandita si pe teritoriul Turciei. Ea se pregateste din vinete, ceapa si carne tocata de miel, totul acoperit cu sos Bec
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Nu uitati sa introduceti si un meniu vegetarian alternativ in meniul final.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun